Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu ja jej daje angielskie,bo sa 3 razy tansze niz te w polskim sklepie a prawie takie same.Jedyne czego nie moge tu znalesc to cielecinka z warzywami,wiec czasem to w pl sklepie kupie.Ale roznica jest niezla,bo ang kosztuje ok 50p,a w pl sklepie 1,3F.A co do smakow,to na poczatku dawalam jej takie lekkie rzeczy jak np marchewka, marchewka z ziemniakiem,albo jabluszko.Bron boze nie dawaj jej sliwki,bo ja mialam po tym noc bezsenna.A w Polsce wprowadzilam jej miesko,np cielecinka z warzywami,albo zupka z indykiem.No i daje jej soczki albo herbatki rozne.Ostatnio zasmakowala w jablkowej z melissa 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
I wlasnie mama uslyszalam drugi raz 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪Chyba sie z tego szczescia napije!!A co tam,ze to gwaworzenie,ale jaka radosc dla mnie 🙂

a widzialas filmik jak nusia dodala jak marylka mowila mama i baba? 🤪
nie no gratuluje kochana tego szczescia moja nauczyla sie krzyczec i piszczec 😜

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
A gdzie moj szpieg znikl? 😁 😁

byłam, jestem i będę 😜

To co nic sie nie odzywasz? 😁 😁
Musze wam sie pochwalic,ze tydzien walki naprawde sie oplacic 😁 😁 Nie dosc,ze Julka znowu w nocy ladnie spi to jeszcze nauczyla sie sama zasypiac.Jak jest zmeczona to daje jej smoczek,pieluszke albo jej ulubiona szmatke,klade ja na boku i ona sama usypia 😁 😁 Zadnego bujania,noszenia na raczkach,wszystko sama robi hihi 😁 Ale sie ciesze,ze po urlopie wszystko wrocilo do normy.Dziwnie to zabrzmi,bo ona jest taka mala,ale naprawde wydaje mi sie,ze ona miala te jazdy,bo tesknila za domem i posiedzeniem w nim z mama na spokojnie

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
A gdzie moj szpieg znikl? 😁 😁

byłam, jestem i będę 😜

To co nic sie nie odzywasz? 😁 😁
Musze wam sie pochwalic,ze tydzien walki naprawde sie oplacic 😁 😁 Nie dosc,ze Julka znowu w nocy ladnie spi to jeszcze nauczyla sie sama zasypiac.Jak jest zmeczona to daje jej smoczek,pieluszke albo jej ulubiona szmatke,klade ja na boku i ona sama usypia 😁 😁 Zadnego bujania,noszenia na raczkach,wszystko sama robi hihi 😁 Ale sie ciesze,ze po urlopie wszystko wrocilo do normy.Dziwnie to zabrzmi,bo ona jest taka mala,ale naprawde wydaje mi sie,ze ona miala te jazdy,bo tesknila za domem i posiedzeniem w nim z mama na spokojnie

eee ja ten tekst juz czytalam wczesniej 😜
a wiesz cisza przed burza 😁 🙃

• Mamusia
monia moja tak zasypia od pawie 2 msc tylko musi byc pielucha zaslonieta 🤪
a i kapiel to rytual bez niej nie zasnie tak dlugo na noc 😮
a jak wracalismy ze spaceru to przez caly park marcin musial vanesske niesc na rekach bo taka ciekawa swiata 😜

• Mamusia
Sylwiu chcialam,raz nawet sama zrobilam,ale gp mi powiedzial,zebym tego nie robila,bo wszystko w marketach jest chemia naszpikowane i ze ta chmia moze sie dziecku w organizmie osadzac.Powiedzial,ze jesli nie mam swoich produktow z ogrodka,to lepiej,zebym sie tak do 8-10 miesiecy wstrzymala,bo jednak te produkty dla dzieci musza atest przejsc i spelniac normy.Goska szpiegu czesto tak robie ze pisze na jednym watku i potem to wklejam,bo mi sie 2 razy tego samego pisac nie chce 😜 😜 😜 A Vaneska to juz duza babka,wiec nie dziwie sie,ze ciekawa swiata 🙂

• Mamusia
czesc 🙂 a moja mala sie pochwalilam,ze tyle kupek robi, to teraz tylko siusiu,od wczoraj rana czekamy na kupke, tylko piardy puszcza i co jakis czas sie spina i prbuje i nogami wtedy przebiera, a ogolnie caly czas cyc caaaaaly czas, czytalam,ze na 2-3 tydzien przypada pierwszy skok rozwojowy,wiec pewnie to on, bo ona jest cycoholikiem 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny ja wlasnei czekam na bratanice z londynu, leci sama ma 10 lat i samolot sie spoznia, za pol godziny dopiero startuje, wiec bedzie u mnie pewnie kolo 22 30, jak zwykle martwie sie jak leci sama. bede musiala jakies rozrywki dla niej tu wymyslec

• Mamusia
A ja mialam dzis zakrecony dzienNie dosc,ze Julka o 4:30 uznala,ze juz sie wyspala,to jak wstalysmy po 8 z lozka to dostalam takiego krwotoku z nosa,ze az sie przestraszylam i nie moglam go zatamowac 😞.Potem poszlam rano do dentystki,a tam mi obwieszczona,ze dentystka wziela dzis wolne ☺️Szkoda tylko,ze nikt mnie nie zawiadomil...Podobno zgubili moja karte i nie mieli mojego nr.Ja to zawsze mam szczescie 😉A potem poszlam malej spineczke znalesc.I wszystkie okazaly sie troche za luzne.Znalazlam takie ktore byly w miare,ale nie sprzedawano ich pojedynczo,a 25 mi nie bylo potrzebne,wiec zrezygnowalam.Nawet pani ze sklepu mi pomagala i sprawdzilysmy ich cala mase.W efekcie zadnych jednak nie wzielam i wyszlam ze sklepu...Po 10 minutach patrze do wozka,a tam Julka ma cos niebieskiego pod tylkiem...Malpicha zakoscila 2 spineczki nawet nie wiem kiedy.Musiala je z paczek powypinac,ale ani ja ani ekspedientka nie zauwazylysmy,jak ona to zrobila i kiedy je pod tylek schowala 🤪 🤪 🤪Musialy jej sie bardzo spodobac hihi 😁 😁 Potem wam powrzucam zdjecia jej pierwszej kiteczki 😉 😉 😉A jak wrocilam do domu,to taki power dostalam,ze caly domek na blysk wysprzatalam i teraz padam na pyszczek 😉 😉