Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mam do Was pytanie, kiedy w razie czego mam dzwonic na pogotowie chodzi mi o skurcze jak co ile beda wystepowaly i jak dlugo?
dzisiaj troche kluje mnie w dole i od jakis 2 godzin mam dziwne uczucie jakbym mala czula hmm jakby to powiedziec na zlaczeniu nog i cipy... troche to dziwne uczucie bo jak sie schylam to tam tak twardo jest 😮 czy to normalne?

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu u mnie bylo tak ze miala skórcze juz dosc regularne co 4-5 min i B zadzwonil na pogotowie , i powiedzial jak jest itp, to powiedzieli ze nie ma sesu przyjezdzac jesli wody nie odeszly ! i sa same skórcze, ze jak bede skórcze co 2-3 min to zebym przyjechala bo tak to mnie odesla do domu :/

• Mamusia
DZIEWCZYNY DZIS OSTATNI DZIEN !!!!!!!!!!! GLOSOWANIA !!!!!!!!!!!! PROSZE O GLOSOWANIE 😉

http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022

P.S PROSZE WAS KAZDA ABYSCIE WKLEILY U SIEBIE NA NK-FB TEN LINK Z PROZBA O GLOSOWANIE NA EWUNIE 😉

• Mamusia
A Julka ma katarek i co jakis czas psika 😞Ciagle sciagam jej smarki i smaruje mascia majerankowa pod noskiem.Ale mi jej szkoda 😞
Loli glosik oddany 🙂
Gosiu zapytaj sie poloznej,bo to zalezy od szpitala.Moja znajoma pojechala ze skurczami co 8 minut i rozwarciem na 2 palce a i tak ja zostawili.Rozne szpitale maja rozne zasady.Z reszta ja jestem taka,ze wolalabym jechac za wczesnie niz potem zeby ktos musial moj porod w domu odbierac 😉Bo tak oto wlasnie znajomej synek przyszedl na swiat 2 tyg temu 😁 😁 Micheal czekala do odpowiednich skurczy,a potem Amanda-jej siostra odbierala porod w domu,bo ta od razu jak miala takie skurcze dostala skurcze parte 😁 😁 No i po bardzo szybkiej akcji Ollie przyszedl na swiat w domku 😁

• Mamusia
Loli zagłosowane!
A co do tych skurczy to własnie nie wiadomo jak sie zachowac! Bo bedziesz czekac to tak jak Monia pisze ,ze jeszcze urodzisz w domu ,a z drugiej strony pojechac za wczesnie i w tym szpitalu siedziec to tez do dupy... bo jednak wolalabym w domu sie pomeczyc z tymi skurczami dluzej jak w szpitalu!
U mnie pogoda taka sobie, sloneczko swieci ,ale mokro jest :/
Dla Julci zdrówka życze i tak patrze ,ze to juz nie dlugo bedzie miesiac Julii 🙂

• Mamusia
sylvianko dziekuje za zyczenia dla malej.Mam nadzieje,ze szybko jej przejdzie.Jestem zla na moja kolezanke,bo przyszla do nas ze swoja roczna,przeziebiona coreczka i teraz mam.Co za ludzie,czy oni nie mysla???Nusia znalazlam cos dla ciebie 🙂Mleko dla dzieci z rufluksem 🙂
http://groceries.asda.com/asda-estore/catalog/sectionpagecontainer.jsp?skuId=910000045194&departmentid=1214921923692&aisleid=1214921925354&startValue=

• Mamusia
Mamusie i Brzuchatki pzrepraszam za milczenie ale oczywiscie nie wzięłam kartki z numerami tel. To na tyle z tłumaczenia sie. A teraz najważniejsze: 25.03 o godz 11.25 przyszła na świat moja ukochana córeczka Martynka. Waga 3050 i 52 cm. Porod wywoływany - o 6.30 kroplówa, o 8 skurcze (masakra!!!) o 22.25 mała na świecie! Jest przeurocza. NIestety walczymy ze wzdęciami, mała sie bardzo męczy - ma gazy i az sie serce kraje jak widze jak cierpi. czy któras ma podobny problem?
Niestety nie jestem w stanie nadrobic zaległosci w czytaniu postów, powiedzcie kto ostatnio urodził a kto jeszcze zapakowany?!

