Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
I jak tu człowiek ma być spokojny??????!!!! Poszłam na umowiona wizyte z połozna i co sie okazało ze położna odwołała wszystkie wizyty i chyba zapomniała do mnie zadzwonic!!!!!!!!!!!!! No cos mnie normalnie tam trafiło!! Jak mam jakies pytania to musze sobie do niej zadzwonic .... Paranoja!! Brak mi słów!!

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Edyta dobry pomysł, tylko może numery telefonu przesłałybyśmy sobie na maila, albo jakoś "zaszyfrujemy" naszą stroneę 😁 Gdzieś bowiem też widziałam, ze Brzuszki korzystają z jakiegoś wygenerowanego hasła 🤢 ku temu.

Neli faktycznie - można się zdenerwować!!! Trzeba by jej się przypomnieć skutecznie.

A mnie tak dziś morzy senność 😞 6:34 poszłam sobie siusiu a nasz SUPER SĄSIAD (już ood pewnego czasu zresztą) zapuścił jakieś techno dźwięki!!! KOSZMAR - nie dość, ze nie ma w tym w ogóle estetyki muzycznej, to jeszcze chyba miał na 33 VOLUME!!! W końcu któryś z sąsiadów zszedł do niego , a ten nie otworzył drzwi, więc inny sąsiad pod jego drzwiami zaczął puszczać inną (na flecie) muzyczke. Normalnie komedia wśród dorosłych ludzi!! 😮

No i mój brzuś aktualnie wyglada tak...

• Mamusia
W takim razie zrobimy tak, Ja stworze zaraz maila specjalnie na potrzeby brzuszka, tzn marcóweczek, podam go wam ale bez hasła żeby nikt inny niepowołany nie dostał naszych maili i telefonów. Jak wszystkie chetne przyśla na tego mailadane tj nr telefonu i mail to wam powysyłam ale już ze swojego prywatnego taka liste. W ten sposob każda bedzie miała kontak mailowy i telefoniczny z każda marcóweczka!

• Mamusia
Fajny pomysl 🙂

Już skontaktowałam sie z szacowna położna i powiedziałam co o całej sytuacji mysle !!!
Powiedziała, ze bardzo jej glupie i bardzo mnie przeprasza, myslała ze dzwoniła do wszystkich ...Przełozone mam spotkanie na nastepny czwartek. Ale sytuacja taka nie powinna wogole miec miejsca, a jak by było cos nie tak, jak w moczu cos jest nie haloooo???????? Jejku nawet nie chce myslec o tym!!

• Mamusia
Edyta oklask dla ciebie za ten pomysl.Juz ci wyslalam wszystkie dane na maila 🙂Pogadalam sobie z przyjaciolka na skypie 2 godziny,a tu juz 3 strony do nadrobienia.Was to na chwile zostawic nie mozna 😁 A w ogole to chcialam powiedziec,ze moje skurcze dalej nie przechodza.Czasem sa co godine,czasem co pol,a czasem co 5 minut...I momentami sa naprawde bardzo bolesne 😞

• Mamusia
Hej babki!! Dziękuję Wam wszystkim za życzenia 🙂 kochane jesteście 😘 😘 😘
Ja właśnie wstałam, tak jak wcześniej pisałam musiałam się zdrzemnąć... Też napiłabym się kawy, ostatnio mam ciśnienie w normie po tych lekach, więc może słaba kawka nie zaszkodzi? :P
Edytko super pomysł z tym mailem i listą... tylko powiedz dokładnie jakie dane przesłać to i ja prześlę 🙂
Co do brzuszka, to mi raczej nie opadnie, bo i tak chyba mam nisko, przynajmniej tak mi mówią znajomi.... no ale cóż taka moja uroda 🙂

