Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co tak pusto 😲 gdzie wszystkie mamusie uciekły 🤔

Wracając do lotu,Malusia trochę już bardziej wiercąca była,na początku chciała zwiedzać i walczyła ze mną,ale jak już wystartował samolot to zasnęła,co najgorsze to od 7 rana do 17 nie jadła nic 😲 nie potrafi się skupić na jedzeniu jak coś się dzieje wokół,ale nie płakała także chyba głodna nie była heh.Już w domku też jaja były,nie chciała pić,wstawała jakby się bała czegoś,nie chciała dać się przewinąć,masakra jakaś,już myślałam że nie ogarnę tego,ale przeszło 🙂

Moi rodzice zachwyceni heh,a przecież dwa miesiące temu też byłam,niby nie długo a tak wiele się zmieniło i wydarzyło przez ten czas.Jak dziadka widzi to pieje jak kogucik.
Ale za chwilę i tak do mnie z powrotem chce.

Z nowości,niewiele ich heh,leń jest mały i tyle,czołga się jak żołnierz w okopach 🙃 i coraz bardziej na nóżki się pcha,wyrobić z Nią nie idzie,wczoraj Jej pokazałam jak się ładnie spaceruje na dworze i dupa,taki mi dała koncert we wózku,nigdy tak jeszcze nie płakała,a już w ogóle we wózku i na dworze.

• Mamusia
Gosiu gdyby głód jej naprawdę doskwierał to myślę, że dałaby Ci znać. 😉 Co do dziadka - fajnie słyszeć, zawsze to rokuje jakieś nadzieje, że może pomalutku, przy jego pomocy z czasem troszkę da odpocząć mamie. 🙂

Witek dziś zmajstrował chyba pierwsze "zdanie". 😁 Zobaczył dużą piłkę w kojcu to mu ja wyciągnęłam i podałam. On ją złapał i gada do mnie "tatatata, turlu, turlu, tuś!" Co w naszym miało znaczyć, że tatuś turla z Witusiem piłkę. 🙂

• Mamusia
rety ale mam zaległości 🙂 my w końcu na swoim 😁 😁 jeszcze nie wszystko zrobione ale pomalutku pomalutku 🙂
Zuza chodzi do 1 klasy 😁 jestem taka dumna z mojej pierwszoklasistki. niestety Maja jest bardzo niezadowolona z przedszkola 😞 tak mi jej teraz szkoda bo wszystko się jej wywróciło do góry nogami. dosyć że już bez Zuzy, inna pani, inny program to jeszcze na popołudnie tak że mijają się z siostrą. a to wszystko dlatego że ja jestem na wychowawczym 😞. no niestety. dałam jej kilka dni luzu ale od poniedziałku koniec i basta do przedszkola 😞 choć tak mi jej szkoda, ale wiem że się przyzwyczai. 🙂
a co ta u was już czytam 🙂 - Beatko jak to dobrze że wszystko jest dobrze 😁
Sandro rowerek świetny 🙂. Kubuś nie jest cały mokry jak pije z butelki. ciężko go też położyć spać a tym trudniej im bardziej zmęczony.
Iwonko ja natomiast zakochałam się w tym flmię 🙂 choć książki są dużo lepsze 🙂 rzecz jasna - jednak nie miała przyjemności ostatnio niczego przeczytać. choć uwielbiałam kiedyś zanurza c się lekturach 🙂
hehe mój uba też uwielbia rybkę mini mini 🙂 nie ogląda bajek i nawet nie puszczam mu ale czasem jak dziewczyny oglądają to wtedy jak usłyszy rybkę, ramówkę pomiędzy bajkami to żywo reaguje
marzi ja zawsze wychodzę z dziećmi - deszcz, śnieg, mróz itp. 🙂
Paula współczuje też tych alarmów 😞 mam nadzieję że woda mimo wszystko od was daleko. straszne to jest żyć w takim strachu że można stracić swój dobytek 😞(
Asiu gratulacje dla pierwszego małego chodzącego listopadowego szkraba 😁 ...
haniu śliczny pokój !!
Sandro mam nadzieję że Mija się nie rozchoruje bardziej 😞i życzę udanych wakacji 🙂

