Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 🙂 widze ż emamy koljne 2 mamusie 🤪 gratuluje i życzę zdrówka obu szczęśliwym mamuśkom 😉 niech wracają szybko do nas czekamy na zdjęciea 🙂

ach ja tez nie wiem Olga co Ci mam poradzić ale jescze chyba czas , poczekaj na odejście wód albo ajkies skurcze bo tak to mogą cię odesłac do domu żeby w domu zaczekać na dalszy postęp porodu...

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a więc tak,odkorkowałam się,szyjka skrócona o 40% rozwarcia brak. w każdej chwili mogą zacząć się skurcze.byle bez paniki bo to może być dziś albo w przyszłym tygodniu.czekać ,czekać,no chyba że odejdą wody albo zaczną mocno krwawić to pilnie do szpitala.

• Mamusia
Olga no to przyspieszyłaś, nieźle. 😉 Rzeczywiście teraz tylko czekać - czyli nic nowego. 😁

U mnie cisza... Dziś jestem może trochę bardziej ociężała, a no i strasznie ciężko mi się oddycha... w zasadzie cały czas. 😞 Skurcze minimalne, rytmiczne, ale bezbolesne i krótkie. No i te nogi... jak już kiedyś pisałam, jakby miały wyjść z nawiasów i każde podążyć w swoją stronę... 🙃

Coś mi jednak nie mówi, że jutro jeszcze nie urodzę. Mimo, że na jutro mam termin. 🤨

• Mamusia
A u Nas dalej cisza na forum :P

Tak więc Malutka jest boska heh,pożarła mi już jednego sutka a zębów nie ma jeszcze :laugh: mam problem trochę z karmieniem,bolą mnie sutki,ta Bandytka jest nerwowa,zaraz sapie heh i się ciska 🙃 ale mam nadzieję że to się unormuje.

Cyca ciągnie po 2-3godziny 🤪 ale z tym że jak zaśnie to śpi po 5-6 godzin 🙂 jak na dzień dzisiejszy odpukać "ZŁOTE DZIECKO "

Co do porodu to napisze wieczorkiem jak przebiegł,tzn trochę później 😉

• Mamusia
Wstawię Fotki ale jutro,muszę się ogarnąć 🙂

Olga ja też tak czekałam,i zobacz raz dwa i jest 😉

Mój poród,heh kupa śmiechu.

W piątek pojechaliśmy do tego szpitala bo mnie brzuchol tak dziwnie bolał,przeszłam podstawowe badania,w środku wszytsko zamknięte,sobie myślę i do domu z powrotem 😠 ale siedzimy i cisza,za chwilę przychodzi położna i mówi idziemy na górę bo Pani zostaje,zdziwienie,no ale okazało się że mam za wysokie ciśnienie,minęła noc,rano idę do kibelka pokazał mi się śluz z krwią,mówię Im a Oni że pewnie coś się zaczyna dziać,czekam na lekarza,przyszedł i mówi nie idzie Pani do domu,jest za wysokie ciśnienie,wywołujemy,no to ja na to jak na lato 🙂 po godzinie 11w sobotę zrobili mi jeszcze masaż szyjki i włożyli tam jakąś tabletkę,nie minęła godzina zaczęły się bóle co 3 minuty od razu 🤪 po 16-ej poszłam się kąpać żeby trochę złagodzić ale zrobiło się jeszcze gorzej,doszły bóle z krzyża,i tak na zmianę raz z brzucha raz z krzyża,poprosiłam o znieczulenie było po 18-ej,dostałam zastrzyk w nogę,ale nie pamiętam nazwy 🤨 nie pomógł nic,bóle coraz mocniejsze,dostałam gaz,parę minut pomogło,i koniec,o godzinie 20-ej mówię że chce Epidural bo miałam takie bóle z krzyża że mi się słabo robiło ☺️ godzina 22-ga przyszli po mnie na wyższe piętro,najlepsze jest to że czekali aż mi wody odejdą,no ale poszłam na to piętro wyżej,przygotowanie do znieczulenia zajęło im 2 godziny,jeszcze gadka proszę się nie ruszać a ja już zaczęłam mieć bóle parte,no ale zainstalował mi to znieczulenie i dupa nie działało,i mówi do mnie że chyba źle zrobił i za 15 minut jak nie zadziała to mi jeszcze raz podłączy,i poszedł a ja mówię do położnej że ja muszę przeć,no i się położyłam i się zaczął maraton,parłam ponad godzinę,momentami nie miałam już siły ☺️ no ale w końcu mi się udało 🙂 i wylazła Mała paskudka Moja Kochana o 1:24 🙂 6pkt miała w pierwszej minucie,9pkt po 5 minutach,miała problem z oddechem no i ma przyrośnięty do paluszka,tak jakby chciał jej wyjść dodatkowy paluszek 😞 ale wisi na takim włosku i jest tylko taka gulajka,dostaliśmy już skierowanie na usunięcie 🙂 także będzie dobrze.No a długa jest 54cm 🙂