• Mamusia
monisia zdrowka dla twojej smarkatki 🙂 sprawdze sobie to mleko 🙂 na razie zamowilam bebilon AR z polskiej apteki

ja pojechalam do szpitala bo mi kazali jak wody odeszly. a pozniej odeslali do domu. i po karetke dzwonilam jak mialam skurcze co 1.5-2 minuty trwajace 50 s. i jak dzwonilam to babka mnie sie pytala czy widze jakies czesci dziecka, a jak widze to zeby za nie nie ciagnac 🤪

• Mamusia
kaczuszka jeszcze raz gratulacje kochana 😁 Niusia no podobnie bylo z Micheal,z tym,ze ona juz naprawde widziala malego glowke 😁 I zanim pogotowie sie zjawilo,to maly juz byl na swiecie 😉A mowili jej,ze to pierwsze dziecko i ze nie ma panikowac,bo to dlugo i tak potrwa 😁

• Mamusia
ojej to ja sie zapytam poloznej z tydzien.
dzisiaj zasnelam dopiero o 5tej nad ranem, strasznie bolal mnie brzuch i kulo mnie 😞 jak lezalalam to bylo w miare bo przysypialam ze zmeczenia, ale wystarczylo wstac dolazienki i jak sie kladlam to znow to samo bylo 😞 dzisiaj narazie jest ok, ale duzo mam wydzieliny i czasem tylko zakluje. Zapewne teraz tak mam wszystko wskazujacego na porod a jak co do czego to bede chodzila do 40 tyg 🙂

• Mamusia
Gosia ja właśnie też mam bardzo dużo wydzieliny i w sumie od dłuższego czasu ,ale to chyba jest normalne nie?
Nusia jak by mi tak babka powiedziala czy widze czesci ciala ,a jak tak to nie ciągnąć to bym chyba padła :P
Ja własnie wysprzątałam całą łazienkę z toaletą i teraz padam 😁 chyba wskocze teraz do wanny na mały relaxik 😁

nusia27 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Dziewczyny wzmozona wydzielina pod koniec jest jak najbardziej normalna,bez obaw 🙂

prawda - mi sie caly czas wydawalo ze wody mi odchodza 😜 az w koncu jak mi wody chlusnely to nie wiedzialam co ze soba zrobic 😜

I tutaj mnie zdradzasz no ładnie! 😠

sylvianka3 napisał(a):
Ale to nie zawsze jest tak ,że odrazu wody odchodzą? Mogę najpierw pojawić się skurcze?
A te liski to jak kotki małe 🙂 fajne!

Ja miałam najpierw skurcze i to przez wiele godzin. o 2 w nocy odszedł mi czop z krwią skurcze się zaczęły coś może o 6-7rano, po 12 pojechałam do szpitala z marnym rozwarciem, o 18:45 urodziłam, a wody odeszły mi jak zaczęłam b.mocno napierać z bólu wtedy pęcherz z hukiem eksplodował do wc i część wylała się na kafelki. Hmm nie wiem która to mogła być godzina, ale zapewne już późno, bo jak tylko doszłam do dyżurki (leżałam z braku miejsc na patologii) to one od razu mnie na łóżko posadziły i zawiozły na porodówkę i od tego momentu poród bardzo szybko postępował. Dziwiły się, że tak szybko mi poszło.

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Ale to nie zawsze jest tak ,że odrazu wody odchodzą? Mogę najpierw pojawić się skurcze?
A te liski to jak kotki małe 🙂 fajne!

wody przed skurczami ma bardzo malo kobiet 🙂 ja bylam ta szczesciara 😜 a tak najczesciej jak juz sa skurcze