Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja wczoraj byłam z moim M na zakupach...mówię mu, że muszę kupić nożyczki dla Małego 🙂 W pewnym momencie przechodzimy koło zwykłych nożyczek do paznokci i on mi mówi, że chciałam nożyczki...Ja na niego spojrzałam z wielkim zdziwieniem i mówię mu, że nie o takie mi chodziło, bo wolę nie pokaleczyć małego i kupić zaokrąglone...a on do mnie, a to są jakieś specjalne? Nie wiedziałem 🙂 W sumie na upartego można używać zwykłych, ale ja bym się bała, że mi się wyrwie Mały i go skaleczę...

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Przypomniało mi się coś 🙂 Dziś pytam się mojego M, czy będzie kąpać Jasia 🙂 On wzruszył tylko ramionami, że nie wie 🙂 Ja do niego mówię, że nie będzie miał wyboru, że ja mu pokażę i on też będzie go kąpał w końcu to też jego syn. Mi mama opowiadała, że to mój tato kąpał mnie i rodzeństwo na samym początku, myślę że to nie jest zły pomysł 🙂

• Mamusia
heh ja myślałam ż emój mąż się bedzie wzbraniał od takich czynności ale sam powiedział ż ebędzie mi pomagał we wszystkim że przewinie i okąpie dzidziusia-ale boję się że jak zobaczy malutką córeczke to sie bedzie jej bał, bo ona taka malutka i dleikatna będzie ale mysle ze sobie poradzimy z naszą córeczką0szczezrze mówiąc nigdy nie trzymałam nawet na rękach takiego noworodka-ale tak ajk mówicie instynkt musi zadziałać

• Mamusia
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=917&id_kol=1
My wybralismy taki wozek 🙂 u mnie bylo inaczej z wozkiem, spedizlismy w sklepie ze 2h moj M chodzil wybieral jezdzil po sklepie ogladal jak wyglada spacerowka itd, normalnie masakra, mi odrazu sie ten wozek spodobal popatrzylam chwile sprawdzialam wszystko no i chcialam go odrazu kupic na to moj M ze Bartek bedzie w nim dlugo jezdzil i musi byc wygodny itd

• Mamusia
Co do opieki nad Malutką to mój też się sam zaoferował że będzie kąpał,przewijał itd 🙂 jakby nie patrzeć doświadczenie ma 🙂 a ja z moim rodzeństwem wojowałam,różnica między Nami jest wielka,uwielbiałam przy nich robić 🙂

Mój lubi spać,by mógł to by przespał cały wolny dzień,i ostatnio mówię do Niego,no jeszcze trochę i Ci budzik położę do łóżka to szybko będziesz wstawał,a On do mnie tak spokojnie,straszysz mnie,ja wiem że Malutka będzie spała razem ze mną 🙃

• Mamusia
heh bardzo mały 🙂

jej a ja za chwilkę chyba pójde już spać, jakoś mnie spanie bierze, dziewczyny a jak rozstępy?? ja na szczescie narazie na biuscie i brzuchu nic nie mama le za to pośładki i uda mam okropne 😞 duzo mi sie porobiło w tych miejscach-już myśle jak się ich pozbyc i chyba zainwestuje w dobry krem z vichy ale to po porodzie

• Mamusia
a ja własnie przeczytałam ze rozstępów można się pozbyć ale tylko jeśłi są w fazie 1 czyli gdy sa to jescze czerowne kreski, w tedy kremy sa w stanie pomóc jak juz zrobia się białe to nie mamy szans się ich pozbyć-więc chyba udam sie do apteki po kem-przeczytałm ż e"cepan" jest dosyć skuteczny i kosztuje około 15zł wiec spróbuje majątku nie strace 🙂:P

• Mamusia
Ja mam tyle rozstępów, że szkoda słów... Miałam laparoskopie i wycinany wyrostek i w okolicach blizn mam rozstępy, ale to pewnie dla tego, że w tamtych miejscach i skóra już przy zrastaniu się ran musiała być naciągnięta. Nie smarowałam piersi kremem, więc na lewej mam; ale niektóre zaczęły już znikać- przynajmniej mi się tak wydaje 😉 - ale odkąd smaruje nic nowego się nie pojawiło 🙂 Największe rozstępy mam na pośladkach 🙂 no i małe co nieco na udach... Nie wygląda to zaciekawię, ale jak na razie nic na to nie poradzę....

• Mamusia
Nie no... zostawić Was na chwilkę i już 15 stron w plecy... 😉

Moniczko ja też... gorzka kawa ble... 😉

Maiha a co Cię tak Twój facet drażni? Może czas porozmawiać o tym, pewnie obojga Was taka sytuacja męczy. 😞
Mówisz, że jesteś wybuchowa? Heh, mnie ciąża niesamowicie wyciszyła, uspokoiła, aż mi z tym źle, bo czasem naprawdę nie czuję się z tym sobą. 😞 Strasznie mi sił odebrało w porównaniu z tym co było wcześniej.

Kukunari jeśli Ci ta opuchlizna ciągle nie przechodzi, to powinnaś się zgłosić z nią do lekarza, koniecznie. 😞 Żeby to nie była zapowiedź stanu przedrzucawkowego! 😞
A ubranka cudne! 😁

Olusia trzymaj sie! 😘

Leniuszku nie smutaj się! W życiu bywa ciężko i ciężej, jednak "po nocy przychodzi deszcz, a po burzy spokój". 😉

Akigo u mnie też maluszek będzie z nami w pokoju... bo jest jeden pokój i poza nim nie widzę go w łazience czy kuchni. 😁 😉 A tak na serio to i tak na początku bym go chciała mieć "na oku". 😉

Co do wyboru wózka... Cóż u mnie mój M jeździł i oglądał ze mną... i nawet się nam czasem podobały te same! He, he, na szczęście ten co mamy mu pasuje. 😉 Ja się śmiałam zresztą, że najważniejsze aby mógł sobie regulować rączki - ja potrzebuję trzymać niżej a on wyżej. 😉:P

Właśnie mam pytanie co do blizn... Jak jest z nimi u was? U mnie zrobiły się strasznie widoczne. 😞 🥴

• Mamusia
o rety przecyztałma wszystko 🙂 ... ale napiszę tylko tyle że malowanie uu dziewczynek zakonczone i jestem strasznie zadowolona. już awet posprzątane 😁 😁: i tu śpią - fajna szybka farba 🙂 .. ide teraz do łóżeczka bo strasznie jestem wykończona a moja noga 😞 to szkoda słów 😞 .... aż sina
oki babeczki miłych snów 🙂

• Mamusia
Kasiu fajnie, że już u Was po robocie! 😁 Miłego, nocnego wypoczynku... 😉

Kukunari jednak wypoczywaj ile w lezie. A z opuchlizną koniecznie do lekarza, nawet dla tzw. świętego spokoju!

Ja ponowię pytanie o blizny... Jeżeli macie, zrobiły Wam się w ciąży bardziej widoczne? 😞 Mi jakoś tak się wydaje. 😞

W ogole to była dziś u nas acły dzień najbliższa rodzina mojego M... Przwieźli dużo rzeczy dla maluszka i pomogli też nam w kliku rzeczach na mieszkaniu. Cieszę się, że byli, tylko niestety dziś wymeczyłam się szybko i już po południu nieprzytomna byłam. Zaraz idę w kimono... Nie mam już dzisiaj sił na nic...

... także dobranoc i do jutra! 🙂