• Mamusia
Gosiu wydaje mi się całkiem fajne, ze tak długo śpi... Widać tak już ma. 😆
Jaki szczegółowy opis porodu! 🙂 Dzięki, teraz będąc przed lubię takie lekturki.. 😉 Ale się trochę namęczyłaś, nie ma co. Choć wydaje się, że nie było tak bardzo źle, co? 🤔
No to dawaj jeszcze fotasa! 😆

Olga my biedne, taka końcóweczka, hi, hi... Może ze mnie też w końcu co konkretniejszego "poleci"? 😉 Tak się staram i staram i faceta też angażuję w te starania... 😉

Ech... No to uciekam już spać. Do jutra mamuśki, dzidziolki i pozostałe brzuchatki. 🙃

• Mamusia
hej 🙂 a ja dostałąm wiadomość od naszej Beatki 🙂

Powiedzieli mi, że jeśłi dziś się samo nie zacznie to jutro zabierają mnie na porodówkę 🙂 pozdrowionka dla brzuszastych i dla rozpakownaych mamusiek 🙂

czyli jutro będzie z nami Szymonek 🙂

ja uciekam-wpadłąm tylko przekazać wiadomość 🙂 ide zjeść śnaidanie zanim mała śpi 🙂

powiedzcie mi jescze ak tam u was z wagą?? mi ubyło 10 kg, czyli zostało mi jescze 5kg do zrzucenia-w ciuchy z przed ciąży jescze na mnie nie wchodzą 😞 mam nadzieję ż eszybko się pozbęde tego nadmiaru ciałka żeby wejść w dawną garderobę 🙂 a jak jest z tym u was??

• Mamusia
cześć mamcie. przekazuję pozdrowionka od MADELINE,leży w szpitalu i czeka,dziś zapodali jej coś na rozszerzenie szyjki.
ja ledwo co się ruszam,wszystko mnie boli i mogłabym ciągle spać,oprócz nocy.chyba odsypiam za całe 9 miesięcy.
jutro znowu do lekarza może chociaż troszkę rozwarcia będzie.a śmieci ze mnie lecą...żartuję sobie że okres połogu się zaczął 😉 w takim stanie to nawet na sexik nie ma co się zabierać ☺️

• Mamusia
To Beatki Szymonek będzie terminowo... 😉

Madeline jest już dosyć po terminie, więc pewnie też biorą się u niej pomału za wywoływanie... 🤔

Oj, dziewczyny... Nie straszcie mnie z tą wagą... 🤨

Mi dziś właśnie mija termin, heh. Ale ciiiszaaa. W sumie w nocy tylko miałam jeden naprawdę ostry, bolesny skurcz w górze brzucha. Reszta wszelkich możliwych pobolewań to jakieś chyba "ledwo skurczyki". 🤨 Nie bolesne. No może poza pachwinami - ale to takie bardziej wrażenie bardzo nieprzyjemnego rozłażenia się ich.

Olga lecą to chyba dobrze... ale jeszcze zobaczysz co Ci gin powie. Dobrze, że to już jutro. 🙂

Witam Mamusie 🙂 z brzuszkami i juz bez :P
jak samopoczucie? widze ze u Was juz prawie komplet sie rozpakowal 🙂
tak wlasnie czytam co Wy tutaj sobie piszecie i mam pytanko do karmiacych Mamusi 🙂 Gosiu pisalas cos o pogryzionych sutkach, a uzywasz tych silikonowych nakladek? bo wlasnie mi siora mowila zeby od pierwszego karmienia uzywac i tak do ok 10ciu dni i pozniej juz mozna bez i jest super nie ma zadnych ran itd. probowalyscie?

• Mamusia
Anitek ja kupiłam te nakładki bo pierwsze karmienia były trudne i miałam obolałe sutki ale nakładki się nie sprawdziły bo moja córcia miała za małą buzię do tych nakładek a i jeszce dla mnie były nie wygodne-więc leżą gdzies w stoliku kilka dni się pomęczyłysmy ale teraz 12 dni po porodize ssanie córci juz mi nie sprawia bólu 🙂

• Mamusia
Ja też karmiłam w kapturkach ale mała jeść nie chciała. piersi wyleczyłam Bepantenem.Bo miałam strasznie pogryzione.Ale już jest ok. [img size=324]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/IMG_0074.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />