Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marzi Otulesia dobrze mówi czosnek to rewelacj.Ja sie tak juz leczyłam i szybko wylazłam z choróbska.Dobrze ze terazwakacje to dzieciaki przestaną mi do domu przynosić choróbska.Bo ostatnio to co miesiac coś.
U nas jest dzisiaj tak parno ze można paść.
A ja dziś jak szalona ganiałam po miście.Ale na wesele jestm gotowa.Nie widze siebie tańczącej. Ale może trochę się pokiwam 😉
Madleline jaką masz już dużą dziedzie 🙂 Już sie boję pomyśleć ile moja kluseczka waży.
Mam naprawde olbrzymi brzuch ☺️
Mój syn jak sie urodził ważył 4kg. A ja jestem naprawde malutka. Żeby tylko ta malutka nie była taka duża 🤢 Bo juz się boję!
Trzymajcie się dziewczynki!

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Na przeziębienie też jest dobry sok malinowy, ale taki prawdziwy sok, naturalny, bo te soki w naszych sklepach (koncentraty) to sama chemia. JA kupuje sok w sklepie z zdrową żywnością. Dobra jest też herbata z lipy...ale to nie pora na nią.... Ja w lipcu/ sierpniu (jak lipa zakwitnie) zbieram kwiaty lipy i suszę...a później z tego jest dobra herbatka na przeziębienie 🙂 Rok temu przegapiłam kiedy lipa kwitła 🙂 pomimo, że mam na przeciwko domu drzewa 🙂 ale w tym roku muszę pamiętać o tym.

A jeśli któraś z Was ma problem z nerkami to warto pić żurawinę np. herbatkę czy soczek...

Teraz wracam do prasowania, bo nigdy nie skończę 🙂

• Mamusia
akigo Pewnie, że powiedz - z tym gg również przegina. Jestem zdziwiona, że taka duża dzidzia, bo brzuszek u mnie - hmm, za dużo nie ma, lekko wystaje. Jak ubiorę coś luźnego to praktycznie nie widać a widać tylko, że przytyłam:P

Nie znam lepszych sposobów, niż tutaj wymienione. Syrop z cebuli pyszny - a najlepszy i tak czosnek. Dużo dużo zdrówka życzę i lepszej pogody...
Moje u lekarza mnie lekko kopnęło, teraz cisza. Pewnie zasnęło razem z mamusią, tyle, że mamusia już wstała a młode niet hehe

• Mamusia
akigo..rzeczywiscie masz brzusio..ale to take slodkie:P ..ja mam maly i jak ktos sie pyta ile to juz..ja mowie ze 5 miesiac to rzucaja glupie teksty-co?5?gdzie to dziecko siedzi?..i zaraz w glowie ukladam historie ze moze bobas za malo wazy?..a na usg za miesiac dopiero 😞 ..ludzie to potrafia zycie umilic 🥴

• Mamusia
czesc wam dziewczynki. z poprzedniego usg wyszlo ze termin porodu mam na 6 listopada a z ostatniego (bylam w poniedzialek) WYSZLO ZE NA 16 listopada. no i automatycznie wyszlo ze jestem w 19 tyg. a myslalam ze juz bedzie zaczyal sie 21tydz. troche dziwne ale gin. powiedzial ze tak wyszlo z pomiaru dzieciątka 🙂 a poza tym to u mnie wszystko ok, tylko jak zwykle kregosłup dokucza. a pogoda doprowadza mnie do szału. jest beznadziejna 😞 Pozdro dla wszystkich listopadówek 🙂

• Mamusia
Paulusia nie przejmuj się.Ciesz się że masz mały.Ja mam dwójkę dzieci i z nimi nie miałam takiego brzuchola.Teraz mam taki wielgarny. Bobas nie musi mało ważyć. Ja mam jakiś bardzo wysunięty brzuch.Ciesz się ze masz mały brzuszek 🙂 Mi im brzuch większy tym się cieżej robi.Jak mam mieć jeszcze raz taki to chyba taczkę sobie kupie:laugh:

