Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej 😉
no co do skurczy to będą one na porządku dziennym, bo ja też mam je coraz częściej.. oklask Niunia za zdjęcie, faktycznie Twój mąż ma talent 😉 ja troszkę już w lepszym humorze, ale jeszcze nie do końca..żeby tak dzisiaj dużo nie myśleć i się nie zamartwiać posprzątam troszkę mieszkanko..no i muszę okna umyć, bo są masakrycznie brudne, a jak ja tego nie zrobię to nikt tego nie zrobi..wiem, że jest zimno i może być ciężko je umyć, ale przynajmniej je przetrę, bo nie da się na nie już patrzeć..
a poza tym skończę prasować pieluchy, a zostało mi ich jeszcze trochę, a dla mnie prasowanie pieluch to jest coś strasznego.. ;/ więc na myślenie nie będzie czasu dzisiaj, a jak skończę wszystko robić to pewnie padnę ze zmęczenia..i kolejny dzień minie..

• Mamusia
Witam.Tuska,ciesze sie,ze juz lepiej z twoim samopoczuciem.Mam dla ciebie rade.Najpierw poprasuj pieluchy,a potem zacznij myc okna 😁 😁 Bo moja znajoma rok temu po umyciu okien zaczela rodzic 😁 😁 Rozgryzlam cie kochana hehe.Dobry plan.Ja po niedzieli tez umyje okna 😉

ach mam z wczoraj pieluszki wyprasowane..bo wczoraj chciałam wszystkie wyprasować, ale od tego stania tak mi nogi spuchły, że postanowiłam resztę zostawić na dziś..

• Mamusia
No to powodzenia przy oknach 🙂Ja lece do lekarza,bo od rana wydzwanialam do przychodni i udalo mi sie wyprosic wizyte,zeby mi wszystkie leki przepisali.Bo ten idiota u ktorego bylam 3 tyg temu ma chyba problemy z matematyka...Powiedzial,ze mi leki na miesiac starcza a tu juz dzis sie koncza.Debil normalnie

• Mamusia
Dzień doberek 🙂)))
Maja, Niunia super fotki. Bardzo mi się podobają. Pokoik Mai też śliczny, taki delikatny 🙂)) Oklaski 🙂))
Tuska dobrze, że dziś się lepiej czujesz. Powoli i wszystko się poukłada, zobaczysz.
Ja wczoraj dość wcześnie się położyłam, bo przed 24. Włączyliśmy sobie "Skrzydełko czy nóżka" i z tego wszystkiego zachciało mi się jeść, więc o 1 w nocy jedliśmy puddingi, do tego musy owocowe słodki kubek i jeszcze pierniczki w czekoladzie. Śmiałam się z Misia, że ma smaki ciążowe nocne jak ja 🙂)))
Wczoraj wymyślił na kolacje sandwiche... wszystko okay, ale musieliśmy kupić do nich chleb tostowy, ser, szynkę i.... toster 😁DD śmiać mi się chciało z tego :P ale tosty były. I kto tu ma zachcianki 🙂
Dziś mam w planach sprzątanie, ale chyba wezmę te najlżejsze rzeczy, bo od rana mam strasznie twardy brzuch i takie nieprzyjemne uczucie trochę bolesne... zastanawiam się czy to te skurcze.... przyłożyłam hehe kota i przeszło... :PPP a Misiek na to, żebym nie przykładała to może się synek wcześniej pojawi :PP

Dzień dobry 🙂

Przede wszystkim Marta,Niunia naprawdę świetne zdjęcia, takie radosno-mamowe 😁 Ponadto Marta pokoik bardzo dziewczęcy i jak pisała eMKa delikatny. Śliczny!

Tuskamam nadzieję, że wkrótce całkowicie pozytywnie spojrzysz na wszelkie trudne sprawy, a póki co tylko nie "wywołaj" porodu tymi oknami - wiem, że chcesz mieć synka przy sobie, ale mamy teraz te nasze Maluchy najbliżej siebie, jak tylko się da a skoro te 2,3 tygodnie może im przysporzyć korzyści w brzuszku Mamy to ja jestem za tym, że da się wytrzymać w tęsknocie...

eMKadobrze, że nie mieliście apetytu na domowe mięso z grilla (zakładam, iż nie macie grilla 😜 bo Twoj M. gotowy kupić sprzęt do tego

Dobra Dziewczyny uciekam, bo chcę odwiedzić fryzjera. Mam potrzebę zmiany 🙂

Witam mamuśki 🙂 już jestem 🙂
nie było mnie wczoraj przez te cholerne egzaminy a pózniej wpadlismy do teściów i jak wróciłam to padłam ze zmeczenia! No a noc to masakra, nie spałam od 2 do 6 przez takie dziwne skurcze, dosc nawet regularne były. Troche sie wystraszyłam ale przeszło 🙂
I jestem dziś mega niewyspana.... Pewnie zaraz pójde sie położyc! 🙂
Marta i Niunia super zdjęcia brzuchatkowe 😆 Po oklasku dla Was 🙂 i pokoik Marta masz śliczny, normalnie zakochałam się 🙂 Też bym taki zrobiła jakbysmy mieli miejsce bo niestety ale mieszkamy z rodzicami i mamy tylko 1 pokój do dyspozycji więc na początku bedziemy się gnieśc we trójke...
Tuska to dobrze ze Ci humorki już przechodzą, ja przedwczoraj miałam taką załamkę więc nie jesteś sama - to nasze hormony tak działają 🙂 zobaczysz że jak synuś już bedzie na świecie to i relacje miedzy Wami się zmienią 🙂

