Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia mnie tez to meczy wlasnie :P to takie troche krepujace jest ,ale z drugiej strony pomyslmy sobie ,ze to jest dla tych poloznych juz normalka i nie ma co sie wstydzic nawet jak cos nam tam pojdzie :P
Nusia super filmnik 😁 fajniutka jest córa 😁
Monia to już lato poczułaś 😁 u mnie tez super pogoda 🙂 znowu jak wyszlam z domu to 4 godziny mnie nie bylo 🙂 z drugą ciężarna sie na czekoladke wybralysmy i pochodzilysmy po sklepach dzieciecych 😁

• Mamusia
Sylvianko ja bylam na spacerze z ta dziewczyna poznana dzieki poloznej i tak jakos nam zeszlo 😉I goraca czekolada tez u nas byla 😁 Gosiu jak ja dostalam rano skurcze,to co 5 minut na kibelek mnie ganialo.Potem juz nawet nie mialam czym,a dalej mialam wrazenie,ze mi sie chce.Organizm czesto wlasnie sie przed porodem w ten sposob oczyszcza.Pamietam,jak juz potem mialam mocne skurcze,poszlam do lazienki i maz mnie z kibelka podnosil,bo jak mnie bole zlapaly,to wylam i nie moglam wstac 😉A mnie tak spacer zmeczyl,ze az sie 2 godzinki z moja pania przespalam.Ja chyba tez zmeczylo,bo juz 4 godzinki spi i na pobodke jeszcze sie nie zapowiada 😁

• Mamusia
a ja sie dzis poklocilam z moim Marcinem i sie zdenerwowalam i wyszlam sama z domu w samej bluzeczce i sweterku. Niestety mala strasznie kopala i bol w plecach mnie zlapal musialam isc usiasc na lawce i zanim zdecydowalam sie zadzwonic do marcina to minela godzina i strasznie zmarzlam teraz mam katar, kaszel 😮 bezmyslna jestem i nie pomyslalam o tej malej istotce w brzuchu, ale hormony tak mi dzis szalaly ze zagryzlabym wszystko i wszystkich

• Mamusia
Hej dziewczyny 😉

Jesli chodzi o kupke przed porodem to oni tutaj lewatywy nie robia !
Ja przed porodem tzw. jak mialam skorcze to sie wykapalam na spokojnie i zalatwilam sprawy natury 😉
Ale i tak to przy porodzie cos tam wymsklo sie bobkowego 😁 hehe
Ale dokladnie tak jak Sylwia napisala nie ma sie co przejmowac to jest normalne przy porodzie.
I tez sie tego balam i wstydzilam ze zrobie tam kupke przy parciach 🙂
Ale jak sie rodzi to sie juz o tym nawet nie mysli.

Pogoda wczoraj byla super Monisia identycznie chodzilam w koszulce na ramiaczkach 😉 Bossska pogoda.

Nusia a u ciebie mamcia nadal jest ?

DZIEWCZYNY BARDZO WAS PROSZE O GLOSY KAZDA Z WAS... LICZE NA TR 4 GLOWY OD WAS.

http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022

• Mamusia
i ja zaglosowalam 🙂 dziewczynki wrocilam po cudownym hollidayu w Polsce i pogoda byla swietna, a dzis mi siostra rano napisala,ze snieg spadl w nocy w Wawie:/
Obkupilam sie w gazetki dla mam 🙂 i pierdolki dla malej, kupilam tez taki aspirator do noska, bo ktoras z Was pisala,ze jest lepszy od gruszki no i mam 🙂 Brzuszek w ciagu tych 2-ch tygodni urosl niezle jakbym pileczke do nogi polknela!!!!!
Ale ciesze sie ,ze juz w domku!!!!!!!!!! i to w tym nowym, powoli sie ogarniam:P dzis wlaczyli nam internet to bede napewno duzo czasu na brzuszku 😁 😁 😁 😁
Pozdrawiamy Was mocno!!!!!!

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
Loli napisał(a):
Ja tez sie zgadzam ze dzis ochydna pogoda ehhh...

