Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Beatko nie Ty jedna świrujesz z tego oczekiwania... :P Mnie już też momentami nosi, że, ach!... Strasznie to się dłuży wszystko. 😲

Kasiu skoro "czepek" był to oby rzeczywiście mu szczęście w życiu dopisywało! 😁 Oj, czyli znów się namęczysz przy karmieniu... Ale byle się sposób znalazł i działał! 🤔

Maiha śpij, odpoczywaj i życzę Ci dużo słodkich, drzemkowych snów. 🙂

Kukunari ano stoi... Oby to był "chwilowy" zastój, póki więcej mam się nie "wypakuje" i oczywiście, póki te "wypakowane" nie ogarną swojego życia... 😉

Ja zmykam do łóżeczka na filmik. 🙂 A potem spanko, pewnie znów do południa... :P Dobranoc i spokojnych nocy! 🙂

• Mamusia
haniu to ty od tazyu do apteki kogoś wysyłaj i kup sobie oscillokocillum !! homeopatyczne możesz brać bez problemu jak karmisz i działa ale trezba szybko wziąć jak tylko bierze i brać jak piszą. jak karmisz nie powinnaś zarażać małego.

oj zmykam bo mały się wierci i czas na godzinny maraton (ręce mi dpadają 🤨 ) a ja się nie drzemam w ciągu dnia niestety ech ... ale nie jest źle jak się rozbudzam.

• Mamusia
Hej Dziewuszki!
Wczoraj byłam w szpitalu - bo maluch mnie zaniepokoił w piątek wieczorem - zrobiono mi KTG a później jakaś gówniara po studiach bez specjalizacji chciała udowodnić swoją wyższość - nawet podważając opinię mojej gin - która ma już spory staż bo jest po 50tce i ma 3 specjalizacje... się wkurzyłam! ale KTG wyszło ok, choć żałuję, że się nie znam na odczycie bo lekarzom nie ufam zupełnie.
A dziś pakuje się do szpitala, do 14.30 muszę się stawić, i jeżeli będą miejsca to mnie przyjmą, jak to słodko powiedziała ta gówniara... wrrr

Cisza na forum, albo zajmują się kobitki maluchami, ale bo wyczekują... ciekawe kiedy u mnie sytuacja się rozwiąże - nawet podczas wczorajszych badań nie wyszły jakieś skurcze 🤢

• Mamusia
Kasiu biedna, to Ci da Kuba w kość, jeśli sobie tego odpowiednio nie odeśpisz... 🤨 No ale z drugiej strony, heh, zazdroszczę, nawet tych niedospanych dni i nocy. 🙂

Olga ale jak Cię boli? Może tak na poród? 😉

Madeline jak Cię wkurzyła? Najwyżej wypal jej następnym razem wprost czy skończyła studia i ile ma specjalizacji, jeśli można wiedzieć! 😠 Czasem niektórym trzeba przypominać gdzie ich miejsce, zwłaszcza zanim będzie za późno, heh.
Ech, ja też nie wiem jak czytać te wyniki z KTG. 😞 Chciałam coś poszperać, sprawdzić w necie, ale jednak odpuściłam sobie. Jeszcze źle je odczytam i niepotrzebnie się nakręcę. Ale staram się zaufać, w końcu robił mi je lekarz, który prowadzi mnie całą ciążę. 🙂
To trzymam kciuki, żeby Cię już przyjęli. 🙂 Bo jeżeli, to pozostajesz tam już aż do porodu, tak? 🙂

• Mamusia
Wkurzyła mnie swoim lekceważącym nastawieniem do mnie - tak, jakby miała do mnie pretensje, że przyszłam i zawracam jej dupę. W piątek, jak się położyliśmy to maluch tak się wierciła, na wszystkie strony - a moja gin powiedziała, że jak będą ruchy za słabe, lub za mocne (może to świadczyć o niedotlenieniu)to mam niezwołocznie zgłosić się do szpitala. Zresztą powiedziała, że jak cokolwiek wzbudzi moją czujność to mam sprawdzić - w końcu jestem po terminie - zielone wody, starzejące się łożysko etc. a ona do mnie z pretensjami... pyta się czy na coś chorowałam w ciąży, ja, że nie - tylko mam dodatni GBS - ona, czy leczone miałam, ja, że nie - ona zrobiła taką minę.... - a zarówno babka w laboratorium, jak i gin powiedziała, że wystarczy antybiotyk podczas porodu, na necie też to znalazłam. wrrr

• Mamusia
madeline oby Cie zatrzymali w szpitalu i żebyś juz dziś urodziła! tego Ci życze!! nie wyobrażam sobie czekac tyle po terminie, to dopiero musi być straszne 😲

PAulinko
ja dosłownie wariuje hehe, ale ty masz lepiej ode mnie bo masz termin an 18stego a ja dzień później!

mój Mały hultaj prawie w ogóle sie nie rusza... w nocy troche podskakiwał ale tak to cisza... właściwie od tygodnia siedzi cicho, bardzo mało czuje ruchów i nie wiem co robić. Mój M uważa, że przesadzam ale ja sie boje niedotlenienia itd. Z drugiej strony jest duży i nie am miejsca ale z trzeciej strony ma i tak dużo płynu owodniowego jak powiedział dr i powienien miec troszke swobody.... 🤔

