Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aaaa....Akigo urodziłaa! 😁 😁 Ale super, kolejne listopadowe cudo jest z nami! 😁

I dzień dobry w ogóle, he, he! :P

Kasiu "zabawa w rodzenie", jejku ja pamiętam, że kuzynka miała taką "ciężarną" lalkę, w której brzuszku był dzidziuś... Wiem, że się nią przeraziłam, jak byłam dzieckiem. :P Ale czemu dokładnie nie wiem... zresztą malutka byłam.

Gosiu trzymaj się, ech, rozumiem problem mama - tata i chciało by sie być przy rodzicielce, wsparcie, zwłaszcza gdy ojciec zawinił... 😞 Nie wiem co poradzić, ale mam nadzieję, że sie ułoży. 😘

Olusiu no trochę masz z tym pecha, że teściowa tak blisko... Ale co poradzisz? Chyba możesz ją tylko dalej zniechęcać...

Mi też krasnoludki podpierdzielają papier toaletowy. :P

Madeline łóżeczko super, jak słodko... Zwłaszcza z tymi misiami. 🙂 Choć pamiętaj potem by je tam nie zostawiać z dzidzią.

Kasiu a córcia słodko śpi... No ale skoro tata tak dzielnie baję czytał. 😉

Witam mamusie listopadowe!!! Zajrzałam zobaczyć co u Was i widzę że nas gonicie 😉 Serdeczne gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś!!!A za resztę trzymam kciuki i życzę szybkich porodów...Pozdrawiam serdecznie i ślę wszystkim buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej dziewczynki no u mnie bez zmian niestety... syn mnie znowu przkopal jak zawsze 🙂 rano co brawda zbudzily mnie skurcze (juz myslalam ze cos ech) ale jakos tak przeszly. Kto wie oby cos na dniach bo moj M zawiedziony chodzi.
A wiecie ze jak zonna ma cesarke to maz moze wziac na nia L4 (14dni).

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Ale się cieszę ż enasza Iwonka już urodziła-pewnie jest teraz najszczęśliwsza na świecie 🙂

Ja właśnie wróciłam od lekarza miałąm dziś USG, i co się okazało że moja córeczka się nie obróciła i że jest obrócona pośladkowo-ma malutkie szanse na to żeby się jescze obróić główką w dół bo ma mało miejsca tak mówił lekarz, ale dla pewności w przyszły piątek kolejne USG żeby sprawdzić czy się obróciła, jeśli nie to 9 listopada będę miała CC, no i lekarz powiedział ż emaluszek będzie z mojej córeczki bo teraz ma 2,5kg więc do porodu tak do 2,8 kg, no może do 3 kg dobije

Kasiu Twoja córeczka jak mała księżniczka wygląda jak śpi w tym śłicznym łóżku i słodkiej różowej piżamce 🙂

a co u naszych dziewczyn?? która startuje na porodówke po Iwonce??

• Mamusia
Maiha kidys pisalas ze chcialabys miec CC no i chyba tak bedzie skoro dzidzia ma malo miejsca i nie da rady sie obrucic.
Olusia no coz jak widac jeszcze nie moj czas a tak sie wczoraj zaaferowalam tymi skurczami, pojde moze cos posprzatam, szkoda ze pogoda taka brzydka bo moglabym okna umyc :P a takto mam malo mozliwosci manewru 🙃

• Mamusia
no tak chciałam cc bo się naczytałąm o mojej wadzie macicy-i się sprawdziło bo czytałam właśnie że zazwyczaj ciąża kończy się cc-ja bede spokojniejsza o moje dziecko

Asiu mi też śniła sięcóreczka-była prześłiczna- miała chyba w moim śnie z 2 latak bo już chodizła i biegała, miała takie cudne blond praiwe białe kucyki na głowie i miała przesłodką buzię 🙂 zobaczymy czy się sprawdzi i tak się we mnie wtulałą ach cudny sen 🤪

• Mamusia
Maiha no to mialas fajny sen cora sie w Ciebie wtulala a moj syn byl strasznie przemadrzaly i ciagle mi dogryzal no i ciagle sie nudzil juz nie wiedzialam czym mam go zajac 🤢
Dobrze ze bedziesz miala CC bo przynajmniej spojojniejsza bedziesz no a co do terminu to lekarz widze ze troche go przyspieszl? 9/11? a na liscie masz 16/11 kurcze z jednej strony to fajnie wiedziec kiedy