Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hey dziewuszki 🙂A ja wczoraj juz o 9 spalam i mala dzis tylko 2 razy sie obudzila,wiec sobie odespalam 🙂 🙂Az chce sie zyc 🙂Ale tej nocy wszystko sobie odbilam 🙂 🙂A i dzis o 12 jestem umowiona z ta dziewczyna w parku 😉Dziwnie mi tak jakos,nigdy jej nie widzialam,nie gadalam z nia,bo polozna nas umowila.Salamandra trzymam kciuki,zeby wszystko poszlo szybko i bezbolesnie 🙂Capslocc moze faktycznie zadzwon do tego szpitala,czy maja miejsce dla ciebie.MoonCiaa i Fenka,zycze wam,zebyscie sie przed tym wywolywaniem rozpakowaly.A tobie mamomichala powiem,ze cesarka nie jest taka zla,jak wszyscy mowia 🙂 🙂Przynajmniej unikniesz popekania w srodku,a wiele osob mi mowilo,ze z tym tez jest bardzo ciezko 😉

• Odpowiedzi 504
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hey dziewuszki 🙂A ja wczoraj juz o 9 spalam i mala dzis tylko 2 razy sie obudzila,wiec sobie odespalam 🙂 🙂Az chce sie zyc 🙂Ale tej nocy wszystko sobie odbilam 🙂 🙂A i dzis o 12 jestem umowiona z ta dziewczyna w parku 😉Dziwnie mi tak jakos,nigdy jej nie widzialam,nie gadalam z nia,bo polozna nas umowila.Salamandra trzymam kciuki,zeby wszystko poszlo szybko i bezbolesnie 🙂Capslocc moze faktycznie zadzwon do tego szpitala,czy maja miejsce dla ciebie.MoonCiaa i Fenka,zycze wam,zebyscie sie przed tym wywolywaniem rozpakowaly.A tobie mamomichala powiem,ze cesarka nie jest taka zla,jak wszyscy mowia 🙂 🙂Przynajmniej unikniesz popekania w srodku,a wiele osob mi mowilo,ze z tym tez jest bardzo ciezko 😉

• Mamusia
MoonCiaa ja to się obawiam, że u mnie też pójdzie zgodnie z tradycją, bo u mnie za to wszyscy rodzili się 6 różnego miesiąca i tak sobie mówiłam albo urodzę 6 marca albo 6kwietnia, żeby było zgodnie z tradycją, ale wcale mi sie to nie uśmiecha, wolałabym 26.03, też ma szóstkę w dacie 😉 No ale pożyjemy zobaczymy, oby jednak udało się wcześniej, przed jakimkolwiek wywoływaniem...

• Mamusia
Dziewczyny co z nami? Najpierw prawie wszystkie na forum miały jakieś przedwczesne skurcze, jakieś podtrzymania, a teraz wszystkie przenoszą??? 🙂
Myślałam,że tutaj zaledwie nieliczna grupa dotrwa do 38 tygodnia.
Mogłaby wreszcie trafić się choć jedna mamusia, która urodzi w 39 albo 40 tygodniu, bez wywoływania i innych przygód 🙂

• Mamusia
cześć dziewczynki ja troche musiałam odpocząc, bo przefolgowałam i wszystko mnie bolało w poniedziałek miałam polożną i gości, a wczoraj jak mała wstała o 11 to ją nakarmiłam ubrałam i została z babcią, a my z mężem pojechaliśmy wszystko załatwiać, i teraz juz oficjalnie jest Marcelinką, a wdrodze powrotnej popsuł nam się samochód i musiałam iść po calym dniu biegania 2 km do przystanku i później spowrotem, bo okazało się, ze maz naprawił i jak dojechalismy do domu to mialam wrażenie, ze mi macica wypadnie taki ból jeszcze teraz mnie rwie, ale wzięłam tabletkę i wczoraj pospałam, bo chyba trchę za dużo latam niech sie wszystko zagoi 🙂

a dzisiaj nudzę się, bo o 7 nakarmiłam i przebrałam skarbka no i spi, chciałam kupić wczoraj czerwona kokardkę, żeby nikt mi jej nie zauroczył i zapomniałam, a co do opuchlizny lekarz mówił, ze do 2 tygodni powinno sie unormować i ciesze się, bo waga zaczęła spadać -6kg zostałao 12 😞 z czego 2kg to pewnie cycki pije sobię herbatke pokrzywowa jest moczopędna i może to pozwala pozbyc mi się tej wody, ale niestety pomimo usilnej próby wciśnięcia w sklepie jakichkolwiek butów musze pozostać przy rozciągniętych butach mojej mamy 🙂

Capslocc szczerze wspołczuję, bo ja najbardzieć czego sie bałam to przenoszenia i tego wyczekiwania, juz miałam serdecznie dość w 37, a gdzie tu jeszcze 3 albo 5 tygodni nie wytrzymalabym psychicznie więć powdziwiam za siły choć pewnie zlości nie brakuje 😠

