Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mi sie okres zbliza i zawsze wtedy mnie energia roznosi 😁 😁 😁 Jeszcze sobie lazieneczke wysprzatalam,Piotrkowi kanapusie do pracy zrobilam,wykapalam sie i biore sie za poczytanie ksiazki 😁 😁 My jutro mamy ostatnie szczepienie i potem juz to na roczek 😉Dziewczyny a na gruzlice (BCG) macie juz za soba?Pytam,bo u nas samemu sie trzeba bylo z przychodnia umawiac 😉

• Mamusia
monisia juto sprawdze i Ci powiem 🙂
mam pytanie jak po ciazy wyglada Twoja choroba lokomocyjna nadal masz? (wlasnie przeczytalam Twojego posta na innym watku;p) bo u mnie jako tako jak nie jem nic przed jazda i jedzie z nami vanesska bo jak jedziemy bez niej i jeszcze wezme tabletke to masakra 😮

• Mamusia
Witam.Na dokonczenie powalonego dnia mialam powalona noc 😞 Dlugo sie nie pocieszylam spokojem w nocy 😞Bo chyba mamy kolejna faze zabkowania,bo Julka jest niespokojna,rece nawet przez sen jedzie,slini sie na maksa,rzuca sie w nocy i co chwile sie budzi no i gryzaka na minute nie puszcza..Dzis mialam pobudki o 12,1:30,2,3-karmienie i do prawie 4 nie mogla zasnac,a potem o 6 Piotrek przewrocil krzeslo i to by bylo na tyle spania dzisiaj 😞Glowa mnie boli i nieprzytomna jestem,a tu jeszcze dzis to zasrane szczepienie.Powiem wam,ze od tego ciaglego niewyspania nie mam juz sil 😞 😞Moglyby juz jej w koncu te zeby wyjsc,a nie sie biedna meczy,a nic sie dalej nie dzieje 😞Gosia co do choroby lokomocyjnej,to na szczescie prawie przeszla.Jedynie jak jest ogrzewanie w aucie wlaczone,albo jak czesto stajemy i ruszamy np w korku to mi sie niedobrze robi i zazwyczaj wtedy konczy sie to oczyszczeniem zoladka.Dlatego na dluzsze trasy biore aviomarin i jest ok 😉

• Mamusia
Kaasiaak bylam wczoraj z kolezanka u jej health visitor.No i one rozmawialy o dokarmianiu.Przy okazaji zapytalam o melko dwojke i powiedziala,ze dziecko,ktore jest juz dokarmiane i przeszlo na mleko 2,ma go wypijac 600ml dziennie,czyli 3 butelki.Przy okazji powiedziala mi,ze ja tez powinnam na 2 przejsc i od wczoraj mloda juz je pije 😁 😁

• Mamusia
🙂 Czesc mamunie 🙂 mi tu sie dzieje.....przyszla dzis midwife,a mialo juz jej nie byc.....bo w szpitalu zapomnieli malej krew do badan pobnrac.........i ja klula dzis i juz mamy dzien z glowy bo marudzi jak tylko sie przebudzi..... 😞 taka biedna jest...

• Mamusia
sylwia ja wydalam na ebayu na mala 150f i od tego momentu nawet tam nie wchodze bo marcin mi karty jeszcze zblokuje 😜
monisia jak zaczelas dawac julce sloiczki to jak zaczynalas? od razu zamiast mleka czy jako 'przekaska' i w jakiej ilosci? iles lyzeczek czy caly sloiczek? bo ja nie mam pojecia jak to zaczac 😞

• Mamusia
haha 150 f zwariowała no!
Maja ,malutkiej pobierali z piętki tą krew? pamiętam jak Milankowi to robiła! i uprzedzała nas ,że będzie bardzo płakał i żebym od razu cycka szykowała ,żeby Go uspokoić,a Malutki w końcu i tak zasnął i jak Go ukłuła to tylko oczka otworzył i z powrotem komar 😁
a my teraz dzień w dzień spacerujemy po 4 godziny,aż odciski mam na palcach i Milanek mi zaczął bardzo ładnie spać 🙂 moje złotko kochane 🙂
Monia,a jak tam z Julcią dzisiaj?

