Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja właśnie jeszcze nie mam tej ciemnej kreski.
A chciałam Was zapytać czy macie czasem takie bóle, skurcze w biodrze? jak mnie złapie to iść nie moge ani sie wyprostować ale tylko na chwilkezaboli. Kilka osób mi mówiło, że to dziecko uciska jakieś nerwy i tak sie dzieje, podobno wcześnie mnie łapią te skurcze. Moja sis miała tak pod koniec 5 miesiąca a ja juz miłam tak z miesiąc temu.

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
paulisia223 wiesz, że ja tez miłam kilka razy przed ciążą ale dawno temu. Mam takie wrażenie, że było to samo, być może sie mylę.
A wiecie co ja jeszcze zauważyłam hehe:P
że włosy na nogach rosną mi szybciej i są mieciutkie:P może to głupie ale na prawde tak mam heheh

• Mamusia
mi to wogole wlosy zaczely rosnac jak szalone..paznokcie tez..zadne tipsy "nie pobija ich"..ale wiem ze po urodzeniu minie to jak sen...mam nadzieje ze moje male urodzi sie czarne i kudlate jak tatus:laugh: ..a teraz taka historia na pocieszenie..na pierwszym usg bylam w Polsce....lekarz pokazuje fasolke tacie na ekranie..i mowi ..A TO JEST SERDUSZKO..a moj tak posmutnial i mowi..TYLKO JEDNO???...blizniakow mu sie zachcialo 😆

• Mamusia
kasiaub gartuluje synka, wybrane juz imię?

paulisia223 ja też bym chciała żeby moje dzidzi miało czarne oczy i czarne włosy ale niestety to niemozliwe, bo oboje jesteśmy blondynami i niebieskie oczy hehehe, a tak uwielbiam malutkie "czarnulki" 🙃
a jak ja byłam na pierwszym usg w 6 tyg, to było akurat prima aprilis- moój lekarz żartowniś powiedział: " tu widzimy jednego dzidziusia a tu widzimy drugiego.... nie, nie ma drugiego dzidziusia 🙂" byłam przez sekunde pewna, że to bliźniaki 😁 haha

• Mamusia
ja mam czanse na ,,czarnuszka". moj chlopak ma ciemna cere,oczy i wloski,zeby moj symus byl do Niego podobny... 🙂
imie?? my upatrzylismy sobie Kordian ale jeszcze zobaczymy (wydaje mi sie ze tak juz zostanie) 🙂
dzisiaj mialam badanie z glukoza...przechodzilyscie to juz?? masakara!!

• Mamusia
dziewczyny doradzicie mi?? 😞 bo sama nie wiem co zrobić 🤢 pisałam wam już wcześniej o śmierci mojego brata ciotecznego który był mi bliski 😞 i chodzi o to że w środe jest jego pogrzeb a ja bardzo chciałabym iść ale z drugiej strony mam wątpliwości bo to będzie na pewno straszne przeżycie dla mnie...wstrząsające 😞...ale nie wiem czy sobie wybacze jeśli nie pojde 😞 😞 😞 😞 pomóżcie 🤢

• Mamusia
Dziewczyny ratujcie...
Wlasnie pochlonelam cala tabliczke czekolady z orzechami a teraz siamie truskawki ze smietana 😞
Poradzcie mi jak mam sie odzwyczaic od tych slodyczy wiem ze sa niezbyt zdrowe dla dzidziusia pozatym podnosi sie tez cukier pomozcie.....

• Mamusia
Wtrącając się do rozmowie nt konfliktu serologicznego to u mnie może wystąpić, gdyż ja mam 0 rh - a partner 0 rh +. Obydwoje mamy zrobione badania. Ale żeby wystąpił konflikt krew dziecka musi się zmieszać z krwią matki - przy pierwszej ciąży to nie występuje, chyba, że wcześniej było poronienie. Na razie mam powtórzyć badania na przeciwciała, leków nie dostaję. Wiec spokojnie, jeżeli lekarz wie o możliwości konfliktu, to na pewno będzie ten stan kontrolować.

Na obciążenie glukozą mam skierowanie, podobno jest bardzo nieprzyjemne. Znajoma podpowiedziała mi, że do glukozy można dodać sok z połówki cytryny - zmieni smak i łatwiej wypić. Zapytałam moją gin, powiedziała, że nie ma żadnych przeciwwskazań i można sobie ułatwić tym sokiem wypicie owego roztworu 😉
A któraś z Was miała? Jak to wygląda? Trzeba iść na czczo pewnie?

dzidzia - szczerze współczuje z całego serca. Gdybym miała doradzić - jeżeli czujesz potrzebę to idź. Jeżeli masz wątpliwości to lepiej zostań w domu. Odwiedzisz w innym czasie,postawisz świeczkę. Jeżeli byliście blisko, to na pewno by Ciebie zrozumiał. Wyrazy współczucia.

• Mamusia
Co do badania cukru z obciążeniem glukozą to rzeczywiście jest nieprzyjemne, z tego powodu że glukoza jest bardzo bardzo słodka .... U mnie pacjenci nie lubią tego pić, a co dopiero dziwić się nam, mamusią 🙂u mnie, aby zrobić to badanie w przychodni trzeba glukozę kupić w aptece, ale myślę, że w niektórych przychodniach można ją otrzymać....glukozę rozpuszcza się w wodzie szklance wody...najlepiej najpierw rozpuścić to w gorącej wodzie a potem dodać zimnej.....Krew pobiera się po 1h od wypicia glukozy...Bardzo ważne jest, by przestrzegać czasu...

• Mamusia
Acha madeline tak trzeba iść na czczo, bo każdy posiłek zmienia poziom cukru we krwi i wynik będzie nie wiarygodny...
Ktoś jeszcze pytał jak się pobiera, więc krew powinna być krwią żylną, a nie włośniczkową, czyli nie pobiera się z palca... Z palca można pobierać (nakłuwając penem, czy cienką igłą) u cukrzycy, by kontrolować poziom glukozy we krwi u cukrzyków..wtedy wynik jest od razu, bo używa się glukometru

• Mamusia
Mi też przykro z powodu śmierci kuzyna 😞 ja na Twoim miejscu na pogrzeb bym poszła ale jeśli dasz radę to nie idź pożeganć go przy trumnie-zapamiętaj go takim jaki był, a widok w trumnie może być dla ciebie szokiem i wywoła jeszcze więcej stresu 😞 ale zrobisz jak Ci serce podpowie, jak zmarł mój brat to siostra była w ciąży i też nie szła go zobaczyć do trumny wolała zapamiętać go jak żył...

• Mamusia
w trumnie nie będzie pokazany bo zginął w tragicznym wypadku samochodowym.. 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 ale ja wogóle boje się iść na sam pogrzeb...znam siebie i wiem co będzie....ale z drugiej strony chciałabym... 😞 😞 😞 😞 dzieki 🙂 nie będe was już dołować bo po co jeszcze wam humorki psuć 🤢