Salamandra nie martw się moja mała tydzień przed porodem niby miała 3700kg więc powinna mieć ok 4kg w dniu porodu, a urodziła się 3360g eić to jest waga przypuszczalna i sie sugeruj sie za bardzo może pójdzie calkiem szybko 😉

Monia mam nadzieję, że moją Marcysia nie wezmie przykładu z Twojej Julci na nocne igraszki, bo jak narazie jestem wniebowzięta, ze jedna pobudka w nocy i mogę się wyspać 😉

Kasjalena jasne, ze pamiętamy i tęsknimy za Tobą no i nie mogę sie doczekać jak urodzicie i wstawicie zdjątka małych szkrabów to takie niesamowite, ze ja czasami myślę, ze to sen na jawie i nie moge się napatrzeć na moje maleństwo i cała rodzina twierdzi, że mała jest za nim/nią śmieję się, że jak zacznie ćpać i sie puszczać to kto powie dumnie to za mną? 🙂
😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Może jeszcze "pokrakać"? 😜
No to najwyższy czas na jakichś kawalerów.
Ja jak patrzę na ten 39 tydzień w moim profilu to normalnie nie mogę uwierzyć, bo nadal, co rano kiedy się budzę i patrzę na swój brzuszek to jakbym go widziała pierwszy raz 🙂 Jakoś nie może do mnie dotrzeć, że tam mieszka taki prawdziwy, malutki człowieczek 🙂

• Mamusia
ESTELLE DAWAJ TEGO CHŁOPACZKA...SAME KOBIETKI JAK DO TEJ PORY...SALAMANDRA TEŻ MOŻE DZIŚ ZASKOCZY NAS DOBRA NOWINA W WYDANIU IŚCIE MĘSKIM...JA NADAL W DOMU ALE ŹLE SIE CZUJĘ ...NO ALE TO NIC DLA MNIE NOWEGO W OSTATNIM CZASIE...DZIŚ SOBIE ODPUŚCIŁAM SZPITAL ALE JAK NIE JUTRO TO W PIĄTEK PO PROSTU POJADĘ NA IZBĘ PRZYJĘĆ I NIE BĘDĄ MOGLI MNIE JUŻ ODESŁAĆ...FAJNIE SIĘ CZYTA NOWINKI TYPU ŻE KOLEJNA Z NAS URODZIŁA...ALE FAKTYCZNIE NIE SĄDZIŁAM ŻE TYLE Z NAS WYTRWA DO KOŃCA W SUMIE TO TYLKO EDI URODZIŁA WCZEŚNIEJ A TAK WSZYSTKIE PO TERMINIE LUB W SAM TERMIN...TAKIE ZYCIE...CIĄGŁE NIESPODZIANKI I NIEWIADOME... 😁

• Mamusia
EDI A CIEBIE TO CHYBA POGONIĆ TRZEBA ...W POŁOGU NIE MA ŻARTÓW TRZEBA ZWOLNIĆ I NABRAĆ SIŁ NA NOWO...NIE FORSOWAĆ SIE MARATONAMI PO 2KM...MOŻESZ NAPRAWDĘ NABAWIĆ SIĘ POWAŻNYCH PROBLEMÓW...WIEM COŚ O TYM BO SAMA SIE TAK ZAŁATWIŁAM ŻE DOSTAŁAM KRWOTOKU ...BO SĄDZIŁAM ŻE TYDZIEŃ ODPOCZYNKU STARCZY...A POTEM 3DNI W SZPITALU WRAZ Z SYNKIEM NIE NALEŻAŁY DO MIŁYCH A NIESTETY TYLKO KONIECZNYCH...WIĘC DO DOMU DO CÓRCI I CO NAJWYŻEJ NA KRÓCIUTKI SPACEREK...NIC WIĘCEJ!!!!!

• Mamusia
Kochane, do piątku muszę wytrwać, bo mąż jutro wyjeżdża na Ukrainę i wraca późno w nocy 🥴 A byłabym barrrdzo, barrrdzo zła i rozczarowana gdybym przez ten głupi wyjazd musiała rodzić sama.
Już mi zakazał jakiegokolwiek poruszania się żeby nic tam się jutro nie zaczęło - specjalista od podtrzymania się znalazł 🙂 Tak czy inaczej jutrzejszy dzień spędzę leżąc plackiem i jedynie oddychając.
Ale już pojutrze postaram się przekonać maleństwo do jakiegoś wysiłku i niech już przynajmniej wstawi tę główkę gdzie trzeba, bo nawet brzuch mi nie chce opaść 🥴

• Mamusia
no ja nie moge sie opanowac, juz mysle jak tu sie wyrwac po cichu, zeby wystawic juz meble ogrodowe, podwyzszyc meterac w sypialni, bo ciezko mi sie wstaje z malutka i wykopac fundamenty do tarasu, bo sobie zaprojektowalam, a ja musze miec wszystko na juz 🙂 u mnie od pomyslu do realizacji zabi skok 🙂 ale ból nie pozwala mi za bardzo na folgowanie i przykuwa do łozka 😞

