Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

to ja jak tylko będę miała jak to będę informować co i jak 😜 😜
w ogóle to bym strasznie chciała się spotkać, ale raczej nie damy rady, bo tak jak pisałyśmy na chacie terminy się nie schodzą, buuuu.. 😞 😞

no nic idę szykować kąpiel, bo mały się budzi, a ja w tym tygodniu sama..a on czasem strasznie płacze przed włożeniem do wanienki i po wyjęciu z niej 🤨

• Mamusia
Nie bój się, ja też Ci nie dam o sobie zapomnieć :P
A co do rad odnośnie zimna to ja od swojej mamy ciągle słyszę, że jak patrzy na Antka to jej zimno się robi... natomiast jak faktycznie było chłodno i go cieplej ubrałam, to zapytała czy mu nie za gorąco :/
Byłam dziś becikowe załatwiać i miałam wydrukowane wnioski z netu. I co się okazało? Że te w necie się nie nadają... no i mi babka dała ich wnioski... niestety sama byłam, więc i tak muszę iść jeszcze raz, bo M coś tam musi też podpisać.
Marta truskawki z makaronem to ja robię tak, że świeże truskawki ubijam z cukrem i jogurtem (nie jadam śmietany, więc dlatego) i tym polewam makaron lub ryż 🙂
A ja mam ostatnio fazę na mięso, mimo tego upału... no i kapustę pekińską :P
Kurcze, dalej nie wiem co z tym moim Antosiem, bo non stop płacze i w dzień nie śpi, a widzę, że jest zmęczony i marudzi okropnie... nie wiem co mu jest 😞 och, znów się obudził, a spał 10 minut 😞
Dzięki za miłe słowa odnośnie fryzury... jeszcze nie mogę się przyzwyczaić... z ej strony łba to w ogóle jest extreme, ale Wam nie pokażę... ☺️

• Mamusia
A przypomniał mi się komentarz do zdjęcia Pawełka u Niuni na nk... Chyba jej teść napisał, do zdjęcia gdzie mały jest w bodziakach.. "Chyba mu zimno" No to mnie rozśmieszyło... że ci dziadkowie tacy przejmujący są,... a i przypomniał mi się też dziadek Maji i akcja na klatce:P hehehe
Moja mała niedawno wstała... cały dzień prawie przespała, a teraz pewnie będzie hulać do późna... ach ta wredotka, zamiast w dzień mamę męczyć to na wieczór:P:P:P

• Mamusia
Tuska no ja tez strasznie bym cie chciala spotkac.Samantko mnie 3 tygodnie w Polsce czekaja i juz teraz planuje,co musze dla malej na ten czas zabrac.Ja nie wiem,jak sie z tym wszystkim zabiore,a mysle tylko o tym,co potrzebuje na pierwszy tydzien,bo potem reszte P.mi dowiezie autem.Dobrze,ze on mnie na lotnisko odwiezie,a w Polsce psiapsiola mnie odbierze,bo bym sie z tym wszystkim nie zabrala 😁

no a Alanek wykąpany, najedzony.. no a teraz leży w łóżeczku i zasypia.. 😉 nie widaomo ile by spał w dzień to jak przychodzi godz. 20.00 kładę go do łóżeczka i najpóźniej o 21.00 śpi! 😉 no a dziś obudził się o 3.30 pierwszy raz.. godzinę wcześniej niż zwykle.. a o godzinę później przez dwa poprzednie dni.. tak więc jestem szczęśliwa, że wraca do wcześniejszego rytmu spania.. Bo przez te dwa dni wstawał o 1.30, 3.30, 5.00, 6.00 i 8.00 🤢 🤢

• Mamusia
Samantka a kiedy bedziesz w Białymstoku - ja prawdopodobnie bede na chwile 8 lipca.
Fasol tez wiecej spi szczegolnie jak jestesmy na spacerze potrafi nawet i 6 godzin przespac.

Gerda a jak ty wrzucasz tu film? Ja mam te cwiczenia nagrane tez.

