Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kolo bo Ci lekarze są dziwni i nie pomyślą, że kobieta obok się stresuje, zamiast jej tłumaczyć co badają to NIE i już.. JAk ja bym była lekarką to na pewno bym krok po kroku tłumaczyła co robię 🙂

• Mamusia
no bo niestety większość lekarzy traktuje nas jak kolejną w ciąży, dla nich to już rutyna.
A prawda jest taka, że każda z nas chciałaby być traktowana indywidualnie - tej rutyny to ja się boję w szpitalu...
Natomiast ja jestem zadowolona z mojego gina, można z nim pożartować, odpowie na wszystkie pytania, potrzyma za rękę jeśli czymś się martwisz 😆 co prawda moje usg w 14-tyg trwało krótko i dużo mi nie opowiadał, ale jest fajny 🙂

Nusia ja też się będę podniecać tymi rzeczami jak przyjdą 🙂 kupiłam w neutralnych kolorach 🙂 tzn. biały, żółty i niebieską pościel 😁 nie mogłam się powstrzymać taka ładna była niebieska w misie 🙂 większość i tak kupie w rozmiarze 62 🙂 a mam pytanko a kombinezon zimowy w jakim rozmiarze kupujecie? w 62 czy 68? 🙂

• Mamusia
jej też już bym chciała zakupić choć jeden ciuszek, żeby go przytulać 🙂
ale raczej poczekam chociaż do 25 tc, ale na mebelki i pokoiki dziecięce sobie patrzę na necie.
Kombinezon to raczej większy kupię, żeby starczył do końca kwietnia w razie zimnicy (zwała kombinezon na 3 m-ce i już dziecko go nie ubierze)

• Mamusia
Siemanko 🙂
U nas dzis po tych nocnych burzach ciut chłodniej ale kto wie czy słońce bardziej nie przygrzeje zaraz. To ostatnio mój na jwiększy problem bo już mam dość upałów 😞

Jutro mam wizytę u gina. Pewnie dostanę skierowanie na usg 🙂 Co ja jej powiem na to, że prze zmiesiąc przytyłam prawie 3 kg. Macie pomysł bo ja sama nie wiem jak to się stało

nusia27 napisał(a):
weszlam na kalkulator wagi i z tego co widze to powinnam wazyc 2kg wiecej. Ups 🙂
No to ja Ci bardzo chętnie oddam te 2 kg bo ja niestety jestem w tym miesiącu na plusie. Mieszczę się w kalkulatorze ale wszystko co przybyło to w ostatnim miesiącu 😞

Ja nic nie mam jeszcze dla mojego rozrabiaki (szaleństwa uprawia do późnych godzin nocnych. I coraz wyżej malucha czuję). Gdybym znała płeć...

Idę rosołek i spagetti na obiadek działać. Miłego popołudnia :*

Oj tam 🙂 Czytałam, że od II trym. powinno się tyć średnio na mieś. 1-2kg to 3kg to nie jest tak dużo 🙂 najwyżej powiesz, że przejdziesz na dietę i tyle.. 😁 To jaki w końcu mam kupić kombinezon?

• Mamusia
Mój mąz sie nie wyrobi z pracy do ginki 😞 nie zobaczy szkraba. No tylko na zdjęciu bo mu przyniose. szkoda.
A grzybki kochanie to ja wszystkie susze, bo ja uwielbiam na święta, krokiety, bigios, pierogi z grzybami. Robie zapas na zimę suszonych. Teściowa troche marynuje, i jakiś tam sosik robiła, ale mój mąż nie lubie także ja nie robie, jak mam ochote ide do niej zjesc 🙂