Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sorki,ze dopiero pisze,ale wlasnie weszlismy do domu.Mielismy dzis robione przeswietlenie i wyszlo,ze Julka ma w obu palcach od polowy podwojne kosci.Normalnie palec sklada sie z 3 kawalkow,a ona ma 5 kosci i trzeba bedzie to zoperowac.Musimy poczekaz,az zacznie chodzic,zeby sprawdzic jak sie kosci uloza.Za rok na 06.06 mamy kolejna wizyte,wtedy tez zrobia kolejne zdjecie i jak dobrze pojdzie to ustalimy date operacji,bo ma byc zrobiona miedzy 18 miesiacem a 3 latami 😞 😞Pani doktor tlumaczyla nam dzis,jak bedzie to robic,ktore kosci bedzie musiala usunac,ktore sciac,zeby nadac inny ksztalt.Nie wiem,jak ona to zrobi,ale z dwoch malych chce wyciac kawalek kosci,ta reszte jakos zlaczyc i stworzyc nowy palec.Zrobilo jej sie to prawdopodobnie jako efekt uboczny tych lekow,ktore w ciazy na cholestaze bralam..Przez te tabletki ja tez mam kamienie,bo od razu sie mnie zapytali,czy je wykryto.No,ale w dupie ze mna.Moglibysmy nie godzic sie na operacje,ale wtedy Julka moglaby miec w przyszlosci problemy z doborem butow,wiec w zasadzie nie mielismy wyboru.Chce mi sie plakac.Pocieszam sie tylko tym,ze beda ja operowac w tym szpitalu,a to jest najlepszy szpital dzieciecy w Europie.I operuja tam dzieci z roznych krajow.Dzis jak tam bylismy,to przywiezli dziewczynke z Belgii.Z reszta jak sie napatrzyalm na te wszystkie biedne,chore dzieci to stwierdzam,ze i tak mamy szczescie.Pelno tam bylo dzieci,za ktore oddychaly takie maszynki,albo byly sparalizowane,badz nieprzytomne 😞 😞Z reszta to sa paluszki,ktore moga zoperowac,a cholestaza mogla spowodowac wiele innych duzo grozniejszych powiklan.No coz,nie tak sobie wyobrazalam nasz pierwszy dzien dziecka.Wiem,ze za pare lat o tym zapomnimy,ale narazie musze sie z ta mysla oswoic 😞

• Mamusia
Nusia dzieki wielkie.To wyslij mi smsem nr twojego konta i kwote,jaka mam ci przelac.Gosiu ja mialam taki bujaczek i go doslownie na ulice wystawilam,bo nie dosc,ze mala sie w nim gibala i balam sie o jej glowke,to jeszcze nie lubila w nim siedziec.Bo ona to taki chuderlak,ze to opacie sie pod nia nie uginalo i glowka jej sie przewracala 😉

• Mamusia
Gosiu operacje najwczesniej bedzie miala za 1,5 roku. Jedyne pocieszenie,ze na chwile obecna nie wplynie to Julce na nauke chodzenia..I coraz bardziej myslimy o tym,zeby miec jedna dzidzie,bo ryzyko cholestazy w nastepnej ciazy wynosi 98%,a efektow moze byc duzo wiecej 😞 A co najgorsze,jesli to juz wystapilo,to istnieje szansa,ze drugie dziecko mogloby miec podobny problem,badz tez Julki dziecko moze miec taki problem.Niby moze,ale nie musi,ale mi to juz w glowie siedzi 😞