Tuska ja tez słyszałam że mycie okien przyspiesza poród - lekarz mi nawet zabronił 🙂 i ostatnio moja mamuśka się za nie musiała zabrac bo mi nie pozwoliła - nie robiła tego od X lat bo zawsze ja myłam 🙂

no mnie niestety nikt w tym nie wyręczy, a jeszcze chwila i nic by przez nie nie było widać 😞 a że mnie dopadł syndrom wicia gniazda to jeszcze bardziej mnie drażniły, no i po prostu musiałam się wziąć za to..na razie umyłam drzwi balkonowe, troszku się zmachałam, więc tu zajrzałam ;-) ale idę dalej, żeby się wyrobić aż się ściemni..no i jeszcze obiad zrobić trzebaa...

• Mamusia
Dzien Dobry Brzuszatki 🙂
Ja dzis w miare wyspana, ale juz odczuwam, że coraz blizej do porodu, do wstania z łóżka przydałby sie podnosnik jakis, boli mnie miednicy ( chyba) i miesnie za przeproszeniem pipki 🙂 W sumie juz najwyzszy czas zeby ten moj organizm zaczał sie przygotowywac ...
Tuska ja czekam najpierw na wypranie dywanów ( chcemy umowic sie z takim facetem) a dopiero pozniej okna, bo już tez nie moge na swoje patrzec... Ale tak samo jak wszystkie dziewczyny pisały słyszałam ze to ostatni etap i juz Dzidzia bedzie na Swiecie 😉 Moja Mama i Babcia jeszcze mowiły o wieszaniu firan i zasłon... Nie wiem czy to prawda, ale podobno w naszej rodzinie tak włąsnie jest, ze tego włąsnie dnia co kobietki majstruja przy oknach to rodza... Ja mam wszedzie rolety, wiec nie wiem jak teraz na to spojrzec 😁

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 Ja tez dołącze się do pochwał pokoiku, bo naprawdę prześliczny 🙂
Matlega my też mamy jeden pokój u rodziców do dyspozycji, więc dla naszego małego tylko kącik jest urządzany i będziemy sobie mieszkać w trójkę 🙂
A co do wyspania, jestem dziś wyspana jak nigdy, mimo, że się budziłam bo mały się rozpycha, to tylko takie były to kilkuminutkowe przebudzenia.
A dziś przyszła mi ochota na jakieś kawowe ciastko i własnie zrobiłam z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_mocha/przepis.html , ciekawe czy wyjdzie dobre, bo musze poczekac min 3h, ehh 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki!!! Ja jestem zła... głąby z góry mnie obudzili głośną muzyką i się nie wyspałam... 😠 Nie dość, że o 3 nie dali spać, bo tak się "seksili", że tylko ich kanapa po podłodze skakała, a że strop cienki my mieliśmy tu operę... Masakra
Co do mycia okien, ja też mam zamiar to zrobić, ale za jakieś półtora tygodnia, wtedy bezpiecznie będę mogła rodzić :P Chociaż powiem Wam, że moja ciotka, z pierwszym dzieckiem myła okna, wieszała firanki, biegała po schodach, bo już było tydzień po terminie i nic to nie dało... wywoływali w szpitalu... z drugim i trzecim dzieckiem to samo.. hehe ona to po prostu stworzona do rodzenia dzieci i choćby nie wiem co się działo to zawsze wychodzą po terminie,.W 2giej ciąży miała nawet poważny wypadek samochodowy, ale na szczęście małemu nic a nic nie było, a ona cała posiniaczona... Reasumując, nie każdy organizm na mycie okien zareaguje porodem, ale warto spróbować, bo naogół może przyśpieszyć... Jeśli mam tak jak moja mama, a nie ciotka, to z pewnością to pomoże, bo moja mama to podniosła wanienkę z praniem i zaczęła rodzić, a później skurzaną kanapę produktem myła i też urodziła... Tylko szkoda, że przed terminem...
Dobra kończę, bo nikt tego nie przeczyta...

no ja okna w dużym pokoju umyte 😉 teraz kuchnia tylko, że jeszcze bardziej zaczęło padać, wiec teraz dokończę pasować pieluchy 😉 mały się wierci jak nigdy po myciu tych okien w dużym pokoju, ale urodzić to dzisiaj raczej nie urodzę 😜

• Mamusia
Samanta ja wszystko przeczytam 😁 Wlasnie wrocilam od lekarza i w koncu mam zapisane wszytko co chcialam.Tuska wiedze,ze jeszcze nie rodzisz.A oczekiwalam jakiegos smsa od ciebie,ze to juz 😁 A mnie glowa zaczela bolec,ale to pewnie przez ta pogode,bo pada,jest szaro i ponuro