Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja dzisiaj dostałam wózek 🙂 ... jestem całkiem zadowolona bo kupiłam okazjonalnie za 299 zł (ma porysowany lakier na rączce z boku co się w ogóle nie rzuca w oczy) ogólnie to nówka 🙂. mam nadzieję że będzie się sprawdzał na drodze 🙂. póki co nie wiem kiedy mogę z nim wyjść bo jeszcze nie było u mnie położnej 🤨 ciekawe czy dojdzie przed szczepieniem czy chora .. a chyba jest tylko jedna w regionie - z tego co kojarze. ja sobie dzisiaj załatwiłam jedno ubezpieczenie 🙂, czekam na męża i zobacze jak mi mój lekarz wypełni zaświadczenie do becikowego. przez tą pierwszą wizytę u innej babki 🤨

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu no to niezły zakup, naprawdę tanio. 🙂 I co tam parę rysek, zwłaszcza jeśli mówisz, że nie widać. Grunt, żeby maluch miał się czym "wozić". 😉 😁

Olga kurcze, jesteś przed terminem a masz więcej symptomów niż ja. 😁 I czyżby właśnie teraz zbliżał sięTwój czas? 😆

(Ja wciąż spóźniona... 😉)

• Mamusia
hejka!
jestesmy juz w domu narescie! W szpitalu na oddziale ospa panuje i porodowka byla zamknieta i tylko 4 dziewczyny byly (razem ze mna) taki kameralny klimat. Co do karmienia to na pocazatku mialam problemy ale teraz juz jest lepiej i maly podlaczany jest pod cycochy
kukunari napisał:
...Ja poki mialam siare w piersiach to sutki mnie tez bolaly nawet mialam troche poranione... ale przygryzalam warge i dawalam cyca jak juz dostalam mleka to szybko bol ustal...

mam to samo

Maluch jest swietny juz na szczescie zdrowy dlgo siedzielismy w szpitalu bo mial antybiotykoterapie (zlapal jakas bakerie).
Ogolnie to maly zlosliwiec z niego (po mamusi) nie lubi lezec na placech i byc na rekach (no chyba ze ma smoka w buzi), uspac go jest stradznie trudnoszczegolnie dzisiaj juz dwa razy byl przy cycku i zasypial a jak tylko trafil do lozeczka to oczy szeroko otwarte. Pewnie nowe miejsce, nowe zapachy. Jak sie tylko ogarne w domu ze wszystkim to bede wpadac czeciej a na raze to dobrej nocki ide wykorzystac to ze maly zasnal.
Buzka dzieki za troske, jestescie Kochane!

• Mamusia
Kasiu naprawdę udany zakup 😉

Olga ja miałam bóle w nocy co 10min,wtedy co 7min,ale przeszły mi rano 😞 mam nadzieję i trzymam kciuki żeby to było już to 😉
Wykąp się i jak nie przejdzie to się zaczęło,jak mi wywoływali to dostałam już bóle i kazali mi się wykąpać to ból się zwiększył.

Paulinko heh Ciebie to złapie raz a dobrze :P

Witaj Asieńko z powrotem 😘

Echh ja mam tak poranione sutki że brak słów,aż do krwi 😞 jeden i drugi 😞 ale przygryzam wargi i karmię,mam nadzieję że przejdzie.
Malutka je dzisiaj po pół godziny i śpi po 1,5 godz,nie wiem czy to nie za mało 🤨 będzie mi się w nocy budzić 🤨

• Mamusia
Najpierw wiadomość od Beatki: 😆

Szymon urodził się po 13stu godzinach skurczy siłami natury 🙂 godz. 18:05, waga 3870 i 57 cm długości 🙂 jest śliczny! a ja najszczęśliwsza na świecie!