• Mamusia
Sylwiu Julia tak strasznie plakala przy szczepieniu,ze nie wiedzialam,co mam zrobic.Nie dosc,ze caly dzien byla marudna,to jeszcze 3 klucia swoje zrobily...Julka tak strasznie plakala,ze az pani szczepiaca sie przerazila.To nawet nie byl placz,tylko histeria. 😞 😞A ja plakalam razem z nia 😞 😞W pewnym momencie zaczela sie az dusic od tego placzu 😞No i ta babka nie pozwolila mi wujsc z przychodni,dopoki mala sie nie uspokoi.Powiedzialam jej,ze bede z mala na dworze i dopiero po 20 minutach mi na rekach zmeczona od placzu zasnela.Babka kazala jej dac od razu nurofen,bo na zabkowanie+szczepienie paracetamol jest za slaby.I tak spala 2,5 godz.Przed chwila wstala i troche marudna jest,ale jak narazie nie jest zle...A co nieprzespanych nocy,to jest to faktycznie zabkowanie.Mala ma rozpulchnione dziaselka i dlatego taka marudna jest.Mam jej na noc dawac paracetamol,albo nurofen,zebysmy sie obie nie meczyly i miec nadzieje,ze zabki sie szybko przebija...
Gosia co do karmienia,to ja zaczelam od jabluszka i marchewki.Na pierwszy raz dalam jej tylko kieliszek,potem nastepnego dnia reszte i potem 3-4 dni nic nie dalam,zeby zobaczyc,czy czasem jakas reakcja alergiczna niewystapila.W ten sam sposob postepowalam ze wszystkim.No i potem jak juz wiedzialam,ze nie ma zadnych problemow,to zaczelam jej dawac caly sloiczek.I teraz mluci wszystko,az sie jej uszy trzesa 😁 😁 A wszystko podaje w temperaturze pokojowej.A podgrzewam to w goracej wodzie.Aha i nie karm malej pierszej czesci ze sloiczka,bo jesli sie slina dostanie,to musi to byc zjedzone od razu,a jesli podajesz to z miseczki,to reszta sloiczka moze stac 42h w lodowce.Jak cos jeszcze kochana bedziesz chciala wiedziec,to pytaj smialo.Jak bede wiedziala,to chetnie pomoge 😁 😁

• Mamusia
a ja dzis sie opalala na gorodzie oczywiscie z dzieckiem tylko ze ona sie nie opalala i jestem przez nia cala czerwona bo sobie smacznie spala a ja 2h dupala smazylam 😜 bo jakby np plakala to bym sie tak nie opalila i bym nie byla czewona:P mam na kogo wine zgonic hiihi 😜 a to mozliwe zeby po2 dniach od dania jej jabluszka dopiero go wydalila? bo takie kupsko walnela ze body pobudzila i smierdzialo kwasnym jablkiem 😜
a monia a kiedy slioczki zaczely byc jako np. obiad albo kolacja zamiast mleka??

• Mamusia
😁 Gosia to niezle Ci sie noc zapowiada jak sie tak posmazylas 😁
My mamy kurde jakas zmiane, bo ona z ta kupka sie meczy, caly dzien pierdzi i sie spina i jeczy a jak juz walnie to konkret, i karmie ja tylko piersia......a nic nowego nie wcinalam.......

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
😁 Gosia to niezle Ci sie noc zapowiada jak sie tak posmazylas 😁
My mamy kurde jakas zmiane, bo ona z ta kupka sie meczy, caly dzien pierdzi i sie spina i jeczy a jak juz walnie to konkret, i karmie ja tylko piersia......a nic nowego nie wcinalam.......

a Ty zawsze latwo kupke robisz, ze marudisz? 😜

• Mamusia
Goska ja tak po 2 tyg zaczelam sloiczek dawac jako posilek.No i zaczelam tez jej obiadki dawac i zupki,a nie tylko same owoce czy warzywa.Maja to jak macie problem z kupka,to daj malej kilka kropli espumisanu.Ja tak robilam dopoki jej sie samo nie unormowalo.Gosiu dzieci roznie trawia wiec mozliwe,ze dopiero jabluszko wyszlo 😁