Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
napisze Wam ciekawostke:P przypalony szpinak pachnie jak gandzia 🤪 zasmrodzilam wiec cala klatke wczoraj jak robilam obiad i caly dom, a dzis jeszcze czuc, hehhehe, ciekawe co mysla sasiedzi 😁 jaki chillout 😁
A i kwiatuszek bialy dostalam dzis, wiec niedlugo nowe zdjecia beda mojej kruszynki 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

nusia27 napisał(a):
a tak babcia wczoraj cwiczyla z Marylka (troche za pozno wzielam kamere, bo juz zmeczona byla)

http://www.youtube.com/watch?v=PDNAVpV1tm4

wow 🤪 taka malutka a juz tak ładnie mówi 🤪

• Mamusia
Bylam wczoraj na USG polowkowym, pani ktora mi je robila przyznala ze nie ma za duzo doswiadczenia i nie udalo jej sie nic w brzuszku znalezc i zmierzyc wiec dala mi skierowanie na nastepne USG w 26 tygodniu. martwilabym sie ale 1 tydzien temu bylam na 3D w Polsce i wszystko bylo dobrze przez godzine doktor mierzyl i sprawdzal wszystko, pozniej nagral filmik i powiedzial ze wszystko w najlepszym porzadku. Ciesze sie ze bede mogla podgladnac Ize znow za miesiac, myslalam ze to byl ostatni raz i teraz musze juz czekac do porodu.

• Mamusia
w pierszej ciazy miala planowana podroz sluzbowa czytalam ze najlepiej latac miedzy 4 i 7 miesiacem
na poczatku i na koncu nie zaleca sie.

nalezy miec dokument w ktorym tygodniu sie jest bo powyzej 36 chyba nie wpuszczaja na poklad, moga odmowic

• Mamusia
Nusia Marylka jest niesamowita!!!!! a jak przewija raczkami heheeh 🙂
Mia ja latalam i w zaleznosci od linii masz wyznaczone tygodnie, mnie interesowal wizzair , lecialam w 25 tygodniu chyba, juzz troche bylo widac brzuszek, nie pamietam dokladnie do ktorego tygodnia oni zezwalaja, ale tak: wez ze soba ksiazke ciazy, mnie pytala czy mam jakis dokument ale nie musialam go pokazywac,a no i oczywiscie lekarza zapytaj, ja pytalam poloznej, ona mowila,ze to na biezaco bedzie sprawdzac, wiesz,cisnienie , bicie serduszka,czy wszystko gra, jesli cos by bylo nie tak ona Ci nie pozwoli leciec, a jesli ok, to popros o dokument,ze nie ma przeciwskazan, bo jak go nie wezmiesz to lecisz na wlasna odpowiedzialnosc niby (chociaz tak czy inaczej to i tak Twoja decyzja nie:P)
Mi nic nie bylo po locie, tez robila 3D wtedy w Polsce, nawet jak wracalismy i byly ostre turbulencje nic sie nie stalo, a moglo...bo bylo naprawde zle.
Wiec - poczytaj regulamin linii ,ktora chcesz leciec i ksiazka ciazy i papier od midwife w razie W-u 😉

• Mamusia
Dzieki dziewczyny, tak zrobie, zobacze jak bede sie czula i przed samym wylotem pojde sprawdzic wszystko OK i wezme wszystkie dokumenty w razie W.
Poki co to sie czuje rewelacyjnie ale juz w ubrania sprzed ciazy to sie nie mieszcze, koszulki i swetry moga byc, tuniki tez a spodnie to tylko biodrowki ze strechem.
Musze poprosic meza niech mi zrobi zdjecie to wrzuce Wam pokazac.

• Mamusia
Nudata napisał(a):
czesc Dziewczyny i chlopaki 🙂 mam pytanko od kilku dni bardzo twardnieje mi brzuch. To nie boli tylko jest takie troche nieprzyjemne, jakbym kamien miala pod skora. 😮 Czy to jest normalne na tym etapie ciazy?

prawdopodobnie masz skurcze przygotowujace - nic groznego, ale jak masz sie martwic to porozmawiaj z polozna 🙂

• Mamusia
Dzieki Nusia za pocieszenie. Tez mam nadzieje ze to nic groznego. Co do poloznej natomiast...hmmm moze to dziwnie zabrzmi ale ja jej nie chce o nic pytac bo jej kompletnie nie ufam 🥴 przez nia bym stracila mje malenstwo, wiec teraz chodze tylko do niej na przymusowe wizyty a jak mam jakis problem to prosto do szpitala.

• Mamusia
Nudata napisał(a):
gosia21 juz szykuje lopate zeby zakopac Twoj podly nastroj 😉 Usmiechnij sie przytul coreczke i pomysl ze bedzie lepiej... 🙃 moze wygrasz w totka, albo dostaniesz spadek 🤪 wszystko na swiecie jest mozliwe...[/quote
znajac nasze szczescie to my predzej bedziemy musieli oddawac niz dostaniemy 😜

• Mamusia
witamy Monie 🙂)))))
Nudata brzuszek twardnieje- tak jak pisaly dziewczyny, skurcze przygotowujace, a pomyslalam, ze moze warto zmienic midwife??? nie wolno Ci sie stresowac 😉 a masz do tego prawo i nie musisz sie tlumaczyc 😉
a nam sie wizyty znajimych zaczely a male ciagle glodne......smok
Gosia pamietaj,ze rodzisz sie i umierasz z niczym, gonienie za materializmem...?