Tak więc kolejna mamusia jest z nami! GRATULACJE i dużo szczęścia dla mamusi i jej smyka! 😁

Adres do stronki Beatki:
http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_fireboard&Itemid=49&func=view&catid=7&id=163854#163854

• Mamusia
Ale się nam zapełniła tabelka... 😁

[img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/listopadowki-0663081817e333ac1d15fcbfc4b9520c.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Leniuszku witaj z powrotem! 😁
I podaję adres do Twojego wątku:
http://www.brzuszek.net/index.php?option=com_fireboard&Itemid=49&func=view&id=154850&catid=7
Teraz czekamy na Twoje relacje i fotki! 🙂

• Mamusia
A ja uciekam już z forum. 🤨

Olga mam nadzieję, że jeśli skurcze "przyspieszyły" to popędziłaś do szpitala... w każdym razie trzymaj się! 😲

U mnie tylko synuś wykopsał kolejnego glutka. 😉 A teraz fika i kopsa mi w brzuszku. 🙂 Widać jeszcze chwilkę się nacieszę tym uczuciem. 🙂

Dobranoc dziewczyny i do jutra! 🙂

• Mamusia
Dzień dobry! 🙂

No i ciekawe jak w końcu się rozwinęła sytuacja u Olgi. 🤨

I jak reszta dziewczyn? Madeline? Olusia? 🤔

Ma ktoś wieści od Mar85? Wczoraj do niej napisałam... Tzn. wysłałam wiadomość przez forum. Bardzo dawno się nie odzywała. 🤨

U mnie cisza, choć co maluszek w nocy wyprawiał to masakra. 😉 Chyba jakieś nadpobudliwe diablątko mam pod serduszkiem! 😁 No ale do wyjścia mu wciąż nie spieszno. 😠

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂 ale tutaj cisza 🤔

Nasza Malutka już spokojniej ciągnie cyca,bolą jak cholerka ale zniosę to jakoś :P

Pisałam do Magdy i Olusi i jak na razie cisza 🤔 nie wiem co się dzieje z Nimi.Mam nadzieję że się odezwą na czasie 🙂

Iwonko Kochana trzymkaj się dzielnie,dzielna kobieta jesteś,z tyloma rzeczami sobie poradziłaś i teraz też dasz radę 😘

Olga trzymamy kciuki 😘

Paulinko też już się zbieraj powoli na porodówkę :P ile mamy czekać 🙃

Miłego dnia kobietki 😘

• Mamusia
Megulka byłam dokładnie tydzień temu na badaniach w szpitalu u swojego lekarza. Był zadowolony z wyników i biorąc pod uwagę mój termin (18.11), to jeżeli przez ten czas nie urodzę, to właśnie mam się jutro zjawić w szpitalu. I już zostanę. 🙂 Ale nie mówił niestety, co mają zamiar zrobić: czy będą wywoływać czy też zbadają mnie i będą czekać. 🤔

Ech, gdy tak myślę, to wolałabym aby wywoływali. Nie uśmiecha mi się oczekiwanie w szpitalu. 😲 Mimo, że zabieg wywoływania, z tego co czytam, nie wydaje mi się przyjemny. No ale niestety, nie wiem jakie są ostatecznie w związku z przenoszeniem procedury u mnie w szpitalu.

Gosiu fajnie, że do nich napisałaś. 🙂 No ale teraz możemy tylko czekać na odpowiedź co tam u nich.

A ja tak swoją drogą to chyba będę ostatnią listopadówką! 🤪

• Mamusia
no gratualcje dziewuszki..
tabelka juz tuz tuz bedzie pelna-kolorowa 🙂
Ja powoli sie ogarniam :P babcia - tesciowka gotuje nam pyszne obiadki i tak sie rozleniwilam przez to :whistle:
ja tylko sie corcia zajmuje :P
babcia pojedzie a ja nie ogarne wszystkiego w kolo 🤔
my dzis bylysmy na spacerku cala rodzinka po raz kolejny 🙂 ale nam sie podobalo 😁