Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
loli mi chodzilo o szpital u mnie w miescie (troche mniej profesjonalny) badz ten w innym miescie co mam badania 🙂
brakuje nam wanienki, pampersow i w sumie to wszystko ;p
zakupila malej kosmetyki, ale nie kupilam oliwki bo sama jej nie znosze jest tlusta i nie przyjemna bleee, ale w zamian kupilam z johnsona balsam do ciala dla dzieci tych malutkich tez. Chyba nic sie nie stanie jak bede go uzywac zamiast oliwki?

Bardzo polecam zebys sobie kupila juz taka wieksza wanienke ! Poniewaz ja kupilam taka malutka i po 4 miesiacach musialam juz ja zmienic na wieksza :/ i teraz mala lezy bez sesu ! A po drugie bardzo polecam taka gabke ! do wanienki bo jednak przy pierwszych kapielach ciezko jest takie dzieciatko utrzymac ! Ja stosuje ja do dzis ! dziecko nie lata na kazde strony bo sliska jest wanienka !
A co do Oliwek to wiadomo kazda indywidualnie ! Ja uzywam Oliwki z PL bambino 🙂 czasem sie przydaje jesli trzeba dupke naoliwic 😁 jak sie odpazy + sudocrem 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jeju Madzia masz racje trzeba zawsze doceniac to co sie ma...a Polski narod ma to do siebie,ze lubi marudzic zawsze i poniekad:/
Niedlugo ja Was bede pytac co mi jeszcze zostalo do kupienia, hehe 😜 strasznie szybko ten czas leci.. Dzis chyba bede miala po pracy wozeczek dla malej 🙂
Milego dnia poki co 🙂

• Mamusia
Witam dziewczyny 🙂Jak cudownie wstac w miare wyspana,bez bolu glowy 🙂Moja panienka tylko raz w nocy miala dluzsza pobudke od 1-3.Ale potem spala az do 8,a ja razem z nia 🙂 🙂
Loli glosik oddany 🙂Co do gabki,to my nie mamy,bo jak narazie,to maz ja na rece trzyma 🙂
MadziaW jak czytalam twojego posta,to plakalam.Boze,ci ludzie sa niesamowici.Ja bym sie chyba nie dala rady pozbierac po takiej tragedii 😞 😞I jeszcze bardziej prze to doceniam moj skarb,ktory teraz spi.Ja przez glupia cholestaze od zmyslow odchodzilam,a co dopiero takie cos..
Gosia my kupilismy oliwke,ale prawie w ogole jej nie uzywam,bo malej skorka schodzila i kupilam oilatum do kapania.I teraz ma tak sliczna skore,ze szok 🙂A do kapania uzywalam J&J bath time i jest bardzo fajny 🙂Kochana,ty juz niedlugo bedziesz rodzic 🙂 🙂Ale fajnie,doczekac sie nie moge
MajaCh to mam nadzieje,ze wrzucisz jakies zdjecia wozeczka 🙂Trzeba sie brzuszkowym ciociom pochwalic bryka hihi 😁 😁

• Mamusia
my nie mamy wanienki ale mamy taki wklad do wanienki co sie dziecko na tym kladzie i nie trzeba w recach trzymac:P
monisia a jak ja sie nie moge doczekac:P w polowie kwietnia przyjdzie z polski kanapa rozkladana i wtedy bedzie miejsce na lozeczko i rozkladamy to dopiero wtedy bede jak na szpilkach chodzic :P

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
my nie mamy wanienki ale mamy taki wklad do wanienki co sie dziecko na tym kladzie i nie trzeba w recach trzymac:P
monisia a jak ja sie nie moge doczekac:P w polowie kwietnia przyjdzie z polski kanapa rozkladana i wtedy bedzie miejsce na lozeczko i rozkladamy to dopiero wtedy bede jak na szpilkach chodzic :P

W polowie kwietnia kochana to przy dobrych wiatrach bedziesz juz mamusia 😁 😁 Bo to juz bedzie 37 tydzien 😜

• Mamusia
Od nas wlasnie wyszla health visitor.Bardzo fajna babka.Dostalam nr i musze zadzwonic mala umowic na szczepienie na gruzlice,bo nie jest to obowiazkowe,ale jesli chce to moge ja sama zaszczepic na kase chorych,wiec czemu nie 🙂Wiem juz tez,czemu nie mam mleka.Wytlumaczyla mi,ze te leki na cholestaze co bralam w ciazy wplywaja na produkcje mleka i w momencie jak je odstawilam,to moj organizm ma problem z produkcja samemu.I ze lepiej juz nie bedzie.Mam sciagac ile mam i dopoki mam,bo bedzie dalej zanikac.A i nie mam sciagac co1,5-3 godz bo to i tak nic nie daje,tylko mam sciagac tak jak mala je,czyli co ok 4 godz.W ogole duzo madrych rzeczy kobieta mi powiedziala,nawet odnosnie karmienia,a tak sie balam jej wizyty 🙂 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):

