Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzien dobry 🙂
znowu zapowiada sie paskudny dzien 😠
kaya przeziebiona, nawet nie wiem kiedy sie przeziebila. bo prawie wcale z domu nie wychodzimy, bo non stop pada 😠 pewnie wlasnie dlatego cos sie przyplatalo 😠
wczoraj bylam na zalozeniu implanta, zobaczymy jak sie bedzie sprawdzal i na ktore skutki uboczne sie zalapie 🥴

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
🙂 Monia wspolczuje, choc mialam podobnie tyle,ze inne godziny 🙂ale spala pozniej do 8.30,
Kasia masakra z ta pogoda 😞 ja bardzo cisnienie odczuwam...ale nie pada,wiec moze chociaz do ogrodeczka wyjdziemy 🙂 poki co to ja kicham:P

• Mamusia
hejka Kobietki. Wiecie jestem okropna wlasnie zlozylam oficjalna skarge na tych moich buraczanych sasiadow. W ostatnia sobote dali tak do wiwatu ze masakra jakas. Nie dosc ze imprezowali w domu i na zewnatrz do 3 nad ranem to jeszcze sikali mi do mojego ogrodka 🤢. Gdy kolo polnocy zwrocilam im uwage zeby sie troche sciszyli to uslyszalam zebym sie odp****i tym podobne, a w niedziele gdy druga sasiadka probowala z nimi rozmawiac, to uslayszala ze oni beda robic co im sie podoba bo to jest wolny kraj.
ufff...przepraszam ze tak nie w temacie, ale dziewczyny doradzcie co mam zrobic? wiem ze skargi sa okropne ale juz naprawde nie mam na nich pomyslu.

• Mamusia
Nudata napisał(a):
hejka Kobietki. Wiecie jestem okropna wlasnie zlozylam oficjalna skarge na tych moich buraczanych sasiadow. W ostatnia sobote dali tak do wiwatu ze masakra jakas. Nie dosc ze imprezowali w domu i na zewnatrz do 3 nad ranem to jeszcze sikali mi do mojego ogrodka 🤢. Gdy kolo polnocy zwrocilam im uwage zeby sie troche sciszyli to uslyszalam zebym sie odp****i tym podobne, a w niedziele gdy druga sasiadka probowala z nimi rozmawiac, to uslayszala ze oni beda robic co im sie podoba bo to jest wolny kraj.
ufff...przepraszam ze tak nie w temacie, ale dziewczyny doradzcie co mam zrobic? wiem ze skargi sa okropne ale juz naprawde nie mam na nich pomyslu.

jesli halasuja po 23-ciej, to wystarczy, ze zadzwonil na dyzurny numer do councilu, nawet nie musisz z tymi sasiadami rozmawiac. za zaklocanie ciszy grozi im kara do 5 000

• Mamusia
admin napisał(a):
nie wiem jak u Was ale w Polsce cisza nocna obowiązuje od 22:00 i zawsze można wtedy zadzwonić na Policję.

U nas jest od 23 😉.Nudyta a chcesz to polubownie zalatwic czy bardziej na ostro? 😉Jesli polubownie,to najlepiej zloz pisemna skarge do wlasciciela i zostaw sobie kopie.Najlepiej wyslij jako recorded delivery,wtedy juz sie landlord nie wyprze,ze go dostal.Jesli to mieszkanie cucilowe to podobny list musisz zlozyc do cuncilu.Napisz w nim,ze dajesz mu 2 tygodnie na rozwiazanie tej sytuacjiJesli w ciagu 2 tygodni nic nikt nie zrobi,to wtedy przy kolejnej imprezie zadzwon po policje.I tak przez 2-3 razy.Wtedy juz masz oficjalny record i z tym mozesz isc do citizen advice bureau.Wtedy to juz oni wystapia do wlasciciela mieszkania i masz problem z glowy.Ich sie wszyscy boja 😁 😁 No a jesli chcesz na ostro,to zacznij od zadzwonienia na policje a potem od razu do citizen advice bureau.A ze jestes w ciazy to tym bardziej masz wygrane 😁