Emka fryzura mega odwazna !!! 🙂))))) Podziwiam.

Monisia ja tez tarmometru nie dostałam - 😞

no dla Ciebie też oklask za świetną fryzurkę! 😘
a ja dziś dostałam @ 🤢 🤢 wykończę się miałam z małym na spacer iść, ale taki ból, że nie dałabym rady w taki gorąc 🤢 🤢 to jest chyba dopiero 2okres, a tamto było plamieniem..ja słyszałam, że po ciąży nie będzie już bolesnych miesiączek 😞 😞 bo mogę mieć tylko 14dniowy cykl? 😮 ten wcześniejszy okres co myslalam, ze jest moim drugim był po 29dnich(czyli 29dni trwał cykl), a teraz od tego kolejnego minęło 14dni 🤢 🤢..z tym, że ten co był niby po 29dniach to wtedy nie bylo bolu miesiaczkowego..co myslicie? bo ja nie umiem do ladu i skladu dojsc po porodzie i pologu 🤢 🤢

• Mamusia
Samantko ja za rada tesciowej dalam odrobinke maselka do wody i w tym gotowalam,az byla mieciutka.A potem w blender i na papke 😁 😁 Ja tez lubie podrozowac,ale nie bez mojego P. Emka,zebys wiedziala,ze sie obudzila,zaraz bede jej dawac 😁 Salamandro ja u siebie tez nie dostalam,ale dziewczyna z innego watku mi kupila 🙂

• Mamusia
Hej
Dzis bylam z Korni na spacerku i pierwszy raz wsadzilam ja do spacerowki, tylko na lezaco, ale jej sie podobalo! Jutro wstawie zdjecie bo zaraz bedziemy z mezem Housa ogladać!
Dalam jej tez dzisiaj herbatke rumiankowa, zaparzylam taka zwyka i pila chetniej niz ta z hippą!
Zazdroszcze Wam ze Wasze maluchy tak zasypiaja, moja nigdy nie zasnela wczesniej jak przed polnoca a w dzien tez malo spi!

• Mamusia
Ja w sprawie okresu nie pomogę, bo jeszcze nie miałam.
Monisia smacznej marchewy dla Julki 🙂))))
A ja czekam z niecierpliwością na matę dla Antka... w końcu zamówiliśmy tę Tropikalna Wyspę z Tiny Love... drogie to było, ale co tam 🙂)) prezent na Dzień Dziecka... 😁 Tylko wyprać będę musiała. Samantka jak Ty to prałaś??? Ale jestem ciekawa czy Antoś będzie zainteresowany :P w ogóle skubaniec cały dzień nie spał, a teraz już od 19 śpi... jejku mam nadzieję, że nie na noc... bo kąpiel czeka i mało jadł... zaraz go obudzimy chyba 😞

cały dzień za wami gonię... I nadrobiłam to ale nie wiem czy wszystko zapamiętałam.
Samantka i Monisia dzięki za rady.
Samantka super słodkie zdjęcia po porodzie widać że to już historia malutka tak urosła!
Emka fryzurka w stylu mojej siostry ona też pół roku temu z podobną fryzurą chodziła tylko kolor spokojniejszy i też świetnie w niej wyglądała. Ja niestety przynudzam cały czas z tą samą fryzurą, a właściwie jej brakiem.
Co do tych filmików jak prawidłowo stymulować maluszka to ja też bardzo chętnie bym zobaczyła.

Monika aż dziwnie bądzie jak Ciebie nie będzie.

Co do przepisów z truskawkami to obiady tego typu u nas odpadają mąż nie lubi. A wy jecie truskawki?Ja jem wszystko ale truskawek się boję.

Ale się dzisiaj wkurzyłam. Kupiłam wczoraj na allegro bodziaki i śpioszki numer 62 i 68 u tego samego sprzedawcy co 56. Niewielka różnica była pomiędzy numerami dlatego kupiłam też 68. Dzisiaj przyszły i stwierdzam że dalej dziecka nie mam w co ubrać bo 56 jest małe a 62 za duże. 😞