Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czy wy zawsze musicie na noc mowic o jedzieniu!! Ja wlasnie sie umylam i tak patrze na twarz, ze juz taka okragla jestem, wiec nie ma mowy, zebym cos teraz jadla...Ale jak tak czytam o tych pysznosciach to trudno sie powstrzymac.
Tuska juz pisalam wlasnie dzisiaj, ze nie moge sie doczekac, az ktoraz z nas urodzi, bo wtedy to juz szybko pojdzie...

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a no i dziewczyny jakby, któraś zaczęła rodzić to wiecie smsa poproszę ;-) no jak już jedna urodzi to pójdzie z górki, tylko która pierwsza ;-) ja jak zapisywałam nr telefonów wasze to w nawiasie pisałam brzuszek, bo jakbym sama nie dała rady napisać smsa to mąż napisze, że to już i żeby wiedział do kogo to po to ten brzuszek w nawiasie ;-)

• Mamusia
Maja_P napisał(a):
Czy wy zawsze musicie na noc mowic o jedzieniu!! Ja wlasnie sie umylam i tak patrze na twarz, ze juz taka okragla jestem, wiec nie ma mowy, zebym cos teraz jadla...Ale jak tak czytam o tych pysznosciach to trudno sie powstrzymac.
Tuska juz pisalam wlasnie dzisiaj, ze nie moge sie doczekac, az ktoraz z nas urodzi, bo wtedy to juz szybko pojdzie...

Marta kto jak kto, ale Ty nie musisz się martwić krągłościami 😜 Idź jedz !!!!!

ach to nie wklejaj dzisiaj, tylko jutro jak będę i Ty też to Ci napiszę, żebyś wkleiła, bo ja już idę, a jakbyś dziś wkleiła to jutro bym musiała szukać nie wiadomo, na której stronie..
także żegnam się po raz kolejny i chyba ostatni ;-) dobrej i spokojnej nocki! ;-*

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
Tuska mam wszystkie przepisy jakie tu były ;-) Ja nie potrafię gotować, a Wy dajecie takie łatwe przepisy na dobre jedzonko ;-) I mąż jaki zadowolony, bo zaczęłam gotować. Ja chcecie to mogę wkleić wszystkie przepisy Wasze 😜 😜 😜

Bo my Niunia po prostu nie damy rady stać w tych garach i trzeba jakieś jedzonko zrobić szybko i łatwo 🙂

• Mamusia
Gerda napisał(a):
eMKa fryzurka bardzo dopasowana do Ciebie 😉 tylko zdjęć, które pamiętam, jak wstawiałaś to bardziej mi się widziałaś w tych rudych albo w czarnych, ale najważniejsze byś Ty czuła się dobrze. Mi jutro mąż też będzie farbował, ale na "gorąca czekoladę" 😆
Mój synuś też u fryzjera się burzył na dźwięki suszarek, ja zaś na dźwięki opinii o szpitalu, w którym dotychczas chciałam rodzić - ach chciałam sobie wyrobić własną opinię a tu wciąż bombardowana negatywami o tej porodówce 🤢
eMKa ja b lubię de Funesa - Ty masz pościągane te filmy, czy można je w necie oglądać?

Marta gromadząca się woda musi którędyś uchodzić, prawda - to tak co do płaczu 😉

niektóre filmy są na youtube, a niektóre mam pościągane

• Mamusia
Kurcze, znowu mi forum nie działało i miałam co czytać. Tuska mi się chciało Twojego posta czytać. Zresztą sama też takie piszę długie :P
Co do rozstępów to ja na razie żadnych nowych nie mam, za to mam mnóstwo starych na piersiach, biodrach i pupie... ale to po moim expresowym odchudzaniu takie się porobiły... już z 10 lat mają i takie białe są... ale rosnąć to rosnę i nie tylko w brzuchu, bo dziś się mierzyłam też w innych częściach swego okrągłego ciałka :PPP i jeszcze na dokładkę Pan Miś mi powiedział, że już nie da się mnie tak złapać za bioderko jak kiedyś, a poza tym łóżko bardziej pode mną skrzypi :P ZGRED jeden... a sam mi ciastka przynosi :P ja mu dam 😁
Dobra, obejrzę coś i może zasnę. Papa!

• Mamusia
czesc dziewczyny.Ja juz od godziny nie spie.Oczywiscie tak jak zakladalam,noc byla bezsenna,nie dosc,ze siku biegalam,to myslalam,ze sie zadrapie na smierc.Dobrze,ze rano jest z tym lepiej.Widze,ze wy tu jak zwykle o jedzeniu gadalyscie.Az mi w brzuchu burczy i trzeba jakies sniadanko zjesc.I jak cos,to ja tez poprosze o przepis na carbonare,bo uwielbiam 😁 Tuska,ja tez czytalam twojego posta.Sama jak sie rozpisze,to 2 razy dluzsze mi wychodza.Dobra ide na sniadanko 🙂

Cieplutkie pozdrowienia dla wszystkich niecierpliwie oczekujących 🙂 Może coś na maleńki uśmiech na twarzy? - http://allegro.pl/wesole-czapeczki-rozne-rodzaje-36-38-cm-noworodek-i1457934802.html

• Mamusia
hejo!!!
ja do 3 oglądałam rozmowy w toku na vod, a potem do 5 zasnąć nie mogłam i tylko się modliłam, żeby czas szybciej zleciał... na szczęście włączyłam mp3 i zasnęłam w końcu... nie wiem czemu zasnąć nie mogę... bo jak już zasnę to śpię jak zabita, najgorzej z tym zaśnięciem... dziecko moje kochane też spać nie mogło i dało mi do wiwatu... pierwszy raz tak mi kopa zasadził, że aż zabolało. w ogóle to mam tak niewygodne łóżko, że bolą mnie wszystkie mięśnie, tak jestem poodgniatana.