W polowie kwietnia kochana to przy dobrych wiatrach bedziesz juz mamusia 😁 😁 Bo to juz bedzie 37 tydzien 😜

my mamy uklad z nasza ksiezniczka pozwolenie na wyjscie ma dopiero jak bedzie kanapa :P a po za tym narazie nie wiem gdzie rodze wiec niech siedzi tam do 14 kwietnia bo dostane skurczy ii bede miala problem gdzie dzwonic ;p

• Mamusia
Gosiu jak mala bedzie chciala wyjsc,to jej sila nie zatrzymasz 😁 😁 I w druga strone tez to niestety dziala,bo ja Julcie probowalam wszelkimi sposobami wygonic 😉 😉Ale sie najadlam hihi.A teraz czas sie za obiad wziasc,poprasowac i do szkoly.A tak mi sie nie chce...Pewnie przez ta pogode

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Gosiu jak mala bedzie chciala wyjsc,to jej sila nie zatrzymasz 😁 😁 I w druga strone tez to niestety dziala,bo ja Julcie probowalam wszelkimi sposobami wygonic 😉 😉Ale sie najadlam hihi.A teraz czas sie za obiad wziasc,poprasowac i do szkoly.A tak mi sie nie chce...Pewnie przez ta pogode

podziwiam Cie, przed ciaza caly czas zalatana, po ciazy nic sie nie zmienilo ja po redbulach nigdy tyle energii nie mialam co Ty. Powinnas jakas nagrode dostac:P

• Mamusia
my po lekarzu. mala ma refluks. mamy czekac az samo przejdzie bo leki sa nie wskazane. dostalam instrukcje jak sie nia opiekowac by ulewala jak najmniej.
co do oliwek to wszytskie jakie uzywalam powodowaly ze malutkiej skora sie luszczyla. teraz uzywam kremu bambino i jestok 🙂 a lezaczek do wanny albo podkkladka z gabki (ja mam w ksztalcie misia) sa rewelacyjne. przed wczoraj musialam wyrzucic stara i nie mialam czasu wyparzyc nowej i kapalam mala bez gabki i myslalam ze sie zasapie. mi bylo niewygodnie i jej tez...

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
my po lekarzu. mala ma refluks. mamy czekac az samo przejdzie bo leki sa nie wskazane. dostalam instrukcje jak sie nia opiekowac by ulewala jak najmniej.
co do oliwek to wszytskie jakie uzywalam powodowaly ze malutkiej skora sie luszczyla. teraz uzywam kremu bambino i jestok 🙂 a lezaczek do wanny albo podkkladka z gabki (ja mam w ksztalcie misia) sa rewelacyjne. przed wczoraj musialam wyrzucic stara i nie mialam czasu wyparzyc nowej i kapalam mala bez gabki i myslalam ze sie zasapie. mi bylo niewygodnie i jej tez...

Nusia po urodzeniu dziecko sie luszczy chyba z 2 miesiace ! Olenka tak miala i smarowalam ja non stop oliwka i pomoglo zeszlo wkoncu ! Wiadomo ze jak dzidzia tyle w wodzie 😉

Kurde i co mialysmy sie spotkac 😜
A co do ulewania to daj ja jakos wyzej jak jej dajesz jesc moze to pomoze 😉

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂
ja już po położnej,wszystko jest ok,ale brakuje mi trochę żelaza i jutro mam się znowu zgłosić do przychodni ,żeby mi coś dali!
co do kąpieli to ja mam taki leżaczek do wanienki !
moja mama znowu mi mówiła ,że jak ja byłam mała to nie smarowała mnie oliwką tylko w miejsca gdzie są zagięcia zawsze tam troszkę pudru specjalnego sypała i było ok 🙂 a myślę ,że same do tego dojdziemy później co jest najlepsze dla naszych dzieciątek 😉))
hmm Gosia nie bolą Cię biodra? mnie coś od kilku dni strasznie zaczęły boleć! w nocy się przewracam z boku na bok , na plecach spać nie idzie!Aż płakać się chcę czasami... nagle taki ciężar to w sumie się nie dziwie :/

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
a no nie wiem gdzie rodze:P za 3 tygodnie sie dowiem :P

Trzymam kciuki,zebys dotrzymala do tego czasu 😁 😁

haha :P znajac kobietki nasze w brzuszkach to ja tez bede miala trudnosci aby mala wyszla :P

• Mamusia
sylwia ja w Twoich tygodniach tez mialam sraszne noce na kazdym boku zle, na plecach masakra jak myslalam ze nadchodzi noc to az zygac sie chcialo, ale minelo. teraz spie na kazdych bokach nawet na plecach mi sie zdarza :P biodra mnie nie bola, ale za to nadgarstki i place na zgieciach w kostkach 😮
chyba kazda z nas anemiczka jest :P