Olenka sie przyzwyczaila do codzinnych spacerków ;(

Gosia JUZ TAK BLISKO !

a czym blizej tym bardziej mam obawy i sie boje 😮 chcialabym juz miec to za soba...

strach przejdzie ci na koniec 🙂

• Mamusia
Gosiaczek Ty juz za chwilke masz rozwiazanie i DOPIERO sie boisz, ja juz po nocach sobie wyobrazam co to bedzie.....
Wlasnie, dziewczyny swoja droga powiedzcie mi jak to liczyc te miesiace? jestem w 25 tym tygodniu i to jest 7my miesiac poczatek ( miesiac 4 tyg) a ciaza trwa plus minus 40... to 10 miesiecy w ciazy jestesmy?

• Mamusia
byli u nas ostatnio znajomi, z ktorymi nie widzialam sie ladnych pare lat. wiedzialam, ze stracili dziecko niedawno, ale wlasciwie dopiero teraz dowiedzialam sie co sie tak naprawde stalo.
kobieta byla w ciazy, normalne, zdrowej ciazy. ok 30 tyg. zaczelo sie odklejac lozysko, wiec polozyli ja w szpitalu na jakis czas i miala podawane sterydy, zeby w razie czego dzidzia miala szybciej wykszatloce pluca. jednak ciaze donosila. maly byl zdrowy. pod koniec ciazy, juz po terminie dziewczyna zaczela czuc, ze cos jest "nie tak" i ze swoimi watpliwosciami poszla do poloznej ( w uk) , ta posluchala tetna, powiedziala ze wszystko jest w pozadku, wyznaczyla termin porodu (jezeli by wczesniej nie urodzila) i kazala czekac spokojnie w domu. dziewczyna dzien przed wyznaczona data ponownie poszla do poloznej i powiedziala, ze czuje cos jest nie tak i prosi o usg, bo inaczej od niej nie wyjdzie. udalo jej sie uzyskac wizyte w szpitalu i tam stwierdzili ze - dziecko nie zyje .
kazali jej czekac do dnia nastepnego, bo na wtedy miala umowiony porod w szpitalu. na drugi dzien urodzila silami natury martwego synka. sekcja zwlok wykazala, ze byl zupelnie zdrowy, zmarl 2 dni przed porodem - nie zrozumialam dokladnie dlaczego - to mialo zwiazek z jej wczesniejszym problemem z lozyskiem.
do glowy mi nie moze wciaz dotrzec, jak bardzo nie humanitarnie jest kazac kobiecie czekac jeszcze jeden dzien, po to aby urodzila martwe dziecko. i trzeba rodzic normalnie, jakby sie rodzilo zywe dziecko.
na szczescie krotko po tym zaszla w ciaze i teraz maja 7 miesiecznego synka a ze szpitalem weszli na droga sadowa.

nie mam oczywiscie zamiaru zadnej z was nastraszyc. tez tu rodzilam i jestem bardzo zadowolona z opieki i podejcia do mnie.
jednak czasem dobrze jest zaufac swojej intuicji.

• Mamusia
Nusia ja bede rodzic tu gdzie mieszkam, wiele czynnikow wplynelo na moj wybor, oczywiscie po piewsze opinie innych juz mamus przewazyly, no i jest blisko,zeby nie bylo niespodzianki - korki czy - przejazd kolejowy, poza tym obok szpitala jest centrum opieki dla ciezarnych i mam. No i mozliwosci- ja planuje w wodzie poplywac z macica wiec oni to mi zapewniaja, wszystko tam juz jest - muzykoterapia itd. Dla mnie bomba i jeszcze do tego skrzydlo poloznictwa i ginekologii jest odnowione i pieknie czyste 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
to maja dawaj zdjecie brzuszka 🙂
loli mama pojechala, mozemy sie wstepnie umowic na spacer, tylko ze ja od razu mowie ze z moja mala to nigdy nic nie wiadomo

Nusia eee napewno grzeczna dziewczynka 😉
To kiedy by ci pasowalo ?
Ty na tooting chodzis zna spacerki ?
O ktorej godzinie mniej wiecej ?
Jak jest ladna pogoda?