• Mamusia
Kasiaak to macie duzo lepszy cuncil 😁 My kiedys mielismy na starym mieszkaniu mielismy upierdliwych sasiadow i zadzwonilismy do cuncilu,to nam powiedziano,ze mamy sobie sami ten problem rozwiazac albo isc na policje.Powiedzieli,ze skoro to mieszkanie prywatne to nie ich sprawa...Landlord tez mial to w d...Nawet nie przejal sie tym,ze policja byla wzywana..do czasu jak dostal pisemne zawiadomienie z CAB.Wtedy bardzo szybko zareagowal i wypowiedzial umowe upierdliwcom 😁 Dlatego Nudyta zamiast sie meczyc zacznij dzialac 😁

• Mamusia
ja po troszku 🙂 ogladalyscie wiadomosci z Polski? moja siostra mieszka w Wawie i mi linka podeslala, jakie tam sa burze...jedna nadal idzie przez Polske i sie wcale nie rozprosza .Kurde dobrze,ze tu takie lajciki sa...
Dzis mamy pierwsza nocke same tata idzie spac w pracy.A taaaaaak mnie wkurza....pamietam jak Gosia pisala 🙂 mam wrazenie ,ze mi doklada pracy, wraca i wszedzie jego rzeczy, cholernego papierka do kosza nie wyrzuci tylko obok polozy............az mnie cos trafia 😞

• Mamusia
maja nie bede sie rozpisywac jak wczesniej bo znow moze sie post nie wkeic 😮
ale chce Cie powiadomic ze ja tak z M mam nadal, fakt sa dni ze mi pozmoze np przy obiedzie jak ostatnio gdy zaszantazowalam ze na obiad bedzie zapiekanka, ale czesciej jest tak ze musze wszystko po nim sprzatnac i zrobic bo on wraca z nocki i ch,, wie o czym mysli 😮 ale to kwestia pzyzwyczajenia. Teraz spi w dzien w nocy go nie ma, i jest git tylko w weekendy jakos tak dziwnie jak jest w domu 😜

• Mamusia
🙂
Monia, mam nadzieje, ze dzis bedzie mniej parszywy dzien 😉
Gosia, ale tak w Twoich postach widac, ze raczej zaczeliscie sie dogadywac, docierac..... z czasem pewnie bedzie jeszcze lepiej. czasem dobrze jest sie mniej widziec, zeby bylo ok. 😉
Sylwia, cos ostatnio mniej tu zagladasz... 🤨
Maja - Zuzia robi zarabiste pozy jak spi 🤪
a Nusia gdzie sie podziewa? pewnie na wakacjach?
Kogo ominelam? ☺️

• Mamusia
Dzien dobry. U mnie w pracy spokojnie wiec moge popisac chwilke.
Jesli chodzi o partnerow to ja dobrze trafilam. Moj maz to moze zmywac caly dzien. Teraz jak jestem w ciazy a on chwilowo jest bez pracy to sprzata, zmywa, odkurza, prasuje, pranie robi-ja tylko gotuje i nam rozrywki wymyslam bo on do tego talentu nie ma. Czasami nawet na chwile nie moge odstawic pustego kubka lub talerzyka bo on juz do kuchni bierze i myje. Jak wracam z pracy to dom lsni, ja moge sie zajac nim lub cwiczeniami. Jak chcecie to podeslijcie swoich chlopow do mojego na training.
Milego dzionka.
Pogoda za oknem ponura ale cieplo w miare jest.

• Mamusia
Sylvia. My 2 lata temu bylismy na weekend w Twoim miasteczku. przeslicznie i tak cicho. zazdroszcze Ci tych widokow, morza, plazy i spokoju. Miejsc do spacerowania z Milankiem to Ci chyba nie brakuje. U nas to do parku trzeba najpierw 30 min isc zeby troche spokoju i zieleni zaznac.

