Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja dzis spalam jak dziecko 🤪 moja ksieniczka dala sie mamie wyspac.... jak to dziwnie brzmi :P
a my wczoraj rozlozylismy lozeczko, genialny pomysl mojego mezczyzny, le rozlozone jest to pierwsze co kupilismy Puchatek bo tamto ma zaokraglone nozki z boku i nam sie zmiescic nie chcialo, ale i tak wklad byl najwazniejszy i przelozylismy go. Najlepsze jest to ze przy przemeblowaniu rozkraczylo nam sie lozko 🤪 i skazana bylam dzis spac na materacu nawet ze nie bylo. Ale znalazlam kanape rozkladana i moj ddzis po nia jedzie mam nadzieje ze bedzie w stanie obrym i ja kupi 🙂
alez sie rozpisalam :P paaaa :P

• Mamusia
Nusia biedulka ta Twoja Malenka , a nie mozesz zadzwonic np. do przychodnii spytac o coś?Albo do bootsa idz spytaj!
Gosia fajnie ,ze sie w koncu wyspalas! tez marze o takiej calej przespanej nocy! bo jak narazie to conajmniej musze dwa razy wstawac do toalety...i przekrecam sie ciagle z boku na bok!
A ja wczoraj czesc ciuszkow popralam ,dzisiaj następna tura... i prasowanko 😉))
Monia,a jak tam Twoj egzamin poszedł????
Buziaki :P

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Nusia biedulka ta Twoja Malenka , a nie mozesz zadzwonic np. do przychodnii spytac o coś?Albo do bootsa idz spytaj!
Gosia fajnie ,ze sie w koncu wyspalas! tez marze o takiej calej przespanej nocy! bo jak narazie to conajmniej musze dwa razy wstawac do toalety...i przekrecam sie ciagle z boku na bok!
A ja wczoraj czesc ciuszkow popralam ,dzisiaj następna tura... i prasowanko 😉))
Monia,a jak tam Twoj egzamin poszedł????
Buziaki :P

a ja od x czasu co dwie godziny chodze w nocy siku z zegarkiem w reku :P

• Mamusia
ja juz z nia 4 razy u lekarza bylam... nawet prywatnie do polskiego pediatry. wszyscy mi mowia ze mam czekac az wyrosnie z tego. staram sie dawac jej troche wody przed kazdym karmieniem zeby pzeczyscic jelitka. przed chwila zrobila mega wielkiego bobka az sie poplakala bidulka

• Mamusia
A u mnie była dzisiaj ta bebeczka w końcu... i wypytywała się dosłownie o wszystko.
O moje i mojego Radka dzieciństwo, o naszych rodziców, jak długo razem jesteśmy, czy mieliśmy kiedyś jakieś problemy psychiczne itd.
Dawała nam rady co do dziecka, ostrzegała że po porodzie możemy mieć chwilę słabości i się podłamać i ,że oni nam oferują pomoc itd. Tłumaczyła jak dziecko układać w łóżeczku ,żeby nie mieć na początku kołderki itp.!
Pytała też czy mamy tutaj przyjaciół,znajomych! Czy ktoś do mnie przyjedzie na poród !
Nawet o alarmy przeciwpożarowe pytała czy są w domu 😉)
Noo chyba ogólnie siedziała u nas z godzinę 🙂 Namawiała też ,żeby umówić się na jakieś tam spotkania ,gdzie uczą rodziców jak kąpać dziecko i jak się zajmować takim maleństwem. I dużo ,dużo jeszcze tam się nagadała 😉)) Ale ogólnie miła kobietka i następna wizyta będzie już po urodzeniu Maluszka 🙂))

• Mamusia
a dzisiaj polozna na spotkaniu dala nam mnostwo informacji o porodzie, znieczuleniach, kiedy dzwonic po pogotowie, o witaminie K i dala nam takie fajne materialowe majtochy jako pampers chyba ma o robic :P jestem tak spiaca i wykonczona tym dniem a musze czekac na marcina jak z kanapa przyjedzie zebym mogla miec gdzie spac masakra jakas jeszcze ponad godzine... nie liczac wstawiania itd ;/