Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!troche sie wtrace...hmm 🙂ja tez mieszkam w UK...i mam te sama sytuacje co Loli... 😞mamy grzyba i wilgoc na scianie...ale na nasze szczescie sie wyprowadzamy... 🙂juz w niedziele...i dogadalismy sie z landlordem ze nam kaucje zwroci...mowilismy mu wczesniej jak sytuacja stoi,zeby cos z tym zrobil a on nic...no to powiedzielismy mu ze sie wyprowadzamy(mieszkamy tam trzy miesiace a umowa jest na szesc miechow)bo ze grzyb i wilgoc jest ze to nie dobre dla dziecka...no i kaucje ma nam zwrocic...mam nadzieje ze nie bedzie robil problemow 🤨
Moj maz to nawet zdjecia porobil tej sciany hi hi zeby byl dowod w razie "W".
No zobaczymy.
MYsle Loli ze powinien wam kaucje oddac i nie robic problemow z wyprowadzka...sam wie jak sytuacja wyglada... 🤨kurcze nie wiem co ci jeszcze napisac...jak cos to pytaj... 🙂pozdrawiam

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
najlepiej jest miec dowody w postaci listow i maili bo jak pozniej udowodnic, ze sie o grzybie wspominalo? Landlord sie moze wszystkiego wyprzec. ja tak mialam pare lat temu ze babeczka zwlekala z wyplaceniem depozytu na szczescie jest specjalna instytucja ktora sie tym zajumje i na samo wspomnienie o niej oddala nam depozyt na drugi dzien 🙂 inaczej musialaby zaplacic potrojnie plus koszty manipulacyjne

• Mamusia
Nasz landlord powiedzial ze nie ma problemów z tym jak bysmy chcieli sie wyprowadzic.
I wydaje mi sie ze z depozytem tez nie bedzie problemów.
tylko ze najgorsze jest to iz ja teraz wylatuje do PL
I niestety nie mamy na tyle srodków oszczednosciowych zeby sie teraz wyprowadzic, pomimo tego iz zwróci nam depozyt bo dosc sporo bedzie nam brakowalo 😞 😞

Bede pisala pismo! i wysle jemu poczta oraz do Cansilu..

• Mamusia
Jak się czujecie Dziewczyny? U Was też już śnieg?? My miewamy sie całkiem dobrze, czasami jakieś tam małe golegliwosci ale przeciez trzeba czuc ze jest sie w ciazy 😁 Synuś daje popisy w brzuchu, najbardziej lubi słuchać ze mną muzyki jak gotuje a później odpoczywać 🙂 Cudne uczucie !!

• Mamusia
Loli napisał(a):
U mnie w londynie jak narazie sniegu brak ! 😉
Tylko szron i masakrycznie zimno... a ja zaniedlugo do polski lece... 😞

Kassia ile masz latek 😁
I z jakiej czesci Angli jestes??

mieszkam w okolicach Luton. 5 lat mieszkalismy w Londynie, ale 1,5 roku temu na szczescie sie wyprowadzilismy 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny.Co tam slychac u was?My dzis robilismy generalne porzadki w mieszkaniu i teraz jestem tak zmeczona,ze szok.Ale najgorsze sa te bole plecow 😞Masakra.Czasami az chodzic nie moge.Ale co zrobic.Takie juz uroki dzwigania brzusia 😉Loli w Polsce podono snieg juz jest,wiec jak ci sie poszczesci to sie na sanki bedziesz mogla wybrac 🙂Kaasiaak milo mi ciebie powitac na forum.Sorki,ze tak pozno,ale ostatnio nie mam czasu zeby do komputera usiasc.Teraz tez znikam spac,bo rano do pracy trzeba isc.Ale jeszcze tylko poltora miesiaca 🙂 🙂

• Mamusia
Loli napisał(a):
Aha no to wsumie dosc daleko 😉 odemnie .
A jak mieszkalas w LOndynie to gdzie?

A czemu na szczescie? nie podobalo ci sie tutaj??

mielismy juz dosc tego zwariowanego tempa, tloku w metrze, wiecznych korkow.... zreszta sama wiesz. mieszkalam na wood green.
do londynu wcale nie jest daleko - 40 min samochodem - czteropasmowa m1.
a i train jedzie 30 min do kings kross

• Mamusia
Loli napisał(a):
No wlasnie wszystkie piszecie ze snieg 😞
A u mnie czemu nie ma... 🙃 🙃 😮 😮

Ej dziewczyny a z PL z kad jestescie??

w londynie przeciez ogolnie jest cieplej i o snieg trudniej. pamietam co sie dzialo 2 lata temu jak spadl tam snieg i byl straszny problem do pracy sie dostac. metro odwolane, autobusy nie jezdzily, tylko cab albo pozostanie w domu.... to dopiero byla masakra!!!!!