• Mamusia
Pewnie, że nie ma co się przejmować. Tez mi gadali takie głupoty w pierwszej ciąży: że niby małe dziecko będzie. To bzdura, moja Natalka urodziła się 55cm i 3,630, a przytyłam 9,5 i miałam taki brzuszek, że sąsiadka była szczerze zdziwiona jak zobaczyła mnie z wózkiem 🙂
Na porodówce babeczki, które przytyły po 15, 20 kg rodziły mniejsze dzieci. Wielkość brzucha nie ma znaczenia.

Trzymajcie się brzuszki 😉

• Mamusia
u mie niektórzy sami zauważaja, inni mówią, że duży, a inni, że bardzo mały jak na 5 miesiąc- więc zaczęłam mieć gdzieś wszystkie komentarze. Ile ludzi tyle zdań, aż śmiać mi sie chce, że tak różnie mój brzuch oceniają 😁
a ja osobiście widzę różnicę np. rano wydaje mi sie, ze jest mniejszy a wieczorem sporawy. Czasami w inne dni wydaje mi sie mniejszy a w inne większy heheheh, niekiedy mam wrażenie, że sie zmniejsza...

pozdrówki

• Mamusia
Justyna ty masz już spory brzuszek ja mam połowę twojego, ale nie martwię się że jest za mały, ja jedynie mam nie symetryczny brzuch bo z racji moich 2 macic, dziekco jest w prawej więc brzuch z prawej mam większy niz z lewej i troszkę śmiesznie wyglądam, zobaczymy co będzie za kilka miesięcy 🙂 Pamiętam że moja siostra miała dużżżżżżży brzuch ale i duże dziecko bo 4 kg z hakiem ale przechodziła 2 tygodnie, a moja szwagierka która nie dawno urodziła wyglądała jak ciężarówa powaga była przeogromna, ale jak tak przeglądam gazetę regionalną gdzie ukazują się zdjęcia noworodków urodzonych w danym tygodniu to wszystkie te dzieciątka mają około 4 kg żadko się zdarzy jakieś maleństwo co ma 3 kg 🙂

Mnie dziś moje maleństwo kopie cały dzień, to takie fajne uczucie i sama do siebie się śmieję jak tylko pocuzje kopniaka hehe 🙂

• Mamusia
Paulusia dzięki. Jak mnie tak najdzie chwila refleksji to nie mogę uwierzyć że ona jest już taka duża, słodziutka... i pyskata 😉 a tak niedawno położono mi ją na brzuszku, do dziś pamiętam kiedy pierwszy raz zobaczyłam te przewracające się oczka 😮 🙃 🙂

• Mamusia
vilani .. tez mam córę co ma 4 latka !! 🙂 ... i widzę że jedna mamusia ma już dwoje dzieci - też jak ja .. a myślalam że tylko ja tak się "rozmnażam" hehe (oczywiście kocham wszystkie moje dzieciaczki i z utęsknieniem czekam jak znów będę mieć maleństwo w domu 😁 )

• Mamusia
HEH bo dzidziusie są takie słodkie aż do zachcenia, ja chcę się szybko zdecydować na 2 dziecko, z racji tego że jest duża różnica wieku między moim maleństwem a jego przyszłym kuzynostwem a ma go sporo:P bo aż 12-ścioro najstarsza kuzynka ma już 15 lat za kilka lat może mieć już swoej ziecko :P

• Mamusia
Kaisaa Wchodzisz na profil potem na górze mój profil i jak już tam wejdziesz to na dole forum . I jak tam dojdziesz to trafisz 😉 Ja też mam dwójke dzieci 🙂 Więc też się ciagle rozmanażam 😉 .Ale moje t będzie ostatnie dlatego tak sie cieszę że dziewczynka.Pozdrawiam i lece sie wypluchać!