Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Skoczyliśmy jednak do tej lekarki... bo miałam podejrzenia... i chyba słuszne, że to jednak też po części nie katar a alergia. 😞 Tak mi się wydawało, że odkąd zaczęło siępylenie mały miał lekko czerwonawe oczka. I lekarka powiedziała, że tak, właśnie po oczkach i po skórze widać. Mnie dokucza okropnie, mojemu M (kata sienny) - i możliwe, że małemu też. 😞 Dostaliśmy leki na alergię. 🤨

Beatko krzesełko widziałam, właśnie na NK. 😜 Muszę się kiedys w końcu wybrać - i po łóżeczko turystyczne i po krzesełko.
A i gratulacje dla zwinnego Szymonka! 😉

• Mamusia
A my przygotowujemy sie wyjazu. Wlasnie kupilismy basen dla malego. Moj M juz go nadmuchal i jest rewelacyjny! Posiada piszczace elementy, grzechotki zwisajace dzwoniace i berzeczace 😁 no i co mnie zaskoczylo to to ze spod (tzn dno) jest nadmuchiwane wiec w razie upadku malemu nic sie nie stanie. Jak uda mi sie zrobic fotke to Wam wrzuce.
Sathi widzisz jednak istnieje ta kobieca (i matczyna) intuicja. Nie ciekawie z tymi alergiami...

• Mamusia
tym razem oklask leci do Aleska za zębole 🤪
u nas ciagle dziąślak hihihi

Asiu- zrób ten rezonans, chyba nie masz innego wyjscia. 🤨

PAulinko- no niezle alergia!!!!!!!!!! 🤨 🤔 no jak teraz sobie przypomne to napisalas, ze nic nie pomagało na ten uporczywy katar...

• Mamusia
Asiu napisz jak ten wozek co kupilas sie sprawuje bo ja mam dylemat i nie wiem jaki mam kupic,jak tam wygoda dla dziecka ,co z podnozkiem i czy ten dodatkowy daszek sie sprawdza???Napisz jaki to dokladnie model bo juz zapomnialam...
Napisze do was pozniej bo maleo musze nakarmic

• Mamusia
Marzi ponizej masz linka tego wozka mi sie bardzo podoba leciutki sprawdzilam go najpierw w sklepie i swietnie sie prowadzi. Wiesz zastanawialam sie nad tym co ma Hania i Beatka ale juz nie mialam zbyt wiele czasu. Daszek fajny z tym ze nie ma okienka i nie mozesz patrzec co robi Twoje dziecko.
http://www.allegro.pl/item1092313869_wozek_coneco_traffic_spacerowka_2009_gratisy.html
my mamy kolor cieno zielony

a ja znowu na haju przez te leki przeciw bolowe tak sie boje o malego bo wczoraj jak wzielam taka mocna dawke to on sie bawil ja usiadlam obok i zasnalem i tak kilka razy. Dobrze ze mu sie nic nie stalo i ze sie szybko obudzilam

• Mamusia
Jestem mowie wam dziewczyny mam taki dylemat z tymi wozkami ze hej nie wiem jaki wybrac,ta moja x-landera jest ok tylko ze ciezka i czasami maly mi sie z niej zsowa,a wy jakie macie???
Chce zeby mial dodatkowy daszek przeciw sloncu no i ogolnie dla dzidzi byl wygodny...
My zakupilismy na allegro zestawy ubranek jesien,zima,sztuk 60 za 135zl az bylam w szoku jakie super ubranka mi sie trafily za niska cene,a i pozniej niebede wydawac kasy bo juz bede opkupiona...
W komplecie sa 2 kurtki,czapki itp..

A tak ogolnie to ok.
Maly przechodzil ostatnio 3 -dniowke ale bez goraczki tylko wysypalo go na calym ciele,myslalam ze cos zjadlam ale okazalo sie ze nie...
Maly jest grzeczny ,tylko czasami w nocy marudzi przez sen,chyba jest mu za goraco...
Dobra napisze pozniej bo musze zajac sie moim M

• Mamusia
Super ja tez myslalam o tym pontoniku ale juz caly pokoj mam zawalony i stwierdzilam ze chyba mu juz starczy
http://allegro.pl/item1071298580_basen_suchy_dmuchany_nadmuchiwany_kojec_miekkie_dn.html
ja myslalam o takim podobnym ile Asiu dalas za swoj?

• Mamusia
po 16 dniach jesteśmy w domu!!!! olek trzymany za rączki chodzi jak stary 🙂
raczkuje,i wstaje przy meblach (opanował to przy szpitalnym wyrku) teraz trzeba mieć oczy do koła głowy. zjada mi od 120 do 180 🤪 🤪 🤪 🤪 żarłok ciekawe jak będzie po odstawieniu peritolu???