no j też nie umiem zasnąć, ale jak już zasnę to wszystko jest ok ;-) no a umnie słońce wyszło, więc uciekam myć okno w kuchni ;-)
a czapeczki są słodkie ;-) może zamówię jakąś mojemu synusiowi ;-)

• Mamusia
Ja dokladnie mam tak samo, ze zasnac nie moge a pozniej jak mi sie uda to spie jak zabita. Od kilku dni budze sie rano z wilekim bolem plecow, ale nie na dole tylko na gorze miedzy lopatkami i do tego jest bol w klatce piersiowej..
Dzis z powodzeniem moge powiedziec, ze 3 trymestr jest najgorszy ! I kto powiedzial, ze ciaza to taki piekny stan?

• Mamusia
A tutaj przepis na Carbonara
Skladniki:
makaron tagliatelle
ok 40 dkg chudego boczku (ja wykrajam wszystkie tluste partie)
mala cebulka
pieczarki (nie musza byc, ale ja daje duzo, bo lubie)
3 jajka
smietana 18 % ok 1 szklanki
zielona pietruszka
sol, pieprz
Podsmażyć cebulkę i boczek, tak żeby był rumiany.W osobnym garnku podsmazyc pieczarki. W miseczce rozbełtać jajka z solą i pieprzem, dodac smietane i posiekana zielona pietruszke,wymieszac.Makaron odcedzić,ale nie przelewać zimną wodą i wrzucić z powrotem do garnka, w którym się gotował, pomieszać z podsmażonymi wcześniej boczkiem i cebulką,pieczarkami zostawić garnek na małym gazie i wlać do niego jajka ze smietana.Zawartość garnka dobrze wymieszać, tak żeby ścinające się jajko oblepiło dokładnie makaron. Jajko ma być ścięte, ale wilgotne. Wyłożyć makaron na talerz, można go jeszcze posypać parmezanem i gotowe.

A makaron z brokulami pozniej napisze przepis, bo bede dzisiaj eksperymentowac, wiec zobacze czy wyjdzie jak zmienie cos w starym przepisie 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂 Trochę popisałyście - nie odniosę się do wszystkiego, bo nie pamiętam wszystkich postów 😞 A poza tym mam skłonność do rozpisywania i tak jak już ktoś napomknął nikt tego ie przeczyta 😜
U mnie dzień rozpoczął się fantastycznie - właśnie zjadłam 3 kawałek przepysznej szarlotki sypanej - Samantka - przepis jest rzeczywiście super prosty, a ciacho wychodzi fantastyczne. Od dawna korzystam z bloga Dorotuś, ale ten przepis jakoś przeoczyłam. Myślę, ze przyda nam się jak będziemy karmiły piersią bo nie ma tam chyba żadnego składnika, który zaszkodziłby brzuszkowi malucha.
Maja - pokój prześliczny - słodziutki 🙂 Muszę pokazać zdjęcie moim siostrzenicom - będą wniebowzięte 😁 Na początku mojej ciąży cały czas gadały o ciuszkach dla "malutkiej itd.", a jak dowiedziały się, ze będą miały brata ciotecznego to były trochę zawiedzione, teraz jakoś się przestawiły.
Niunia - widzę, ze sesja z mężem udana 🙂 Będzie super pamiątka!
Emka co do kosmetyków dla dzidziusia to jak mogę Ci coś doradzić to kup jeszcze mydełko do mycia na pierwsze 2 - 3 tyg, chyba ze ten płyn który masz też można od 1 dnia http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemowlat/Typ-produktu/Mydlo i jeszcze krem na odparzenia do stosowania na codzień zeby zapobiegać odparzeniom, jak sie już pojawią to rzeczywiście Totmention albo Sudocrem. Jeśli już masz większość z nivea to moze ten http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemowlat/Kojacy-krem-przeciw-odparzeniom. Z tego co nam mówili w szkole to krem jest lepszy niż zasypka / puder. Krem ochronny - pewnie na buziaka na wyście na dwór. A i radzili nam zeby nie przesadzać z oliwą dla malucha - raz na 2 -3 dni np. do masażu po kąpieli.
Edytka, malutka rośnie jak na drożdżach, super 🙂 Jak mogę podpytać co to jest GBS bo nie jestem w temacie 😞 Czyżby mój lekarz nie zlecił mi jakoś badań?
A i pisałyście o rozstępach - ja na razie nie mam, ale obawiam się że jeszcze wszystko przede mną. Za to nadrabiam cellulitem w ilościach hurtowych na pupie i udach. Fakt, tłuszczyk robi swoje, ale myslę, ze to tez przez wodę - wczoraj wyglądałam jak taka okrągła ryba z kolcami co puchnie - nie pamiętam jak się nazywa 🤔

• Mamusia
Maja_P napisał(a):
Ja dokladnie mam tak samo, ze zasnac nie moge a pozniej jak mi sie uda to spie jak zabita. Od kilku dni budze sie rano z wilekim bolem plecow, ale nie na dole tylko na gorze miedzy lopatkami i do tego jest bol w klatce piersiowej..
Dzis z powodzeniem moge powiedziec, ze 3 trymestr jest najgorszy ! I kto powiedzial, ze ciaza to taki piekny stan?

Dokładnie 🙂 Ale plus jest taki, ze mozemy sobie bezkarnie ponarzekać i nikt nam nie zarzuci, ze ściemniamy 🙂