• Mamusia
Doberek.Kaasiaak kochana dziekuje za pamiec.Niestety humor dalej parszywy 😞I do tego ta deszczowa pogoda tylko poglebia nastroj depresyjny.U nas znowu dzis noc nieciekawa-pobudka o 1 i o 6.Jak wstala o 6 tak dopiero po wielkim placzu zasnela.Wczoraj tez non stop jazda byla.Ide dzis ja wazyc i chce sie zapytac,czy to mozliwe,ze ona juz sie mlekiem 1 nie najada,bo juz naprawde nie wiem,co to moze byc...Gosiu forum nie jest glupie,bo gdyby nie ono,to bysmy sie nigdy nie poznaly.O!Mia ja na mojego meza tez nie moge narzekac 🙂Wrecz przeciwnie hihi 😁

• Mamusia
jak juz chwalimy, to ja mojego tez musze pochwalic 😉
jest baaardzo pracowity a oprocz tego w domu wszystko (oprocz hydrauliki) potrafi zrobic. robi najlepsze golabki i kurczaka nadziewanego nalesnikami. pyszny jest jego barszcz ukrainski.... generalnie ma facet talent. 😁
remont tez potrafi zrobic, lacznie z meblami (stolarz) ,
pieknie potrafi posprzatac, bo pedant jest,
ale idealem to on nie jest, o nie - czasem sie denerwuje bez powodu, a wtedy jest straszny mruk

• Mamusia
Wiadomo o co chodzi 😁
Monia Ty masz podly humor to i mala pewnie tez i moze dlatego nie spi...
U mnie to problem z mezem polega na tym,ze on pamieta tylko osttanie zdanie ze wszystkiego co mu mowie, czyli mnie nie slucha. Czasem sie zastanawiam po co sa faceci 😜 😉
Moja mala obudzila sie o 3czy4tej i gderala do 6stej!!!!! a ja przy tym nie spalam oczywiscie 🙂 masakra, a w dzien przestalam pic kawe bo myslalm,ze od tego taka pobudzona...a teraz sobie spi w najlepsze - w koncu!!!!!!!!! 😁 a tata spi na gorze, bo on jak zwykle bardziej zmeczony niz ja....Dzis trzeba na jakis spacerek sie wybrac u mnie w parku rozklada sie wesole miasteczko 🙂 a dopiero wieczorem bedzie padac 🙂
Wiec milego dnia dziewuszki!!!!
Ps. i mam czas na ksiazki 🙂)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) nawet jak mala nie wpi w nocy to ja sobie poczytuje i teraz tez mam czas 🙂

• Mamusia
Wlasnie wrocilam z wazenia.Klopsik ma juz 6700g 😁 😁 Rozmawialam tez z polozna,mowilam jej,ze mala jest niespokojna i ze od ostatnich kilku dni ma takie jazdy.No i ze od ostatnich 3 dni ma taki wilczy apetyt.Okazalo sie,ze mala sie niedojada i mam przejsc na mleko 2 i na noc dawac jej kaszke lyzeczka a za jakies 3 tyg wprowadzic jogurty i dukane jedzonko.No i narazie mam jej dawac kaszki i obiadki,bo podobno czasem tak jest,ze jak sie dziecko rozwija,to potrzebuje wiecej energii.A Julka to takie male ADHD,ciagle musi sie ruszac 😁 Tak sie smieje,ze ona ze skrajnosci w skrajnosc wpada 😉Wczoraj o 21 zladla 200 ml z 2 lyzeczkami kaszki,o 1 wciagnela 210,potem o 6-150 i po 8-180 😉
P.S.Maja moj tez ma problemy ze sluchaniem,ale i tak go kocham 😁 Przywyklam juz po tylu latach 🙂Ale za to jest czuly,opiekunczy i ze wszystkim mi pomaga.Wiec cos za cos 🙂

• Mamusia
hmmm....ja mojego T tez musze pochwalic 🙂 jak lezalam 3 miesiace plackiem w lozku,to swietnie zajmowal sie wszystkimi domowymi obowiazkami i jeszcze wymyslal rozrywke dla mnie. Teraz w zasadzie tez potrafi wszystko zrobic ,chociaz czasem musze mu o tym przypomniec jakies 20 razy 😁
Monisia no to Juleczka ma niezly apetyt jak na taka 6kg kruszynke 😁