Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marzi moim M bym się bardzo chętnei zajęła... 😁 i wtedy pewnie tych godzin bym tak nie żałowała... :P Niestety póki co on daleko. 😞

Olga być może... albo i to i to - nałożyło się. W każdym razie uważaj na siebie i dzidzię. Oby jutro było lepiej. :*

Marzi owszem, mam swój profil na NK. 🙂 Wystarczy, ze wpiszesz mój pseudonim Sathi - wtedy wyświetli Ci jakieś 3 osoby, z których Paulina to ja. 😉

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marzi hi, hi, ja też. 😉
Może Twój się już boi by nie skrzywdzić jakoś dziecka, albo po coś go stresuje, hamuje... Wiecie, bo niby tak się mówi, że faceci niewyżyci i wogóle, ale wbrew pozorą oni też mają trochę rzeczy, które potrafią ich zablokować... 😞

• Mamusia
pytałam sie mojego M czy nie ma myśli, ze może skrzywdziś dziecko itd ale powiedział, ze ne ma żadnych obaw 😉 ja tez nie mam 😉 wiec z tym problemu nie mamy 😉
na początku nie miałam ochoty na współżycie ale z tego względu, że cześciej siedziałam z głową nad sedesem a jak juz byłam w łóżku to spałam i spałam i spałam...
a teraz to różnie 🙂

• Mamusia
Paulinko masz racje ostatnio rozmawialismy na ten temat i wlasnie mowil ze boi sie ze cos sie stanie,ja zreszta tez czsami mysle co dzidzius czuje moze to glupie ale tak jest,pozniej czekam na kopniaki z brzuszka bo sie martwie...

Wczeniej Asia pisala ze jej lekarz zabronil,ciekawa jestem czemu,mi powiedzial ze moge tylko delikatnie 😉 🙂

• Mamusia
Kasiu daj znać jak będziesz po lekarzu 🙂

Olga również Cię zaprosiłam na nk 😉

Marzenko a u Nas znowu jest odwrotnie heh,mój N mnie namawia,a ja czasami dam się namówić,czasami nie,znowu ja się boję że coś będzie nie tak.Niby lekarz powiedział że możemy delikatnie,ale ja po tym poronieniu mam momentami blokadę.Nie zawsze oczywiście 🙃

• Mamusia
Echhh muszę się trochę ruszyć,byłam już w sklepie,ale oczywiście połowy nie kupiłam,teraz zaś się ubierać i wlec,nie chce mi się 🤢
No ale trzeba się rozpędzić,zachciało mi się placka po cygańsku,placków z jabłkami,szkoda gadać,jeszcze tak nie miałam 😲
Mój N w pracy na drugą zmianę 😞 ten czas będzie się dłużył 😞
Nic uciekam na trochę,i proszę nie pisać dużo 🤨 gdyż moja pamięć jest niezbyt ostatnio,i jak mam nadrobić parę stron,to połowę zapomnę zanim dobrnę do końca ☺️

• Mamusia
heheh Gosiu mam to samo 🙂 mam skleroze gorszą od mojej babci, normalnie zaniki pamieci!! niezdara ze mnie straszna! ostatnio wrzątkiem polałam troche brzuszka... tak sie wystraszyłam ale dziwne nawet śladu nie mam, wchodze w futryny, dzisiaj rano przy zmywaniu potuklam salaterke... porażka! ciągle sobie jakąś krzywde robie, uderze sie , poparze, potkne- codziennie coś 🤪
zaraz zabieram sie za prasowanie i już sie boje co to bedzie, mam nadzieje ze tym razem nie wyprasuje kawałka ręki.... 🤢

• Mamusia
Heh Beatko no ja na całe szczęście tak się nie obijam,ale idę na górę i zanim dojdę to już nie wiem po co szłam,porażka,mam nadzieję że jak będzie dzidzia z Nami to wszystko do normy wróci 🤪

Marzenko ja właśnie chce poszukać jakiś szybki i łatwy przepis na racuchy,od samego rana gadam mojemu że chyba spróbuję zrobić,wstyd się przyznać ale nigdy nie robiłam ☺️ placki z jabłkami to robię ciasto naleśnikowe ☺️

• Mamusia
a ja już pow izycie. dziewczyny ja też mam straszną sklerozę, jak czyam kilka stron coście tam popisały to wiem a to odpisze a jak dochodzę do ostatniego wpisu to zupełnie nie pamiętam co miałam napisać i o czym to pisałyście. ☺️
a Zuza ma spuchnięte gardło. nie jest to jeszcze angina ale nie dziwi się że dziwnie mówi (tak jakby przez nos, ale kataru właśnie nie ma) bo ma dużą kluchę w gradle. nie wiem co dokładnie miała na myśli, ale pewnie nieźle podpuchnięte tylko nie wiem czy migdały czy gardło, ale aż ma głoś zmieniony. i dostała antybioptyk, ale jak na to gardło to ok. powiedziała że zrobimy ten test na lambie jak ją podleczymy z tym gardłem, ale nie powiedziała mi kiedy mam przyjść 😮
powiedziała mi też że da jej coś na wzmocnienie, ale że jej się wydaje że nawet ok znosi ostatnie leczenia i nie są to duże infekcje. pójde do niej jak zuza wyzdrowieje i niech mi powie co dalej.
a mnie coś poddenerwowało. i mam strasznie zły nastrój. już jak wróciłam od lekarza. normalnie muszę się uspokoić i dać na luz :/ ... olga ja też cię zaprosiłam 🙂 ....

• Mamusia
gosiu ja się martwię jak ona ma wysoką gorączkę, wymiotuje i coś sie jej dzieje, boje sie wtedy zasnąć i chciałabym ją ciągle pilnować. ona już dzisiaj ok była tylko mówiła że gardło ją boli i od niego pewnie była ta gorączka i w ogóle. ona też dosyć często łapie infekcje w przedszkolu a nie chce by jako 6 - latek opuszczała.

• Mamusia
Beatko ja też raczej nie mam obaw... I mojego M też przekonałam aby nie miał. 😉 Przynajmniej póki lekarz nie stwierdzi jakiś przeciwwskazań.
Nie wiem, Marzi, kiedyś przeczytałam w paru źródłach, że podczas stosunku dzidzia nie czuje żadnych nieprzyjemności, raczej przyjemne kołysanie, no a po udziela się jej pogodny nastrój mamusi... 😉 Oczywiście nie biorę takich opisów za pewniak i przed wszystkim wsłuchuję się w moje ciało i w mojego malca. Jednak czuję, że ta koncepcja nam odpowiada. 😉
Choć teraz zaczynam się obawiać, że w niektórych figlach będzie nam coraz bardziej przeszkadzał rozmiar brzucha. Właśnie dziś odnoszę straszne wrażenie, że mi urósł! A może to przez to, że Witek się od rana wierci i rozpycha...

Beatko mam to samo! 😁 Najbardziej mnie bawi, że w całym życiu chyba tak się nie upaćkałam jedzeniem, jak podczas ciąży... prawie codziennie coś ląduje mi na ubraniach! Zaczynam nawet myśleć, że sobie będę pożyczać od synka i wiązać śliniaczek (choć i tak już biorę wszędzie ścierkę). :P

Kasiu nareszcie wizyta już za wami, teraz tylko kuracja. Widać co do następnej wizyty to zdała się lekarka na Twoją intuicję. Albo po prostu wyszła z założenia, że tak czy siak się pojawisz w związku z tym testem na lambie. W każdym razie mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej. 🙂