Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jak mnie to cieszy ze moge wam odpowiedziec na rózne pytania 🙂
Ostatnio ja je zadawalam 😁

Hmmnusia27 proszek... ostatnio uzywalam tego fairy- ale jest taki sobie... nie spiera mi np. kupek jak gdzies Olence tam ucieknie na body :/
Musze wyprubowac wlasnie czegos nowego....
PIEKNY BRZUSIOOOO!!!!!!!!

Sylvianka ja w czasie ciazy wsumie uzywalam tylko na poczatku balsamu zwyklego do ciala bo nie mialam ogolnie wogole rozstepów, bopiero w 37tyg wywalilo mi ich tyle ze mialam caly brzuch 🥴 🥴 i to z dnia na dzien.
Ale wiem ze duzo dziewczyn ceni sobie te balsamy dla kobiet w ciazy angielskiej firmy..
http://allegro.pl/palmers-na-roztepy-250ml-i1269157525.html
Tam on wyglada mozesz to kupic wszedzie..

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Dziewczyny mam pytanko 🙂
Czego stosujecie na rozstępy? Słyszałam,że oliwka jest bardzo dobra, to prawda? Co Wy stosujecie? Loli ,a Ty czego używałaś?Pozdrowionka

Prawda jest prosta ale smutna, czego byś nie użyła, jak masz w genach to i tak wyjdą. Spytaj się mamy czy miała kłopoty z rozstępami a będziesz wiedziała czy wystarczy zwykła oliwka czy nie. Ja z synem miałam pokaźny brzuch i teraz tak samo a rozstępów ani śladu. Wtedy niczym sie nie smarowałam teraz żeby skóre nie nadwyrężać za bardzo bo mam ciężę po ciąży używam olejku do ciała Clarins, jest naprawdę świetny, z czystym sumieniem mogę polecić.

• Mamusia
noo wlasnie Bagira a ja na tym nowym mieszkaniu wlasnie mam strasznie twarda wode chyba, bo bardzo duzo mam kamienia w czajniku , strasznie sie robi... musze codziennie plukac czajnik, bo wiadomo karmie butelka i woda zagotowana to podstawa. Ale boje sie czy moja dzidzia moze miec przez to jakies problemy??? A moze macie jakies sposoby na ten kamien w czajniku, chcialam zagotowac wode razem z octem,,, ale kazda z nas wie ze trzeba puzniej zagotowanac wode w czajniku ze 2-3 razy jeszcze i jej nie pic... ale tak czy inaczej boje sie, uzywac jakis srodków do czajników zeby malej sie cos nie stalo.
Co o tym sadzicie?

• Mamusia
Lolcia, bardzo dobrze radzi sobie z kamieniem kwasek cytrynowy. Jest bezpieczny dla dzidzi i nie śmierdzi jak ocet. Możesz spróbować kupić filtr Britta z tym ze on bardzo wyjałowi wodę więc ona będzie jak destylowana. Tak ze do prania i czajnika dodawaj kwasek cytrynowy. Do kąpieli bobaska tak samo i dodatkowo oliwkę bo wiadomo, twarda woda wysusza skórę a co dopiero skórę niemowlaczka.
A!!! Gratuluję przeprowadzki !!! Podziwiam ze sobie poradziłaś z takim małym bobaskiem.

• Mamusia
Czesc dziewczyny.Dawno nic nie pisalam,ale nawet nie mialam kiedy przy komputerze usiasc 😞 Ostatnio wyjatkowo duzo w pracy siedze,do tego szkola i jak juz jestem w domu to po prostu padam.Z reszta ostatnio mam nieco gorsze samopoczucie.Dzis sobie wagary zrobilam w szkole i w wyrku leze,bo nie mam sily 😞 Dobrze,ze jutro wolne,to sobie odpoczne.
Loli a na kamien w czajniku mozesz tez uzyc wody z octem.My tez mamy twarda wode i to pomaga.No albo kup sobie w sklepie descaler

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Czesc dziewczyny.Dawno nic nie pisalam,ale nawet nie mialam kiedy przy komputerze usiasc 😞 Ostatnio wyjatkowo duzo w pracy siedze,do tego szkola i jak juz jestem w domu to po prostu padam.Z reszta ostatnio mam nieco gorsze samopoczucie.Dzis sobie wagary zrobilam w szkole i w wyrku leze,bo nie mam sily 😞 Dobrze,ze jutro wolne,to sobie odpoczne.
Loli a na kamien w czajniku mozesz tez uzyc wody z octem.My tez mamy twarda wode i to pomaga.No albo kup sobie w sklepie descaler

Ocet czy descaler jak i inne nie są wskazane do użycia wody która będzie używana prze dziecko o zapachu nie wspomnę...