Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Emka ja tez nie moge sie doczekac zakupow a moj maz caly czas mowi, ze jeszcze za wczesnie. Mysle, ze mezczyzni podchodza do ciazy z dystansem 🙂 a my takie niecierpliwe.

Wczoraj bylam na kontroli. Wszystko jest tak jak bylo, ale lekarz mnie pocieszyl, bo powiedzial, ze moge dwa razy w tygodniu wyjsc na krotki spacer. Mimo wszystko kazal dalej odpoczywac..
Ale juz moje samopoczucie sie polepszylo 🙂 Wiem, ze Maja jest zdrowa i rosnie to to jest najwazniejsze.
No i moja mama dzisiaj przylatuje wiec bardzo sie ciesze.
Pozdrawiam mamusie i piszcie co u was?

• Odpowiedzi 526
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny widzę że poruszyłyście temat wyprawki 🙂 Ja też się nie mogłam doczekać i praktycznie co miesiąc coś kupowałam Małej. Nie ma co czekać. Kurczę raz ze taka wyprawka to spory wydatek, a dwa że w ostatnich miesiącach ciąży robi się już ciężko, i bieganie po sklepach może okazać się "trudne" 🙂 Także na zakupy marsz póki brzuszki jeszcze nie ciążą 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 Ja to jak na razie kupiłam tylko jedne kapciuszki (te na zdjęciu) 🙂 Będę miała córeczkę, ale słyszałam historie, że płeć dziecka tuż przed porodem ulegała zmianie, więc poczekam na następne USG, które będę miała w 22 tyg. i jak potwierdzą płeć to chyba zacznę kupować powoli ciuszki 🙂, A z mebelkami to wstrzymam się do remontu czyli do 7 mc 🙂
A kiedy poczułyście ruchy dziecka? Ja jakieś 1,5 tyg temu.. coś niesamowitego.. córcia mnie kopie o określonych porach no i fajnie jest wiedzieć kiedy śpi 🙂 A harce zaczyna zawsze kiedy się położę 🙂 Chyba lubi po prostu jak chodzę i ją bujam 🙂 :P
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki 🙂 😘

• Mamusia
hejka wszystkim co tam u was u mnie już półmetek ciąży w poniedziałek 25.10.2010 ide na usg z mężem mam nadzieje że sie wkoncu dowiem co tam siedzi w brzuszku bo nie moge sie juz doczekac .Codziennie mam ochote zjadac ogromną ilosc jedzenia i mi sie przytylo juz 4kg.ale powiem wam ze to nie dobrze tyle jesc bo mam potem ogromna zgage.Raz bobas sie rusza a raz nie czuje ruchów powiedzcie prosze czy u was tez tak jest pozdrawiam 🙂 🙂

Witam Mamuśki... 😉
ja idę na usg we wtorek już nie mogę się doczekać, może wreszcie dowiem się co noszę pod serduszkiem 😉 już to będzie trzecie usg określenia płci dziecka ponieważ dzidziuś się bardzo wierci.... ale to dobrze że się wierci 😉)
niestety tylko jeszcze nie czuje mojego maleństwa czasem mi się coś wydaję, ale jest ot moja pierwsza ciąża i nie umiem jeszcze określić czy to są ruchy mojego maleństwa....
a wy kiedy poczułyście pierwsze ruchy swoich maluszków???

• Mamusia
Ja już poczułam w 16 tyg chociaż to moja 1 ciąża, nie wiedzialam, że to córcia kopie, ale się domyślałam, teraz już wierci się na całego i kopie mnie całkiem mocno 🙂 Ostatnio nawet nie pozwoliła mi zasnąć 🙂 Wspaniałe uczucie 🙂 Raz nawet udało mi się poczuć ręką, ale musiałam przez chwile nie oddychać, bo inaczej bym nie poczuła 🙂 Pozdrawiam i zdrówka życzę.

Mi na poprzednim usg powiedział że jak na jego oko to dziewczynka i już we wtorek idę na potwierdzenie.... szczerze przyznam że już się nastawiłam na córeczkę po ostatniej wizycie -ale jeszcze nic pewnego 😉 martwię się tylko że jeszcze nie czuję wyraźnie odczuwalnych ruchów ale może już za kilka dni nastąpi ta piękna chwila 🙂 😜
ogólnie od początku ciąży czuje się jak nowo narodzona, objawów nie miałam zadnych, świetne samopoczucie i dużo energii 😉

pozdrawiam wszystkie Mamusie 😉

• Mamusia
Witam dziewczyny w 19 tygodniu.Ja mam usg w poniedzialek 01.11.Juz sie nie moge doczekac,az znowu zobacze moje szczescie.No i mam nadzieje,ze tym razem w koncu mi powiedza,co tam nosze pod serduchem 🙂A jesli chodzi o ruchy,to czuje juz od dosc dawna.Ostatnio moje malenstwo coraz bardziej szaleje 😁 Raz nawet tak dalo czadu,ze az mnie obudzilo 🙂Cos piekniego.Juz sie nie moge doczekac kolejnych wybrykow 😁

