Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jej obok monitora mam kalendarz i tak patrze i myśle że jeszce tylko wrześień i październik a potem to kolej na nas żeby się "rozpakowywać" w sumie nawet w październiku może zaczną pojawiać się już nasze pierwsze listopadowe wcześniaczki...

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziękuje marzenko 🙂

rety jak pomyślę że w przyszłym roku to ja ją będę do szkoły szykować 😲 ale dobrze bo przedszkole mnie wykańcza - finansowo :/ a jak mnie wkurza jak ktoś twierdzi że szkoła wychodzi drożej 😠 😠 tylko że ona państwowa i tylko książki trzeba kupić ... potem jakieś składki itd ale to i tak dużo mniej. jak teraz płace rocznie ponad 3000,- 🤨 za dwie i niech mi mówią że w szkole jest taniej. wrrr ale i tak chciałam by chodziły od 3 roku życia. w sumie teraz to wyjścia nie ma bo pracuje ale uważam że to dobre dla dzieci. sama miałam 3 latka jak mnie mama zapisała (jedyna z rodzeństwa, daje mi to do myślenia ☺️ hehe ) i uwielbiałam je, a potem nie miałam problemów z przystosowaniem się do jakiejkolwiek grupy. było to dla mnie takie normalne. mi to żal tych 6-cio latków (no teraz już będą w szkole wg reformy 😠 ) które zamiast przyswajać literki, bawić się muszą się dostosować a wiadomo im dziecko starsze tym gorzej. i zaraz znowu zmiana - bo szkoła. a teraz cały czas mnie zastanawia jak to będzie z moim powrotem do pracy 🤨 ech było by super gdyby mi się udało posiedzieć do roku synusia 🤢 mam duże nadzieje w stosunku do pracy mojego męża.

nie ma nikogo to sobie pogadałam :P

• Mamusia
jeszcze u mnie to kwestia ciśnienia i na kawe sobię pozwalam - jedną dziennie i nie zawsze - podobno ból głowy też wynika ze zbyt małej ilości wody dostarczanej do organizmu, i powiem ci że jak dużo pije nigdy nie boli mnie głowa a jak mam migrene i tak sobie pomyślę ile ja piłam to wychodzi że np tylko 2 szklanki wody :/ ... i żadnego innego picia :/ ... może coś w tym jest

• Mamusia
Jeżeli chodzi o przedszkole to teraz już wiem, że też dam moje do przedszkola. Ja bardzo miło wspominam i to jeszcze pamiętam mojego pierwszego buziaka z chłopcem :laugh:
I wiem też , że nie mam szans na państwowe więc .... dolinka kasa pójdzie 😞

• Mamusia
ja też jestem za przedszkolem 🙂 u nas wybudowano nowiuteńkie, i jest poprostu super, kolorowe i tyle zabawek że szok a plac zabaw to taki że sama bym sie tam pobawiła ale niestety trudno się tam dostać bo tyle chętnych maluszków jest, ja też chodizłam od 3 roku życia i wspomnienia mam super 🙂 a wieszak no nieźle chyba serio ze srebra jest :P

a ja mam dziś koleżankę więc zabieram się za sprzątanie 🙂

• Mamusia
Hejka dziewczynki wpadłam na chwilkę bo mam remont.malowanie duzego pokoju.Tylko mój mąż dzis wsiąkł z moim ojcem i mogłam podłączyć sie do neta. Widzę że to malowanie potrwa i chyba mnie szlak trafi z tym moim mężem.I z tym malowaniem. zaraz stanę i sama pomaluję.
Trzymajcie sie cieplutko pozdrawiam! 😘

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!!! musze sie Wam pochwalić MAM PRAWKO 🤪 🤪 🤪

Iwonka i jak sie czujesz, juz lepiej 🙂?
Kasia a ten wieszak to przegięcie!!!!! ja nie wiem kto to kupuje i kto to wystawia!!!ja pierdziule co to za ceny?!
Tak ja ja widziałam kawałek tapety za 530zł...na jedna ściane, właściwie to była 1 rolka 🤪
Ceny państwowych przedszkoli też nie są najmniejsze:/ no ale co zrobić...

a ja dziś z okazji zdania prawa jazdy poszłam do nowo otwatrego sklepu i pierwsze co ujrzałam to ciuszki niemowlęce:P 😆
Nowiuteńkie ładne ubranka za 5zł, 8zł, 10zł... więc kilka ciuszków kupiłam, może poźniej wkleje zdjecia. Po prostu ceny jak w lumpie 🙂

• Mamusia
Czesc Mamuski
Niebylo mnie bo odlaczyli mi przez przypadek neta...

Wiecie co niemoge uwierzyc w to ze jutro zaczyna mi sie juz 29 tydzien...pamietacie jak niedawno pisalysmy o polowinkach 🙂 🙂
Szok jak czas szybko leci....

Bylam dzis po zwolnienie do internisty bo pamietacie jak martwilam sie ze moj gin.na urlopie i ze od internisty niedostane ,ale dal bez problemu 🙂 🙂

Pozatym juz za tydzien remont pokoiku dla Szymonka,juz niemoge sie doczekac 🙂 🙂 🙂

Wczoraj wpadlam na male zakupki dla synusia,wydalam niemalo a gdzie jeszcze koniec listy....
Kupilam;termoopakowanie do butelki,kocyk polarowy,2 kaftaniki,nozyczki ,ceratke do lozeczka,lapki niedrapki,skarpeteczki,smoczek ,moze wyciagne jeszcze swojego M w przyszlym tygodniu i jeszcze dokupie reszte rzeczy z listy...
Moze wkoncu kupimy lozeczko 😉
Dzis wypralam ubranka malenstwa,kupilam proszek Lowela w Tesco jest po 20,20gr a tylko 1,8 kg drogi nie?

Mam do was pytanko bo chcialam wczoraj kupic pieluchy pampers ,ale najmniejszy rozmiar to 1 od 3-5kg,sa moze mniejsze?
A co do chusteczek nawilzajacych jest taki wybor ze niewiedzialam ktore kupic mozecie jakies polecic?

• Mamusia
Marzenko a jak Twój Szymonek?? bo mój to ostatnio śpi w dzień a w nocy wariuje! dzisiaj od 3 w nocy nie śpie bo takie fikołki robił i juz senna jestem. Albo nie mogłam spać bo sie stresowałam troche tym egzaminem a on tak reagował na stres? 🤔
mimo wszystko i tak czesto kopie późnym wieczorem albo w nocy jak sie obudze. Rozbójnik mały 😉