Coś dziwnego dzisiaj rano mi sie przydarzyło:
obudziałm sie o 6 rano i czułąm jak leci mi woda z krocza, tak powolutku i niedużo lecz była plama na pościeli, poszłam do toalety, wróciałm zasnełam. Obudziałm sie miedzy 9-10 i sytuacja sie powtórzyła!!!!!!!!! o co chodzi?! 🤔
nic mnie nie boli, nic dalej nie leci, nie wiem o co chodzi... może wody mi sie sączą, nie moge sobie wyobrazić żyby to był mocz! żebym nie potrafiła go utrzymać! jestem troche zdezorientowana... 🤔

• Mamusia
hej laseczki. A u mnie depresja poporodowa;/ mały jest kochany i bardzo grzeczny ale wszystko mnie denerwuje nic sie nie układa...rycze non stop to dlatego ze zaraz po wyjsciu ze szpitala wprowadzilam sie do mojego;-/ wszyscy mi tu łaża wkurzaja.... musze znalesc mieszkanie do wynajecia albo wracam do mamy i nic mnie nie obchodzi... 😞 sory za te smenty musiałam to z siebie wyrzucic pozdrawiam

• Mamusia
dziewczynki wiadomosc od Gosi:

Vanessa urodzila sie dzisiaj 01:24, waga 3380. Dzisiaj juz jak wszystko bedzie dobrze idziemy do domu 🙂

no i kolejna mamy z glowy :P
ale czyzby wrozka sie pomylila?? paulisia mialas rodzic z gosia!! ehhh moja moc slabnie - wszystko przez to macierzynstwo :P

buziaki od mojego slodziaka :*

• Mamusia
GRATULACJE DLA GOSIEŃKI 🤪 pewnie jest najszczęśliwsza na świecie 🤪 ciesze sie, że wszytsko dobrze 😘

Justyna widze, że i Ciebie dopadła depresja poporodowa... nie martw sie na pewnoo szybko minie 😉to tylko chwilowo tak Ci sie wydaje, ze nic sie nie układa...lada chwila odzyskasz dobre samopoczucie 😉

• Mamusia
Ja tez gratuluje Gosi córeczki 🙂 😆

Beatko jeśłi masz możliwość zadzwonić do swojego gin to zrób to i zapytaj się co to może być-jeśłi to wody to lepiej nie ryzykować, ja jak poczułam że mam słabsze ruchy maleństwa to pojechałm do szpitala i już mnei tam zostawili do porodu więc nie ma żartów najwazniejsze nasze dzieciaczki są 🙂

• Mamusia
No to kolejna do dopisania do tabelki. 😉 GRATULACJE GOSIU! 😁 Ale szybko ją puszczą ze szpitala, czyli widać wszystko dobrze. 🙂 Super, nareszcie ma swoją kruszynkę przy sobie! 😁

Madeline ech szkoda słów, co za baba... 😠 Szkoda tylko, że jeśli jest już taka póki jest młoda i niedoświadczona to potem już może być tylko gorzej... 🥴 No, chyba, że jej los w końcu nosa utrze. Ale przykre, że trzeba taką tupeciarę tolerować. 😠

Beatko Ty się martwisz, że Twój się nie rusza... A ja odwrotnie. 🤨 Myślałam, że malec na końcówce "wyhamuje" a on ni hu hu... Dalej fika. Mam nadzieję, że to nic takiego. Choć na KTG jak miałam zaznaczać ruchy to pielęgniarka była zadowolona z ich ilości. 🤔
Co do tego wycieku... Cóż, hm, najprościej to powąchać czy to mocz czy nie... 🤨 No i mocz zwykle ma swą barwę. Ja bym się udała do szpitala albo chociaż zatelefonowała do gina z pytaniem co to może być. 🤔

Justynko wróć do mamy. Chociażby na ten czas póki Tobie się nie polepszy. 😘 Depresja poporodowa może minąć, ale może też przerodzić się w zwykłą depresję... po co więc ryzykować? A Ty teraz przede wszystkim potrzebujesz odpoczynku. Twój bobas pewnie też. 🙂

• Mamusia
paulisia napisala ze:
zostawili mnie w szpitalu. Mam lekkie skurcze, ktorych nie czuje 🙂 nie wiem co dalej 🙂 chyba nie mam szans na znieczulenie bo mam niska hemoglobine(...) pozdrow dziewczyny.A co u Gosi? Jak bedzie sie cos dzialo to dam znac. poki co nawet nie zbadali mnie ginekologicznie

Trzymajmy kciuki za paulisie!!!!
🙂 moze jednak wrozka miala racje i gosia i paulina urodza w tym samym dniu 😁

• Mamusia
GRATULACJE DLA GOSIEŃKI I ZA PAULISIE TRZYMAMY KCIUKI.
cały dzień mi dziwnie boli mnie cały brzuch tak jakbym miała za bardzo nadymany 😉 najgorzej jak przekręcam się z boku na bok i jak chodzę,a przed chwilą w kibelku zauważyłam taki jasno-żółty żelowy glutek mi wyleciał 🤨 zaczynam się pomału stresować :X

• Mamusia
No i się doczekałam wiadomosci o Paulisi... Czyli już, już, kolejny dzidziolek w drodze. 🙂

Olga tylko bez paniki. Wiemy na co czekamy cały czas, także jak tylko coś... to wiesz gdzie się udać... 😉

Hm, właśnie... zrobił ktoś stronkędla Gosi? 🤔