• Mamusia
estelle00 napisał(a):
Kochane, do piątku muszę wytrwać, bo mąż jutro wyjeżdża na Ukrainę i wraca późno w nocy 🥴 A byłabym barrrdzo, barrrdzo zła i rozczarowana gdybym przez ten głupi wyjazd musiała rodzić sama.
Już mi zakazał jakiegokolwiek poruszania się żeby nic tam się jutro nie zaczęło - specjalista od podtrzymania się znalazł 🙂 Tak czy inaczej jutrzejszy dzień spędzę leżąc plackiem i jedynie oddychając.
Ale już pojutrze postaram się przekonać maleństwo do jakiegoś wysiłku i niech już przynajmniej wstawi tę główkę gdzie trzeba, bo nawet brzuch mi nie chce opaść 🥴

ESTELLE MAM NADZIEJE ŻE WYTRWASZ DO POWROTU MĘŻA ...A CO DO BRZUSZKA TO MI W PIERWSZEJ CIĄŻY TEŻ NIE OPADŁA A PORÓD SIE ZACZĄŁ O CZASIE...WIĘC NIE MA ZASADY!!!!

• Mamusia
O proszę...jak dobrze mieć takie forum i mądre, doświadczone koleżanki 🙂 Dotąd myślałam,że brzuch zawsze opada i tak sobie spokojnie żyję z myślą, że jeszcze tyyyle czasu... 🙂 A tu jednak nic nie wiadomo...
Edi - rozumiem Cię w 100% - ja już teraz na tyłku usiedzieć nie mogę, a co dopiero jak już pozbędę się brzuszka...Ostatnio sama poprzesuwałam meble, bo nikogo nie było, a ja normalnie nie mogłam patrzeć jak stoją porozstawiane na środku pokoju.Chciałam już wszystko do końca poukładać i posprzątać. Niby nie były jakieś wielkie i ciężkie, ale to jednak meble.Pomyślałam sobie,że to w końcu tylko kilkadziesiąt centymetrów i tak ciągałam sama te szafy. Jak mąż wrócił to myślałam,że mnie udusi, ale to faktycznie było bardzo głupie z mojej strony.
Tak sobie myślę co by powiedziała teściowa 🙂 Zawsze chodzi za mną żebym nawet rąk do góry nie podnosiła. Ohhh, gdyby widziała mnie wtedy w akcji...
Poza tym tez mam już milion planów co zrobię po porodzie, a jeszcze przed świętami...

• Mamusia
Edi, ale z z tymi fundamentami do tarasu to naprawdę szalejesz 🙂 Ja już różne dziwne rzeczy robiłam, np. przycierałam tynki, ale fundamentów jeszcze nie kopałam 🙂 Niezła z Ciebie agentka.
Też wychodzę z założenia, że najlepiej wszystko zrobię sama, ale powiem Ci,że takim ciężko w życiu. Np. teraz chyba aż za dobrze sobie radzę i dlatego raczej nie mam co się spodziewać, że ktoś pomoże mi nałożyć buty czy skarpetki skoro ja nawet pokój sama mebluję.Muszę nad sobą popracować bo nie warto być taka Zosią-samosią. Można się najwyżej garba dorobić...

• Mamusia
Gratulacje kasia!
I kolejna dziewczynka, co więcej kolejna Julia 🙂 No to teraz czekamy na fotki.
Szkoda tylko ,że znowu jakieś niefajne wspomnienia z porodu. Myślałam, że dzieciaczki w granicach 3 - 3,5 kg wyskakują szybko i sprawnie...
Bardzo chciałabym pojawić się na forum za jakiś czas i móc szczerze napisać, że nie było tak źle i nie ma się czego bać...

• Mamusia
kasia87krk napisał(a):
Witam wszystkie mamusie 🙂
z ogromną radościa dzielę się z Wami Kochane infomacją ze w sobote 19.03 na świat przyszła moja Mała Księżniczka Julia 🙂
52 cm, 3070g.
porod trudny i dlugi, bylo cięzko nawet bardzo.

GRATULACJE KASIA87KRK - MAMY KOLEJNA MAŁĄ KSIĘŻNICZKĘ!!!FAJNIE ŻE WSZYTKO OK...POMIMO TRUDÓW JUŻ WIESZ ŻE WARTO BYŁO SIE POMĘCZYĆ!!!!JESZCZE RAZ GRATULACJE!!!!

• Mamusia
Salamandra napisał(a):
Hej dziewczyny, Położeni, czekamy, dzis badania, wieczorem zakładają nam cewnik Foleya, rano oksytocyna i jutro pewnie poród jeśli wsz pójdzie jak powinno. Pozdrawiamy cieplutko i WIELKIE GRATULACJE dla KASJALENY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA NASZEGO RODZYNKA... 😉