Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
heheh 🙂 ja widze ,ze sie ladnie juz w swatki bawicie:P
Mia malenki jeszcze masz brzuszek ale zarys juz jest 🙂 by the way/;p bardzo ladnie wygladasz 🙂
jak widze co piszecie o biletach to jest straszne.....ale pamietajcie,ze rayaner ma promocje tuz przed.duuuuzze promocje,przynajmniej w zeszlych latach byly 😉
moje male po kapieli ma krecone wlosy 🙂 a jak wyschna sie prostuja:P
mam na nia sposob kapie ja na reku i jest git,wczesniej uzywalismy tego wkladu do wannu wiec cala nie byla zanuzona, a teraz kopie wode nozkami i sie podoba 🙂

• Mamusia
Dobry 🙂Maja moja siostra 2 lata temu czekala na te slynne promocje i w efekcie zaplacila ponad 900f za bilety 😉Wrocilam od lekarza i nic sie nowego nie dowiedzialam.Za tydz mam powtorzyc pobranie krwi i wtedy sie zobaczy.A malej szczepienie sie upieklo,bo ma lekko podwyzszona temp i kazal mi przelozyc je na przyszly tydzien

• Mamusia
hehehhe, Sylwia lepsze niz moje reggae ukochane 🙂)))))))))
a ja dostalam w tych paczkach taki kupon na free zdjecia wlasnie laduje je na stronie, mam nadzieje,ze to nie jakies przekrety bo bede zla tyle czasu to zajmuje...
Dzis znow visitatorki przyjda po pracy moje kolezanki potulic mala,mam nadzieje,ze nie bedzie plakac 😁
Tatus dzis wrocil do pracy po tacierzynskim, ciekawe czy teskni 🙂 dzis rano nie chcial od malej odejsc:P i chcial zeby z nami spala rano,zeby ja przelozyc 🙂 pewnie mysli,ze tu mi mala na glowe wchodzi a my sobie swietnie radzimy 🙂

• Mamusia
Sylwiu mialam ze soba 4 butelki gotowego mleka i na odprawie musialam kazdego posmakowac.Ja dzis tez caly dzien mialam gosci 🙂Majeczko sorki,ze pytam,ale dlaczego malej krew z glowki pobierali i czemu cie cieli jeszcze zanim zasnelas?Bo wlasnie doczytalam twoj opisik porodu

• Mamusia
Monia ja tez zagladam tylko ,ze jak jajestem to Was nie ma:P
malej krew pobierali zeby sprawdzic czy da rade jeszcze 2h, tak powiedzial lekarz, po tym jak tetno zaczelo spadac i zaraz byly wyniki i na sale biegiem, a ja mialam dwie dawki epiduralu wiec bylam ciagle przytomna jak mnie cieli, kazal mi powiedziec kiedy bede czula bol to dadza mi na sen cos tam, ale jak powiedzialam,ze czuje bol to w tym czasie juz mala wyjeli. I wszystko dobrze sie skonczylo 🙂 teraz moje dzieciecia spia na gorze a ja mam chwile zeby sobie popisac.
Mam jeszcze pytanie, mam ta biala karte nhs ktora dostalam na poczatku ciazy, ale skonczyla sie jej data waznosci a mam jeszcze niby rok, gdzie to sie zglasza zeby ja przedluzyc?

• Mamusia
Ja takiej karty nie dostalam,wiec ci nie pomoge.Nawet nie wiem,co to jest.No najwazniejsze,ze wszystko dobrze sie skonczylo.Swoja droga dla mnie glupota jest czekac na ostatnia minute i sprawdzac,czy dziecko da jeszcze rade!!Wiem cos o tym,bo u nas tez byla jazda z pulsem,ale ja sie o cesarke wyklocilam 🙂Porod powinien byc tak wspaniala chwila,a oni tu potrafia nawet i to spierdolic.Przepraszam za slownictwo,ale strasznie mnie takie cos wkurza!

• Mamusia
Madziu urlop najfajniejszy,jaki dotychczas w PL mielismy 😁 😁 Wypoczelam,wybawilam sie,a tesciowa Julka sie nacieszyla...czytaj w nocy do niej wstawala,rano tez,a ja sie wysypialam 😁 Codziennie robilismy zPiotrkiem wypady,a to na pizze,a to na kregle czy potanczyc 😁 I nawet na 2 dni do Wroclawia sie urwalismy,a babcia z Julka zostala.Wiec jak widzisz nie mam powodow do narzekan 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Madziu urlop najfajniejszy,jaki dotychczas w PL mielismy 😁 😁 Wypoczelam,wybawilam sie,a tesciowa Julka sie nacieszyla...czytaj w nocy do niej wstawala,rano tez,a ja sie wysypialam 😁 Codziennie robilismy zPiotrkiem wypady,a to na pizze,a to na kregle czy potanczyc 😁 I nawet na 2 dni do Wroclawia sie urwalismy,a babcia z Julka zostala.Wiec jak widzisz nie mam powodow do narzekan 😁

No to swietnie Monia, bo po co jest urlop jak nie na odpocznek i odrobine zabawy 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Ja takiej karty nie dostalam,wiec ci nie pomoge.Nawet nie wiem,co to jest.No najwazniejsze,ze wszystko dobrze sie skonczylo.Swoja droga dla mnie glupota jest czekac na ostatnia minute i sprawdzac,czy dziecko da jeszcze rade!!Wiem cos o tym,bo u nas tez byla jazda z pulsem,ale ja sie o cesarke wyklocilam 🙂Porod powinien byc tak wspaniala chwila,a oni tu potrafia nawet i to spierdolic.Przepraszam za slownictwo,ale strasznie mnie takie cos wkurza!

A o jakiej karcie w ogole mowa??

• Mamusia
ehh odwoluje pytanie zle na date spojrzalam koncowa jest do 2012r. taka jako certyfikat maternity, taka biala karta nhs, wiecie o co kaman napewno, rok po urodzeniu dziecka jest jeszcze wazna i leki na recepte sa za freeko z nia i dentysta tez.
Ide spac to sie nasiedzialam 🙂 boje sie ,ze Michal ja przydusi jak spi:/ wiec spadam:* trzymajcie sie cieplutkoooo i wrzucac tu zdjecia z wakacji!!!!!!!
Monia 🙂 waga mi spada 🙂))) 😁 1kg co dwa dni, ciekawe kiedy sie zatrzyma:P i bedzie trzeba zaczac cos robic 🙂 poki co karmie z cyca i mala ma mnie na smyczy 😉

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Kasia jak zawsze nam tu usmieszek zostawia 🙂 pozdrowionka!

🙂 - bo ja tylko tak - poczytam i spadam 😉
a co do mleka w samolocie - ja mialam pusty termos i mleko w pojemniczkach rozsypane juz. potem tylko poprosilam o wode do termosa, juz jak czekalam na samolot, po wszystkich odprawach i troche chlodniejszej wody do butelki i bylo ok 🙂