Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dla pewności przypominam emaila: [email protected]
Ja rozmawiałam z trzema lekarzami neonatologami i każdy powiedział mi to samo: że jesli dziecko nie idzie do żłobka to z pneumokokami poczekac do 1 lub 2 roku życia bo jest mniej szczepien wtedy!
A rotawirusy odradzaja bo szczepionka wazna jest tylko 3 lata, wiec jak dziecko pojdzie do przedszkola to już nie bedzie działac. A jedna z doktorek powiedziała mi tak bezposrednio że ta szczepionka chroni tylko przed sraczką, a po szczepieniu moze byc tak ze jako odczyn poszczepienny dziecko bedzie miało biegunke! I jesli chcem wydac kase zeby mala nie miala "sraczki" to decyzja nalezy do mnie! Wiec ja nie bede na nie szczepic!

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tez bede szczepic ta 6 w 1..A te inne chyba sobie darujemy, bo Maja do zlozbka nie bedzie chodzic, a do przedszkola moze pojdzie w wieku 4 lat.
Emka ja stosowalam bepanthen, ale nie bylam zadowolona, moim zdaniem lepsza masc to maltan.
Matlega_s super, ze jestescie w domku. Jak znajdziesz chwilke to pokaz zdjecie coreczki 🙂
Edyta zaraz e-mail wysle do ciebie.

• Mamusia
Jesli chodzi o szczepienia to tu sa obowiazkowe 5w1 plus pneumokoki.Mozna tez dziecko zaszczepic na gruzlice,ale to jest nieobowiazkowe.Mimo wszystko i tak ide w piatek na to szczepienie.A co do rotawirusow to pytalam mojego lekarza i on mi powiedzial,ze to jest tylko wyrzucanie kasy w bloto i moze spowodowac wiecej sszkod niz pozytku.Zglupialam normalnie.W piatek ide na to na gruzlice,to jeszcze tam o te rotawirusy zapytam,bo to juz byla kolejna negatywna opinia jaka slyszalam

Samantka mała przybrała właśnie 500-600g. od urodzenia ale ostatni tydzień jest kiepski i widzę że mniej je aktywnie i ciągle by na cycku wisiała. Udało mi się umówić z kobietką od laktacji na dzisiaj na 18:00 mam nadzieję że mi pomoże.

• Mamusia
dg, mój Mały też słabo przybiera. Tak naprawdę przybiera dopiero od 4 dni i i tak do wagi urodzeniowej daleko daleko! Połozna kazała dokarmiać mieszanką. Mały nie zapomniał jak ssać pierś jak dostałó butelkę (mimo że tak właśnie straszyli lekarze i inne położne) za to jest spokojniejszy. Na razie dokarmiam po 30 ml 2xdziennie, ale jak nie będzie efektów wagowych, to zwiększę dawki. Pierś ssie non stop ( o ile nie śpi).

Edytka, mój synek Robert urodził się 19 marca, poród fizjologiczny, o 0:50, waga 3760g, długość 60cm.