• Mamusia
Czesc wszystkim mamusiom i ich maluszkom 😉 Ja mam USG 04.10 Powiedziano mi tydzień temu że bede miala chłopca więc nastawiłam się na chłopca, ale ostatnio mam ciągle smaki na slodkie i strasznie się zmieniłam :P Na początku ciązy wszyscy mówili mi że wyładniałam a teraz znów że gorzej ze mna wiec okaże się niebawem co tam pod serduszkiem noszę 🙂)

• Mamusia
MoonCiaa napisał(a):
Czesc wszystkim mamusiom i ich maluszkom 😉 Ja mam USG 04.10 Powiedziano mi tydzień temu że bede miala chłopca więc nastawiłam się na chłopca, ale ostatnio mam ciągle smaki na slodkie i strasznie się zmieniłam :P Na początku ciązy wszyscy mówili mi że wyładniałam a teraz znów że gorzej ze mna wiec okaże się niebawem co tam pod serduszkiem noszę 🙂)

Mi tez wszyscy mowia,ze to chlopiec bedzie 🙂Jestem chyba jedyna osoba,ktora wierzy,ze to moze byc dziewczynka.Tez podobno ladnie wygladam a do tego ciagle kwasne i ostre jem.Ale wole sie na nic nie nastwiac,jeszcze tylko tydzien i wkoncu odkryje ten sekret 🙂A jak na razie to po prostu kupuje ciuszki w kolorach uniwersalnych hehe 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
MoonCiaa napisał(a):

Mi tez wszyscy mowia,ze to chlopiec bedzie 🙂Jestem chyba jedyna osoba,ktora wierzy,ze to moze byc dziewczynka.Tez podobno ladnie wygladam a do tego ciagle kwasne i ostre jem.Ale wole sie na nic nie nastwiac,jeszcze tylko tydzien i wkoncu odkryje ten sekret 🙂A jak na razie to po prostu kupuje ciuszki w kolorach uniwersalnych hehe 🙂

Dziewczyny nie ma co patrzeć na to co inni mówią, płci z kształtu brzucha się nie da wywróżyć, a i co do tego jak się wygląda to też nie ma reguły, jak ktoś ma cerę trądzikową to nawet jak chłopiec to może się pogorszyć, Mówi się, że dziewczynka zabiera urodę mamie, a ja będę miała córcie, a wszyscy mi mówią, że wyglądam kwitnąco :P Nawet ja widę, że mi się cera poprawiła... Jedynie co do słodyczy to się zgodzę, bo wcinam batony i czekolady, że ho ho :P Ale na szczęście nie tyję za bardzo :P Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Tez podobno ladnie wygladam a do tego ciagle kwasne i ostre jem.Ale wole sie na nic nie nastwiac,jeszcze tylko tydzien i wkoncu odkryje ten sekret 🙂A jak na razie to po prostu kupuje ciuszki w kolorach uniwersalnych hehe 🙂

Samantka ale ja przeciez napisalam,ze mimo tego co wszyscy mowia to wole sie na nic nie nastawiac i ze za tydzien pewnie w koncu sie juz dowiem od lekarza 😜

• Mamusia
samantka napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
MoonCiaa napisał(a):

Dziewczyny nie ma co patrzeć na to co inni mówią, płci z kształtu brzucha się nie da wywróżyć, a i co do tego jak się wygląda to też nie ma reguły, jak ktoś ma cerę trądzikową to nawet jak chłopiec to może się pogorszyć, Mówi się, że dziewczynka zabiera urodę mamie, a ja będę miała córcie, a wszyscy mi mówią, że wyglądam kwitnąco :P Nawet ja widę, że mi się cera poprawiła... Jedynie co do słodyczy to się zgodzę, bo wcinam batony i czekolady, że ho ho :P Ale na szczęście nie tyję za bardzo :P Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie 🙂

dokładnie ja przy córce cerę miałam jak dupcia niemowlaka a teraz przy synku jestem jakaś cała wysypana cała ręce nogi gdzie się da 😁

Ja już po usg i już drugi raz powiedział że będę miała dziewczynkę, od początku ciąży nic się nie zmieniłam -nawet bardzo nie przytyłam -jeszcze hehe 😉 zachcianek nie mam na nic -jedyne co jem innego od początku ciąży to owoce które mają duzo soków.... wszyscy mówili mi że to chłopiec a tu masz dziewczynka jeszcze dostałam od lekarza prowadzącego ładne zdjęcie pupy z kroczem mojej małej perełki gdzie wszystko wyraźnie widać -więć już mogę być pewna płci 😉
w te za bobony i to kto jak wygląda w ciąży to nie wierze, każdy przechodzi ciąże indywidualnie i każda ciąża jest inna....