• Mamusia
Sathi napisał(a):
Olga dobrze, że już jesteście na właściwej dordze co do zdrowia maluszka...
Mam pytanie - te testy płatkowe to robi się z polecenia lekarza, czy można się samemu zgłosić?

na testy płatkowe trzeba zgłosić się do lekarza alergologa

• Mamusia
Sathi napisał(a):
Olga dobrze, że już jesteście na właściwej dordze co do zdrowia maluszka...
Mam pytanie - te testy płatkowe to robi się z polecenia lekarza, czy można się samemu zgłosić?

na testy płatkowe trzeba zgłosić się do lekarza alergologa

• Mamusia
Marzi a cena jest taka sama jak na allegro bo wlasnie na tej aukcji to lozeczko kkupilam i dostalam gratis ta butelke termiczna aventa (a w realu ona kosztuje ok 50zl) i parasolke i folie przeciw deszczowa! Czyli 349zl. Fajne sa tez modele Coneco Jupi i Solar one sa masywniejsze. Mi zalezalo zeby skaldal sie jak parasolka no i zeby byl lekki bo targam go na 3 pietro.
A co do Delti doti to w necie jest bardzo duzo pozytywnych opini na jego temat.

• Mamusia
no apetyt tak się utrzymuje że jadł mi całą zupkę(małą) plus 40 mleka potem 160 mleka no i oczywiście kolacją pogardził 😠 mam nadzieję że to z emocji że wreszcie w domu, bo jeśli nie to chyba się załamię i grozi mi psychiatryk. teraz smacznie śpi,zobaczymy co rano powie po dawce peritolu.
ale wiecie co nasze historia z lekarzami nie skończyła się jeszcze,teraz czekamy na wynik badania wycinka z dwunastnicy(w gastroskopii wyszedł jakiś stan zapalny i pobrali śluz na badanie) potem z tym wynikiem do gastroenterologa następnie wizyta u alergologa i rozmowa odnośnie rozszerzenia diety a teraz przez 2tygi furagin i peritol potem badanie moczu i jak będzie czysty bez e koli to z powrotem do szpitala (na 1 dzień) będzie miał podany przez cewnik kontrast w celu sprawdzenia czy bakterie nie uszkodziły nerek,pęcherza itd.

• Mamusia
Hej Dziewczynki 🙂 ogarnęłam się trochę 🙂

Vanesska dzisiaj była na bilansie heh,waży 8980g,mierzy 75cm 🙂 rozwija się prawidłowo,i lekarka stwierdziła,że jest okazem zdrowia 🙂 Malusia oczywiście w miejscu nie usiedzi,wierci się jak nie wiem,a dzikus jest straszny.

Ząbków jeszcze też nie mamy :P ale co tam,przyjdzie czas to i ząbki przyjdą 😁

Z jedzeniem problem mamy 😞 nic nie chce oprócz cyca 😞 jak dostaje coś w rączkę do jedzenia to się zaraz krzywi i wyrzuca,a wszystko co w rączki weźmie to do buźki pcha,oprócz jedzonka,pomemla trochę obiadku,deserek jak czapka leży,no ale co mam zrobić.

Kąpiemy się już w dużej wannie na macie,nie śpimy w łóżeczku,tylko przy cycusiu heh,chcemy już Jej łóżko kupić.

Paulinko dobrze że się wyjaśniło od czego to katarzysko.

Asiu oklask za ząbka :P basenik super 🙂 uważaj z tymi lekami Asieńko 😞 bidulko.

Olga w końcu w domku 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂
U nas wszystko dobrze! Marysia jest zdrowa i żywa jak iskra. U mnie już niema możliwości z nią spać. Raczkuje ,wszędzie staje jest nie do opanowania. Ciężko mi nawet położyć ją spać do łóżeczka bo zasypia na stojąco. Cały czas stoi . Ona zasypia a ja ją łapie.Problem mamy tylko z jedzeniem. Jedzenie muszę w nią wciskać. Tylko pije. Fakt że w domu strasznie gorąco i może dlatego . Dalej mam problemy z ulewaniem. Zmieniłam mleko i znowu się zaczęło. Kupiłam zagęszczacz do pokarmu może się polepszy.Maryśka chudzielec waży 7kg a skończyła już 8 miesięcy. Ale może taki jej urok.
Buziaki dla wszystkich naszych pięknych dzieciaczków i mamuś.

• Mamusia
No to teraz zabiegana jestes Iwonko za Mania.
My o 4 rano wyjezdzamy zaraz pakowanie juz zakupy zrobione (prawie wszystkie).
Gosiu jade w Twoje strony do Wdzydz Tucholskich blizej nam do Koscierzyny ale Tczew jest wiekszym misatem. Kiedys bylam na koloniach w Lubieszowie k Tczewa 😉

• Mamusia
Iwonko ważne że jest zdrowa 🙂 Vanesska też na nóżki non stop chce,ale chwieje się strasznie heh.A jak tam spotkanie z Sandrą 🙂

Asiu udanych wakacji 🙂 Piękne miejsca są na Pomorzu co nie :P

Malusia śpi,jak się obudzi to na spacerek 🙂 pogoda niezbyt,ale nie pada.