Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
I dobrze, że się pocieszasz, przecież po to mamy te 9 miesięcy, żeby zdążyć się przygotować do przyjścia maleństwa na świat. I fizycznie i psychicznie no i oczywiście uwić gniazdko hehe. Teraz będziesz mogła więcej czasu poświęcać Cypriankowi i wytłumaczyć mu, że teraz będzie troszke inaczej. Maleństwu będzie trzeba poświęcać więcej czasu i opieki, ale to nie znaczy, że On będzie mniej kochany 🙂

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aśka przeciez nie bedziesz sama - masz synka i jemu bedziesz teraz poświecała więcej czasu, poza tym pomyśl tez troche o sobie i swoim maleństwu, nalezy ci sie odpoczynek, tym bardziej, ze juz zaawansowana ciąża.
Ja siedze praktycznie od poczatku na zwolnieniu, mąż do pracy, wraca poźnym popołudniem a ja sama prawie cały dzien wdomu, rodzice i siostra mieszkają 100 km od nas, ale jakos daje rade 🙂
wysypiam sie, wstaje ok 10-10.30, sniadanko, telewizja, internet, zakupki, obiad, poleze sobie w ciągu dnia, potem wraca mąż i tak mijają dzionki 🙂

ty masz małego bąbla jeszcze przy sobie wiec na pewno nie bedziesz sie nudzila 🙂

zdasz zdasz... 🙂 w razie czego pisz, jesteśmy pod ręką to bedziemy gadać i pocieszać 🙂
poza tym niedługo Święta, przygotowania itd wiec tez trzeba bedzie sie tym troche zająć, a wczesniej zakupki dla naszych bobasków wiec zobaczysz nawet sie nie obejrzysz a juz bedzie styczen !!!!! 🤪

czesc laski pisaliscie o kolorze oczkow maluszka mi wyszło przewaga brazu i zgadza sie synek ma brazowe oczy 😁 ja usg dopiero za 7 dni umre z ciekawosci a co do infekcji narzadow rodnych cały czas łapie od poczatku ciazy lekarz nie moze mi zrobic czystosci pochwy bo zawsze cos mi sie przyplacze 😁

Nie chce nic mówić, ale dzisiaj brzuch stwardniał mi 2 razy to chyba były te skurcze Braxtona czy jak to tam 🤨 trwało to kilkadziesiąt sekund zanim samo puszczało, dziwne to było, hmm moja mała dzisiaj nadzwyczaj była agresywna, co chwilę mnie kopała także w pęcherz co niestety przełożyło się na moje kilku razowe chodzenie do wc w ciągu 2/3h 🤔 nieładnie! a normalnie to tak często nie chodzę.. załatwiłam wszystko to co chciałam i teraz mogę sobie odpocząć 😉

Aha i obok domu kotka się okociła i mamy teraz 6-7małych kocionów, ale niestety są dzikie, chociaż mam zamiar je udomowić hehe może jakiegoś wezmę do domu, chociaż mój kategorycznie protestuje, ale już ja go przerobię 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Joannawisn mój mąż tez mi ciągle mówił, że już nie mam latać do pracy. No i wykrakał.
Nic się nie martw, teraz sobie trochę odpoczniemy a od stycznia i tak będzie pełno zajęć 😉
Nie wiem, czy wrócę jeszcze do pracy, lekarz powiedział, że widocznie już dosyć popracowałam w ciąży i teraz odpoczynek i czekamy na dzidzię w spokoju.
Chyba ma rację, nie ma co szaleć 😉

• Mamusia
Joanna poczytaj ksiazki, poogladaj TV bo potem nie bedzie czasu na takie przyjemnosci. ja mam zamiar pogotowac i pomrozic troche potraw, zeby pozniej jak bedzie dzidzia przy garach nie stac. jakis bigos, golabki, pieczone miesa, kotlety itp. znam kolsia, ktory robi pierogi, zamowie troche u niego i zamroze tez beda jak znalazl

ja teraz mam kota i kodzio przeciez nie jest taki duzy i poprostu kot nie ma wstepu w ciagu nocy do pokoju gdzie spi dziecko na noc jest zamykana w kuchni łazience a na dzien normalnie smiga po podworku i pokoju

• Mamusia
Mnie dziś tak naszło na słodycze, że mało szaleju nie dostanę. Opycham się mandarynkami chociaż...

joannawisn napisał(a):
mama_justyna napisał(a):
A ja piekę kurczaka 🙂
hmmm kurczaczek pycha 🙂ja ostatnio zrobiłam tą sałatke z przepisu Wesy 🙂PYCHA 🙂A Justynka masz jakiś przepis specjalny czy taki tradycyjny 🙂
Dziś tak zwyczajnie. Wczoraj po swojemu zamarynowałam (fajnie przeszło mięsko przyprawkami) a dziś się objedliśmy 🙂

• Mamusia
O a Kasia nie zapodała żadnych wieści ehh, chyba dzisiaj się odezwie 🙂
Asia Ty się kobieto ciesz że w domu możesz posiedzieć, ja jeszcze 3 tygodnie muszę chodzić i już nie mogę się doczekać. Zawsze będzie coś do zrobienia, tym bardziej Ty masz kim się zając, ja chyba chomika sobie kupie na ten czas 😉 zobaczysz jak szybko zleci. Jedyny minus że z rana nie będę miała z wami kontaktu 😮 dopiero jak mąż wróci z pracy z laptopem, za to potem bede nadrabiać 40 stron:P
a dziś ide znowu oglądać moją dzidziuche, będę miała robione wszystkie pomiary - ciekawe ile waży i mierzy 🙂