• Mamusia
Tuska podobno sa to skurcze przepowiadajace i wystepuja do ok 2 tyg przed porodem.Tak mi polozna powiedziala.I,ze jezeli stana sie regularne i beda wtedy trwaly dluzej niz 30 sekund i beda sie powtarzac srednio co 3 minuty to mam sie zabierac do szpitala.Moja siostra tez tak miala,ze ja 2 tyg wczesniej meczyly.Wiec jak narazie jestem spokojna,ale nigdzie sie z domu nie ruszam 😉

• Mamusia
Ciekawa sprawa z ty mi skurczami, poki nie sa regularne to na pewni=o nie porodoe, ale te przepowiadajace niby nie sa bolesne...najlepiej wez cielpa (nie goraca kopiel) i tradycyjnie sie poloz. Kapiel dziala rozkurczowo wiec moze pomoze....
Ja dzisiaj jakas przybita jaestm - na dworze szaro, pewnie niskie cisnienei, nawet mala sie tak jakos ospale rusza 🙃

• Mamusia
Dziewczyny a jak się nie ma tych skurczy braxtona hicksa to jest coś nie tak? bo ja to czasami mam twardy brzuch ale nie potrafię wtedy powiedzieć czy to przez małą czy tez skurcz, jest to nieprzyjemne, ale raczej nie boli... Bo niby te skurcze przygotowują macicę do porodu, a mi się wydaje, że ja je chyba bardzo żadko mam... Ogólnie to czasami się zastanawiam czy przypadkiem z 2 tyg po terminie nie urodzę.... bo mi to ani szyjka sie nie skraca, ani skurczy żadnych, no nic tylko zmęczenie już tą ciążą.... a no i ból w kroczu, ale to chyba normalne....

• Mamusia
samantka napisał(a):
Dziewczyny a jak się nie ma tych skurczy braxtona hicksa to jest coś nie tak? bo ja to czasami mam twardy brzuch ale nie potrafię wtedy powiedzieć czy to przez małą czy tez skurcz, jest to nieprzyjemne, ale raczej nie boli... Bo niby te skurcze przygotowują macicę do porodu, a mi się wydaje, że ja je chyba bardzo żadko mam... Ogólnie to czasami się zastanawiam czy przypadkiem z 2 tyg po terminie nie urodzę.... bo mi to ani szyjka sie nie skraca, ani skurczy żadnych, no nic tylko zmęczenie już tą ciążą.... a no i ból w kroczu, ale to chyba normalne....

Samantka mi nawet jeszcze brzuch nie trwardnieje nie mowiac o skurczach i krocze mnie nie boli tylko wlasnie zmeczenie ciaza i czasem trudno mi sie chodzi jak sie mala na dole gdzies ulowy -wiec ja mam jeszcze mniej pdjawow niz ty! a na kiedy dokladnie masz termin?

• Mamusia
mi ustalili w 12 tyg na 13 marca i do tej pory nic się nie zmieniło, a już jestem po wszystkich USG. Może będę miała tak jak moja mama, bez objawowo, ale ona 2 tyg przed terminem mnie urodziła 🙂

Dziewczyny jakie dane na tego maila mam przesłac???

Zrobie sobie tą kawę, bo za bardzo się chce :P

• Mamusia
Kaczuszka mi opadl w poniedzialek.Nawet moj nigdy nie nie widzacy maz zauwazyl.Ale to sie zdarza nawet 4 tyg przed porodem,wiec nie ma powodu do obaww.Samantka nie martw sie tymi skurczami.Moja kolezanka nie miala zadnych objawow zapowiadajacych porod,zero skurczy,bolu itp nieprzyjemnosci.W dniu porodu rano marudzila tylko,ze ja brzuch pobolewa,a w nocy jej czop wyszedl i wody odeszly.Wtedy tez pojechalismy do szpitala i dopiero w drodze skurcze dostala.A 17 godz pozniej Ania byla juz z nami 🙂Przez pierwsze 15 godz jej porodu mowilam,ze nigdy dzieci nie bede miala.A po ostatnich dwoch,ze ja tez chce dzidzie 🙂To bylo w zeszle walentynki.Teraz nastepne walentynki i chyba kolej na mnie 😁