Skocz do zawartości

2011 lutowe dzidziusie na start!!! :D | Forum o ciąży

aallicee

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
u mnie usg na każdej wizycie 🙂 tylko, że ja chodzę prywatnie (może to jest przyczyną). Natomiast serduszka słuchałam dopiero raz (bo wcześniej chyba było za szybko).
malamyszka - Wiesz już może czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka?? i jak twoje samopoczucie??

• Mamusia
witam wszystkie mamusie 🙂 ja niestety miałam dopiero jedno usg i nie moge sie doczekać na kolejne. widziałam już jak bije serduszko mojego maleństwa ale niestety nie słyszała. usg maiłam w 11 tygodniu i niestety nie znam płci dzidzi 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
Na usg prenatalnym lekarz powiedział, że na 90% będzie chłopczyk. Tak się ucieszyliśmy, że zaczęliśmy kupować ciuszki. Mamy już tego pełno, bo sporo dostałam też od przyjaciółki po jej synku. A teraz na wizycie lekarka prowadząca ciążę stwierdziła, że to było zbyt wcześnie na takie stwierdzenia, i że może jednak będzie dziewczynka, że mamy się nie nastawiać na 100% chłopaka.
Sama już nie wiem. W październiku kolejne prenatalne.
A co do samopoczucia, to zero jakichkolwiek objawów ciąży, tzn brak nudności, zgagi itp. NIe miałam tego wogóle. Czasem się zastanawiam, czy aby napewno jestem w ciąży 😉
Miałam w zeszłym tygodniu takie dziwne bulgotania i myślałam, żę to maluszek, ale przeszło i już tego nie czuję. Oczywiście mam stresa czy wszystko z dzieciem w porządku.

• Mamusia
u mnie w zeszła sobotę pojawiły się pierwsze delikatne ruchy - jestem pewna, że to nie jelita czy bulgoatnie w brzuchu bo odczułam te ruchy nisko w podbrzuszu z prawej strony - leżałam sobie i odpoczywałam po obidaku i nagle.. 🤪jakby ktoś delikatnie mnie dotykał "od środka" 🙂
mam nadzieję, że każda z was to szybciutko poczuje 🙂

• Mamusia
hejka mamusie
ruchy czuję regularnie od 3 tygodni, na początku były to łaskotania a teraz dostaję już kopniaczki, nawet tatuś może się nimi pocieszyć. Pierwsze ruchy oczywiście wyczułam w nocy kiedy byłam bardzo wyciszona i rozluźniona.
Wczoraj miałam USG i dowiedziałam się że mam babę w brzuszku 😁

• Mamusia
ja równiez się pochwalę - dziś mieliśmy wizyte i usg - no i wiemy już że będzie Filipek 🙂
Gdy zobaczyłam mine tatusia to naprawdę miałam ochote się tam popłakać (ze szczęścia oczywiście) ta jego duma i ten usmiech 😁 gdyby sie dało to byłby od ucha do ucha 😁 😁 😁

• Mamusia
malamyszka - myślę, że te ruchy poczujesz już niedługo (najczęściej odczuwa się je po raz pierwszy między 18 a 20 tygodniem). Oczywiście jest to teoria książkowa ale w większości przypadków sprawdza się. Tak więc czekam aż ty będziesz się chwaliła 🙂

• Mamusia
witam wszystkie przyszle mamusie 🙂
Mam termin na 10 Lutego, musze wam sie pochwalic ze juz od kilku dni odczuwam delikatne kopniaczki malenstwa 😁 Caly czas sie zastanawialam czy bede wiedziec ze to malenstwo daje juz o sobie znac ale bez watpienia kazda z was chyba instynktownie o tym bedzie przekonana 😁. Gratuluje wszystkim LUTOWYM mamusia mam nadzieje ze bede mogla z wami przezywac ten cudowny okres 🙂

• Mamusia
Sprawdzone i popularne kochana 🙂 jabłecznik z budyniem jak dla mnie pycha 😉 robiłam pierwszy raz bo szczeze to od niedawna piec zaczełam wcześniej sądziłam że sie do tego nie nadaje i kompletnie nie potrafie a tu takie miłe zaskoczenie jak kolejny raz nowe cicho wychodzi bez zakalaca 🙂 teraz zbieram przepisy i działam bo musze sie czymś przyjemnym zajac, od ciągłego odpoczywania można kota do głowy dostać 😉 Boje sie tylko że to moje nowe zajęcie dla mnie i męża nie będzie aż tak dobre hehehe opychamy sie ciachami a potem będą skutki :/ 😉

• Mamusia
no i jestem jakos znalazlam 🙂
Moje ciasto wyszlo okej 😉 wczoraj 2 duze kawalki zjadlam mniam 😜 A dzis rano nie wiem z kad obudzilam sie z mdlosciami i do teraz nie czuje sie za dobrze 🥴 ah te hormony !! Wczoraj mialam przelomowy dzien 🙂 maluch sie tak ruszal 😁 norlanie 2 razy zobaczylam przez skore takie dwa ciosy heheh 😁 cudowne dzis czekam i przygladam sie brzuszkowi i chce tak jak wczoraj 😜 ale narazie cisza. Jutro ja wroce z wizyty napewno pochwale sie zdjeciami. Probowalam wstawic pare zdjec ale sie nie da ta funkcja jest niedostepna, ale wstawie zdjecie jak cos na moje konto 🙃 Jejku to juz jutro !! Jestem taka podekscytowana 😁 Jak nigdy !!

• Mamusia
Dzis bylam na zakupach, aby uzupelnic zapasy w lodowce i znalazlam na polskiej alejce w sklepie ziemniaczane prazynki 🙂 mniam Juz chyba z 5 lat nie jadlam hehe kupilam odrazu kilka paczek na zapas. 😁 no i przez te zakupy zaglodzilam dzis troche siebie i dzidze 🤨 nie duzo dzis zjadlam, ale mam nadzieje ze sie nic nie stanie. Kopniaczki dzis slabiutkie, od czasu do czasu lekkie muskanie, moze przed pujsciem spac sie rozbryka. 🙃 okej dzieczeta jutro dam znac co na wizycie bylo 😁 dobrze, ze to juz jutro JUPI 🤪

• Mamusia
Dzieki dziewczyny 🙂
Nie wiem czy to z nerwow i podekscytowania, ale boli mnie brzuch i latam ciagle do lazienki!! No ale cuz jeszcze 7,5 h i sie wszystkiego dowiem. Ludzie nie myslalam, ze bede to az tak przezywac 😉 Dzis ide niestety do pracy, wlasnie zaraz wychodze, ale naszczescie odmowilam jeden domek wiec bede wczesniej w domu zeby sie przygotowac 😁 3majcie sie brzuchatki 🙂