Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Maja ja juz raz ja tego oduczylam.Jak miala ok miesiaca.Nie wiem,czy pamietacie,jak sie smialam,ze mam tresure w domu 😁 Ale wtedy mi sie udalo i potem bardzo sie cieszylam i wiem,ze teraz tez warto sie poswiecic.A mala uznala,ze skoro raczek nie bedzie,to ona spac nie idzie i sie pszczolka bawi..wieksza od niej hihi.No,ale uspokoila sie sama bez raczek 😉

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
monisia bo ja Cie kocham, ale czasem tak po cichu 😜
moja mala od rana ma swietny hmo az czkawki dostala teaz siedzi na bujaki i pierdzi ale to jakkk 🤪
a poszla spac pzed 21a wstala na mleko o 7ej i wstala dopiero o 11ej a ja przez nia w lesie bo oczywisce spalam razem z nia a musze iisc na zakupy i dwa kursy zobic bo mam wozek malo pojemny 😜
Milanek zajety tak tak 🤪 🤪

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
cholerka zazdroszcze Ci tego zaparcia....ja sama mowie Michalowi,ze ona jeszcze malutka jest...ale masz racje, tylko mi jej szkoda,bo jak ona zacznie plakac to az sie dlawi ...tak,musze to zastosowac. ...bo naprawde mi na glowe wejdzie, caly dzien na rekach bo tylko tu usypia.

Maja, taka malutka kruszynka jak placze, to musi byc jakas przyczyna.
takie malutkie dziecko jeszcze nie potrafi wymuszac krzykiem i nie powinno sie dopuszczac, zeby zanosila sie od placzu. duzo czytalam na ten temat wczesniej. malutka moze potrebuje wiecej kontaktu z Toba. my tez nie nosilismy na rekach, miala w kazdym pomieszczeniu rozne krzeselka, wozidelka itp zeby byc blisko nas.

• Mamusia
Kaasiaak potrzeba wziecia na rece to tez przyczyna 😁 😁 Mojej siostry coreczka od pierwszego dnia okazala sie byc urodzona terrorystka 😉Dopoki na raczkach byla,to wszystko bylo ok,ale jak ja sie odlozylo to szalu dostawala.Czasem plakala tak mocno,ze az cala czerwona sie robila,a jak ja na rece wzielas to od razu spokoj.I miala tak od 1 dnia prawie do 9 miesiecy.Usypiac ja tez na rekach trzeba bylo i zapewniam cie,ze takie male dzieci sa duzo madrzejsze niz my myslimy 😉 😉 😉

• Mamusia
Ale dobra ta stopa nie 😁
Wrocilismy ze spacerku 🙂 zalozylismy sobie teraz parenting club card w bootsie bo mamy juz od dawna ta zwykla 🙂
Gosia kupilam ten plyn do kapieli,ktory tak chwalilas fioletowy, oby moje male spalo po nim:P i faktycznie jak mowilyscie, na spacerze w wozku to ona moze spac i pol dnia kolysana, to samo w foteliku w aucie....

• Mamusia
I ja go uzywam 😁 Gosia ja nie mam tego smoczka 😉Chcialam go kupic,ale uznalam,ze za duzy jest do malej buzki Julki.Zamiast tego kupilam jej gryzaczek z MAM.I bardzo polecam,bo sa lekkie i latwe do chwytania.W saisnbury kosztuja ok 4f.Wrzucam linka z amazonu,zebyscie wiedzialy,czego szukac,jakbyscie sie zdecydowaly.Julka ten gryzak uwielbia,bo ja to fajnie drapie
http://www.amazon.co.uk/MAM-TR0701-Bite-Brush-Teether/dp/B001AS17O4

• Mamusia
eee Gosia ja mialam na mysli to co pisalas ,ze na noc jest fajne:P
Kurde kimnelam sie chwile z mala a teraz Michal poszedl do niej a ja w koncu moge odetchnac, to ona juz slysze,ze steka:P i ma czkawke! 😁 cholerna czkawka ja czesto budzi.............dzis u nas wesole miasteczko otwieraja!!!! 😁

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
ile razy dziennie Wasze pociechy robią kupke?
bo mój Milanek robi raz dziennie ,ale to już taką porządną i zaraz potem płacze w niebo głosy ,że jest głodny i nie da się Go uspokoić! oszukuję Go czasami herbatką,ale nie jest głupi :P

moja raz dziennie lub co 2 dni... i steka jak dorosly hehe niestety czesto ma problemy z kupka i jest akcja czopek 😞

• Mamusia
Vanesska super :* Gosia akurat jak oglądałam filmiki to Milanka cyckiem karmiłam i leżał obok i też słuchał!Jak usłyszał małą to takie oczy zrobił i się później uśmiechał!!! haha widzisz oni już tam wiedzą,że są dla siebie przeznaczeni 😜 😜 😜 😜