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Gosiu operacje najwczesniej bedzie miala za 1,5 roku. Jedyne pocieszenie,ze na chwile obecna nie wplynie to Julce na nauke chodzenia..I coraz bardziej myslimy o tym,zeby miec jedna dzidzie,bo ryzyko cholestazy w nastepnej ciazy wynosi 98%,a efektow moze byc duzo wiecej 😞 A co najgorsze,jesli to juz wystapilo,to istnieje szansa,ze drugie dziecko mogloby miec podobny problem,badz tez Julki dziecko moze miec taki problem.Niby moze,ale nie musi,ale mi to juz w glowie siedzi 😞

chyba nie warto ryzykowac skoro takie jest ryzyko 😞 wspolczuje 😘 😞

• Mamusia
monia bedzie dobrze, sorki ze tak napisze ale to tylko stopki a moglo byc gorzej 🙂 numer konta ci dam jak termometr dojdzie do ciebie 😜

a nam dzisiaj ciocia asia zrobila niespodzianke i przywiozla malej prezent na dzien dziecka 🙂 i brzuszek jej zaczyna byc widac 😜

• Mamusia
a moje dziecko od wczoraj znow jakis diabel opetal 😮 w dzien kimona sobie robila na 15 minut i ciagle gapi sie w tv fakt nie placze ale spac tak malo? 😮
wogole to od 2 dni nie zasnie jak nie bedzie kocykiem przykryta po szyje a na buzi nie bedzie miala pieluchy, w wozku to samo tak jakbym w sodku dziecka nie miala, jk zasnie to ja troche odkrywam bo mi sie w koncu udusi ale za chwile i tak sama sie zakrywa 😮
wczoraj skonczyl mi sie dla niej plyn do kapieli to kupilam z johnsona taki zolty 3w1 a wczesniej mialam fioletowy ten usypiajacy i od wczoraj ona po kapieli mi nie chce isc spac 🤢 jutro ide kupic ten fioletowy bo po nim zasypiala 🤪

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
wypluwa smoka i w ryk bo smoka nie ma to jej wkladam w buzie jest spokoj a za chwile znow steka bo wypluwa i tak w kolko 😮

Oj tez kochalam ta zabawe,ale juz na szczescie jej przeszlo 😉Gosiu Julka tez juz coraz mnie w dzien spi,trzeba sie przyzwyczaic

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
wypluwa smoka i w ryk bo smoka nie ma to jej wkladam w buzie jest spokoj a za chwile znow steka bo wypluwa i tak w kolko 😮

Oj tez kochalam ta zabawe,ale juz na szczescie jej przeszlo 😉Gosiu Julka tez juz coraz mnie w dzien spi,trzeba sie przyzwyczaic

a moja to sie tylko intersuje telewizja zadne bujaki ani miski na nia nie dzialaja, gadam do niej bez przerwy juz takie glupoty zeby wydala z siebie jakies 'aguuu' a ta tylko sie patrzy na mnie jak na ufo jakies 🤢 🤪

• Mamusia
wykapalam ja, nakarmilam, odbilo sie 3 razy polozylam do lozeczka, zasypiala toposzlam na dol umyc butelki przychodze a ta szczesliwa i zarzygana 😮 no czysta w pieknych rozowych bodach do przebrania 😮 i musialam orobic mleka to co wyrzygala zeby mi sie marudzila.
Wdala sie w tate jak nic.... 😮

• Mamusia
Hehe Gosiu brawa dla Vaneski 😁 😁 juz niedlugo zacznie ci gugac.Jutro wrzuce filmik jak sie Julce gebka nie zamyka 😁 A w ogole to powiem wam jaki mialam dzis rano ubaw.Poszlam spac w samych majtkach,bo goraco w domu bylo.Rano ja nakarmilam i wzielam do nas do lozka.A ta sobie znalazla zabawe-lapala mnie za cycka i sie cieszyla.A co sie reka zsunela to zbulwersowana spowrotem ja na cycka zarzucala i znowu sie cieszyla.I tak przez godzine 😁 Nawet by mi przez glowe nie przeszlo,ze dziecko moga takie rzeczy bawic 😉

• Mamusia
Monia ale smutna sprawa z tymi paluszkami........ale nie bedzie przynajmniej pamietala 😉
Gosia ja mowilam Michalowi co Twoja mala lubi to on powiedzial,ze nie bedzie tv ogladac- ja juz to widze, nie bedzie wiedzial co z nia zrobic to od raz przed tv posadzi jak sie bedzie uspokajac przy tym:P