Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HONORATKA napisał(a):
proszę cię nawet nic nie mów
nie chcę o tym myśleć
podanie do żłobka złożymy - wyniki na początku lipca do tego czasu szukamy niani wśród znajomych
a później nie wiem 😞

A niania nie wyjdzie drożej niż żłobek?

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
Moja jeszcze nie chce spać 😞 obudziła się grubo po 5 i nie śpi do teraz ehh! 😞 już nawet do wózka ją wsadziłam, otworzyłam okno i nic.

Anastazja jeszcze śpi od 21 ale już słyszę, że się budzi bo tak zazwyczaj wstaje ok 8
a ja siedzę i piszę podanie o dodatkowy urlop macierzyński i urlopy wypoczynkowe muszę dziś do pracy zanieść bo w poniedziałek będzie już za późno bo kończy mi sie macierzyński 12 czerwca 😞
jaj dodam sobie te wszystkie urlopy to do pracy planowo wracam 16 sierpnia a później mój mąż ma 4 tygodnie wiec z poszukiwaniem rozwiązania mam czas do września mam nadzieje, że jakoś się to uda rozwiązać

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
proszę cię nawet nic nie mów
nie chcę o tym myśleć
podanie do żłobka złożymy - wyniki na początku lipca do tego czasu szukamy niani wśród znajomych
a później nie wiem 😞

A niania nie wyjdzie drożej niż żłobek?

no wyjdzie wyjdzie
ale jak mi jej nie przyjmą do żłobka bo mam zarobki jak milioner to nie będę miała wyjścia
żłobek 580 a niania conajmniej 1200

Kurcze to lipa jednym słowem.. moja dostała jeść o 6-120 i teraz o 8 znowu jej zrobiłam 120 ale z kaszką tym razem i dałam jeszcze kilka łyżek jabłka jak zjadła i nadal nie chce spać 😠 ja się wykończę..

• Mamusia
cześćććć 🙂
co tam z rańca...kurcze to znów piątek i znów muszę oprzątnąć moją łaźnię ehhh, po co to dłużej nie jest czyste 😠 moja od 7 tyle wierzga że chyba już zrzuciła wszystko co zjadła w nocy 🙃
w niedzielę ma być ponad 30 stopni, a pierwotnie miałam mieć teraz chrzciny 🙃 ufff chyba byśmy się upiekli....no ale jak będzie za 2 tyg. to też nie wiadomo

Moja wreszcie się poddała i poszła spać 🙂 fajnie jakby u mnie w niedziele było ciepło, bo chcę się spotkać z dziewczynami z brzuszka 😁 tak sobie pochodzić po plaży lub się chociaż trochę poopalać ahhh 🙂

joannawisn napisał(a):
Dona napisał(a):
smutno sie zrobilo 😞 szkoda istoty

moja mala tez spi w nocy w samym bodziaku z krotkim rekawkiem a jak ja przykryje to kopie nozkami

przyszla mi dzis paczka z Hippa i rabaty na produkty i do odebrania druga paczka w Rossmanie-musze do kona lipca zrealizowac te bony i te co wczesniej przyszly chyba z bobovity
a co wypełniałaś?i gdzie?

Asiu ja chyba w szpitalu jakies ankiety wypelnialam

joannawisn napisał(a):
hej 🙂a jak to jest z tym dodatkowymmacierzyńskim?ile trwa?moja sie męczy niemiłosiernie z zębami 😞już nie wiem jak jej pomóc 😞oprócz dentinox bobodent i camili znacie jakięś skuteczne sposobybo mi sie dzieciak zamęczy... 😞

Masaż dziąseł 🙂 poszukaj na necie sposoby 🙂 przez chwilę będzie wrzeszczeć ale po czasie sprawi jej to ulgę 🙂

hej
wpadlam sie przywitac i zarazidziemy na spacer,znow goraco, zjem sniadanie i chyba zalece do selgrosa po bodziaki, 6 sztuk ostatnio kupilam za 32 pln ale są na teraz i pewnie zaraz z nich wyrosnie, kupie chyba jeszcze jedna paczke takich wiekszych
pa do pozniej

dodatkowy macierzynski trwa 2 tygodnie, ja juz na poczatku zlozylam o niego wniosek
doszlismy do wniosku z mężem ze do konca roku posiedze z malutką w domu a od nowego roku do pracy 🙂

Ja moją lubię luźno ubierać i nosi body z roz., 80 🙂 to jak ona będzie dużo starsza to co ja będę kupować? 😁 chyba już tylko same bluzeczki 🙂 bo nie mam zamiaru jej obciskać tyłka. Zresztą dziecko wtedy się szybciej uczy sikać do nocnika, bo przecież z body sobie nie poradzi samo się nie odepnie, o tym ostatnio w tv mówili 🙂 że nie powinno się body zakładać już takim większym dzieciakom.

Mojemu powiedzieli, że wypłacą mu 50nadgodzin a resztę dadzą wolnego to będziemy mieli gdzieś 3,5tyś na rękę 🤪 to nam wszystkim ciuchów nakupuję 😜 buahah (typowe myślenie kobiety) nie no,. ale na 1 miejscu są opłaty potem można się cieszyć.

promyczek1981 napisał(a):
Cześć Babeczki 🙂
Moja gwiazda wybudziła mnie po 7, pokrzyczała, pogimnastykowała się i teraz śpi dalej a ja już nie mogę 😞 Ale nie mam Jej za złe, bo przynajmniej mam chwilkę żeby do Was zajrzeć o 'normalnej' porze 🙂

😘 😘 😘

• Mamusia
HONORATKA faktycznie nie ciekawie wyszło... Ale nie załamuj się, może wcale nie będzie tak źle... Ja będę trzymać kciuki za ten żłobek 🙂 Czasami z nianią też nie wychodzi się tak źle... My mieszkaliśmy w dużym mieście i ogólnie stawki za opiekę nad dziećmi też były ogromne, a mimo to moi znajomi znaleźli przesympatyczną panią, która opiekowała się maleńką za 600z i wszyscy byli bardzo zadowoleni 🙂 Czasami udaje się znaleźć taką perełkę.... Ja wierzę, że będzie dobrze i znajdziecie dobre wyjście z tej sytuacji 🙂

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
A warto kupić body bez rękawków? przyda się to na lato?? 🙂 czy za zimno będzie w tym dziecku?

Przy temperaturach jakie panują w Polsce myślę, że jak najbardziej się przyda 🙂 Mój Lolek to grudniowe dziecko a latem woziłam Go w czymś takim na spacerki(takie były upały). W domu w samym pampersie leżał.

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
Ja moją lubię luźno ubierać i nosi body z roz., 80 🙂 to jak ona będzie dużo starsza to co ja będę kupować? 😁 chyba już tylko same bluzeczki 🙂 bo nie mam zamiaru jej obciskać tyłka. Zresztą dziecko wtedy się szybciej uczy sikać do nocnika, bo przecież z body sobie nie poradzi samo się nie odepnie, o tym ostatnio w tv mówili 🙂 że nie powinno się body zakładać już takim większym dzieciakom.
A JA MOJEJ JUŻ UBIERAM TAKIE MALUTKIE KOSZULECZKI NA KRÓTKI ALBO BEZ RĘKAWKÓW 🙂 I DO TEGO SZORTY 🤪ALBO SPÓDNICZKA 🤪jak ją ubiore tak dzisiaj to cykne fotke i wstawie wieczorkiem bo u mnie ma byc gorąco ale zobaczymy czy aż tak gorąco na taki strój 😉 😎