Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hihihi a ja wam opowiem co dzis mi sie przydarzylo 😎 Bylam dzis u mojej Midwife,na rutynowej kontroli a tam pani z Telewizji organizowala lapanke. Nie wiem czy znacie ten program one born every minute,no i we wrzesniu i pozdzierniku oni to beda nagrywac w Leeds. Jako ze mam termin na polowe wrzesnia, to pani usilnie mnie namawiala na wziecie udzialu w nim 😁 😁 😁 jakos nie mam takiego parcia na szklo zeby pol Anglii ogladalo moje rozwarcie 🤪Pani byla szczerze zdziwiona ze nie jestem zainteresowana jej kuszaca propozycja 🙃

• Mamusia
Nudata 😁 zajebiscie 😁 w sumie ogladam ten program bardzo chetnie ale nie myslalam o tym,ze faktycznie przeciez ktos pokazuje swoja wagine calej Anglii i nie tylko 😁
Dobreeee 😁 😁 😁 😜
Gosia mala jest silna,bardzo!!!!! a ile ma miec zeby moc sie podnosic? ponad 3 miechy,nie?
Monia fajnie wygladasz, a male bostwo wielka stopa 😁 hehehe, zartuje takie ujecie lakierkow:P swietna jest!!!!!
A moje male maaaaaarudzilo cala noc, znow tate z lozka wygonila , bo ten niewyspany do pracy jezdzi, spal na kanapie na dole:P i rano jak wstal zlozyl nam ta mate ,ktora dostala , narazie na niej spi, fakt,ze pewnie tylko kolory widzi ale musze ja do niej przyzwyczajac 😁

• Mamusia
Nudata napisał(a):
hihihi a ja wam opowiem co dzis mi sie przydarzylo 😎 Bylam dzis u mojej Midwife,na rutynowej kontroli a tam pani z Telewizji organizowala lapanke. Nie wiem czy znacie ten program one born every minute,no i we wrzesniu i pozdzierniku oni to beda nagrywac w Leeds. Jako ze mam termin na polowe wrzesnia, to pani usilnie mnie namawiala na wziecie udzialu w nim 😁 😁 😁 jakos nie mam takiego parcia na szklo zeby pol Anglii ogladalo moje rozwarcie 🤪Pani byla szczerze zdziwiona ze nie jestem zainteresowana jej kuszaca propozycja 🙃

Ale tam w sumie 'wagin' nie pokazuja, to akurat ladnie zakrywaja i nic nie widac 🙂 Embarassing bodies - tam o tak, tam wsjo jak na dloni 😉

• Mamusia
Nudata wez sie zglos,bedziemy cie napewno wszystkie ogladac 😁 😁 Gosiu masz szczescie,ze ci brzusio nie dziala,bo myslalam,ze juz mnie nie kochasz hihi 😁 😁 A ja dopiero do domu wlazlam,na Camden dzis sobie latalysmy 😁 😁 Zmeczona jestem,ale musze obiadek zrobic-gulasz z piersi z kurczaka i ryz z wazywami 😁 No i spaghetti dla Piotrka na jutro do pracy 🙂I tona prasowania i sprzatanie.Echh znowu doba mi za krotka 😁 😁 A do laski jeszcze mi daleko 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
A ja mialam gotowac,a pogralam sobie z mezem a co 😁 😁 Gosiu a wiec tak:
-Na podwyzszona temperature mam albo ibuprom,albo paracetamol w czopkach i paracetamol w syropie
-na przeziebienie poza powyzszymi jeszcze polski Cebilon-czyli witamina c
-na stany niepokoju-Viburkol czopki-bardzo przydatne przy zabkowaniu
-na zabkowanie calgel,viburcol i taki proszek do wsypywania do buzi,jutro sprawdze nazwe
-na problemy z brzusiem typu wzdecia czy brak kupki-espumisan
-jesli bylo by zatrucie pokarmowe-probiotyki np lacid,badz lactobactil
-na katar do smarowania pod nosem-masc majerankowa
-do czyszczenia noska-frida(aspirator) i hipomer-sol morska w sprayu
Nie wiem,czy o czyms nie zapomnialam.Jutro sprawdze apteczke,i jesli cos opuscilam,to dopisze.A co do mleczka,to nam tez na tydzien starcza.Lece pod prysznic,bo sie cala spocilam przy skakaniu.A ta mala diablica jeszcze nie spi 😁

Mowisz i masz 🙂Znalazlam dla ciebie 😁 Jak cos to strona 989.Polecam sie na przyszlosc 🙂

• Mamusia
Dziekuje Monia kochana Ty moja:*:*:*:*
Kolezanki jada do Polandii na tydzien i pytaly czy czegos nie chce 🙂 Skoro moge skorzystac 🙂
Ale jak widze nie wszystkie leki mialas z Polski 🙂 no ale takie jak masc majerankowa itd napewno sie przydadza 🙂 ja juz panikuje wiesz 😁 mala troszku kicha co jakis czas a ja jej do nosa zagladam ciagle 😁
i jeszcze asde odwiedze dzial pharmacy musze miec pewnosc,ze niczego mi w domku nie zabraknie 🙂
A te czopki paracetamol to kupilas i syrop? czopki mnie przerazaja... do takiej malej dupki:P

• Mamusia
Hey dziewuszki.A ja dzis mialam straszna noc.Nie wiem co sie dzialo,Julka obudzila sie o 1(!!)na butle i potem do 2:30 nie mogla zasnac,no i potem o 5 sie obudzila,a 6 dalam jej butle i lezy do teraz i spac sie nie wbiera.A ja mam dzis parszywy humor.Od rana dola zalapalam i sie poplakalam 😞Mam nadzieje,ze u was lepiej z humorami.Milego dzionka dziewczyny,moze potem wejde