• Mamusia
Gosiu ja miałam tak samo z Nadią że miała 39,6 temperatury i nic więcej , ja pojechałąm do lekazra od razu ale nic wiecej jej noe dolegało, ani kaszlu, gardło czyste uszka zdrowe cos ie okazałao miała bardzo brzydki mocz, bardzo brzydkie bakterie, dostała antybiotyk i po tygodniu mocz wyszedł juz bardzo dobry, więc czym prędzej pędź do apteki po kubeczek na mocz i woreczek do pobierania dla dziewczynek i zrob badanie ogólne moczu w szpitalu powinni ci za drobna opłata ( u nas to jest koszt 7zł:P) zrobić do kilku godzin wyniki-takie bakterie mogą sie pojaiwc przez kupke w pieluszce tzw. bakterie kałowe

• Mamusia
Wiecie co a ja mam inny problem;/ dziś zauwazyłam że nadia ma taka biała plame na języku, na początku myślałam że to pleśniawki ale jednak chyba nie to biała jakby blaza na czubku języka i język ma trochę żółtawo zielony;/ mysle ze to mogą być afty albo sie ugryzła;/sama nie wiem smaruje aphtinem ale czy to coś da nie wiem

• Mamusia
wkleje wam zdjęcie jak to wygląda może wy będziecie wiedziały co to takiego??

[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-09/46eed73d/ple.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-09/46eed73d.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-09/0462b687/pl.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-09/0462b687.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Haniu koniecznie przejdz z tym jezyczkiem do lekarza, rety nie wiem co to jest. na prawde dziwne i raczej nie od ugryzienia. nie byloby biale.
gosiu ty tez idz do lekarza z malutka. tak wysoka goraczka moze oznaczac trzydniowke albo gardlo. lepiej sprawdzic. i moe jak radzi hania zbadaj mocz.

• Mamusia
Hej Mamusie! Ale U Nas sie dzieje. Biedne dzieciaczki.Gosiu moze to ta 3 dniówka?
Nadii pokoik cudny. Moja Marysi jeszcze niema swojego kącika dopiero za 2 lata albo za rok będziemy robić pokój razem z Adą .My walczymy z katarem. Ale widzę poprawę.Wczoraj cały dzień płakała koszmar! Mam doła bo mój mąż pojechał aż na 6 tygodni. Wróci dopiero na Mani roczek. Pewnie już mała chodzić będzie. Zaczęła właśnie sama stawać i dawać kroka ale przy drugim pada. Więc mam co robić. Biegam za kaskaderem 🙂Nawet teraz pisac mi nie daje bo mam na ławie komputer. Kasiu niema jak na swoim 🙂Kończe bo niestety nie mam jak pisać.
Trzymajcie się cieplutko i dużo zdrówka!

• Mamusia
Gosiu trzymam kciuki, oby to nie było nic poważnego! 😞 😘 I dobrze, że szybko pokazałaś małą lekarzowi... Teraz badania - nie ma co czekać... 🤨

Maiha rany nie mam pojęcia co to jest. 😞 Też bym radziła pokazać to specjaliście...

Akigo Witek też się tak kaskadersko wyćwicza. 😁

• Mamusia
Haniu mi pewnie bys ie wydawalo ze to plesniawki ale lepiej isc do lekarza.
Gosiu trzymajcie sie ciezka nocka przed Wami!
U nas z nowosci to jak juz pisalam Aleks mowi juz LAKI i teraz zaczal mowic ASIA no mowi mama tata dada baba i wiele wiele innych w swoim wlasnym jezyku 😁
jak cos mu sie podoba albo go zaciekawi alebo chce dotknac to wyciaga raczke i tak jakby pokazywal ze to wlsanie by chcial ale tak smiesznie to wyglada bo np wyciaga raczke w strone zyrandola i tak jakby probowal dotknac 😁
coraz czesciej juz spaceruje na nozkach i swietnie bawi sie z psem! jak pies lezy to Olus kladzie sie kolo niego i tak sobie leza Olus na brzuszku macha nozkami i bawi sie jego ogonem. Czasem przelazi przez psa, klepie go a ostatnio Olek bawil sie zabawka wzial ja w zeby i trzymal raczkami przyszedl pies i ugryzl z drugiej strony i tak sie przez chwile przeciagali.

• Mamusia
a tu zdjecie Olusia ze szpitala jak mila juz welflon i dostawal antybiotyki na bakterie. Dopiero teraz dorwalam to zdjecie od ciotki!
[URL=http://img299.imageshack.us/i/welflon.jpg/][IMG]http://img299.imageshack.us/img299/421/welflon.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]