Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kurde muszę wyjść Kaśka nie wiem kiedy to przeczytasz ale chcę żebyś wiedziałą że myślami jestem z Tobą
ja sama mam skopane życie z którego nie potrafię albo nie chcę się wyplątać więc doradzać nic nie będę liczę tylko że wszystko będzie dobrze czy będziesz samotną matką , czy będziesz w szczęśliwym związku
pozdrawiam

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
klaudiagda napisał(a):
ja nie wiem, co się z tymi facetami dzieje!
Nic, tylko szukać sobie kobiety 🙂
dobra, idę jeść!

sama sie nad tym ostatnio zastanawiałam

do dupy z tym wszystkim... 🥴

mi moj też daje ostatnio w kość i do bardzo jeszcze tak samotna się nie czułam nigdy co teraz, zresztą szkoda gadać nie chce was zanudzać i wpędzać w stany jakie ostatnio przechodzę 🥴

• Mamusia
Ewelina jeśli chodzi o twoja prywatnosci to tak jak raczek powiedzial podpisujesz w kazdym szpitalu regulamin i nie masz zbytnio wyboru tym bardziej ze jest ustawa o szpitalach klinicznych :

Art. 36. - ustawa o zawodach lekarza i dentysty

1. Lekarz podczas udzielania świadczeń zdrowotnych ma obowiązek poszanowania
intymności i godności osobistej pacjenta.

2. Przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych może uczestniczyć tylko niezbędny, ze
względu na rodzaj świadczenia, personel medyczny. Uczestnictwo innych osób
wymaga zgody pacjenta i lekarza.

3. Lekarz ma obowiązek dbać, aby inny personel medyczny przestrzegał w
postępowaniu z pacjentem zasady określonej w ust. 1.

4. Przepis ust. 2 nie dotyczy klinik i szpitali akademii medycznych, medycznych
jednostek badawczo-rozwojowych i innych jednostek uprawnionych do kształcenia
studentów nauk medycznych, lekarzy oraz innego personelu medycznego w zakresie
niezbędnym do celów dydaktycznych.

• Mamusia
wrocilam 😁 bylam w Mama i Ja , bo lozeczko juz przyszlo, kupilam posciel i kocyk 🙂
Klaudia ja zdecydowalam, ze bede rodzila na Zaspie, ostateczna decyzja 😁
Kasia nie wiem co Ci pisac, ale wiem, ze jeestes silna i na pewno dasz rade. Tym bardziej, ze masz dla kogo zyc, bo juz niedlugo Witek przyjdzie na swiat. Trzymaj sie kochana !

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
Ewelina jeśli chodzi o twoja prywatnosci to tak jak raczek powiedzial podpisujesz w kazdym szpitalu regulamin i nie masz zbytnio wyboru tym bardziej ze jest ustawa o szpitalach klinicznych :

Art. 36. - ustawa o zawodach lekarza i dentysty

1. Lekarz podczas udzielania świadczeń zdrowotnych ma obowiązek poszanowania
intymności i godności osobistej pacjenta.

2. Przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych może uczestniczyć tylko niezbędny, ze
względu na rodzaj świadczenia, personel medyczny. Uczestnictwo innych osób
wymaga zgody pacjenta i lekarza.

3. Lekarz ma obowiązek dbać, aby inny personel medyczny przestrzegał w
postępowaniu z pacjentem zasady określonej w ust. 1.

4. Przepis ust. 2 nie dotyczy klinik i szpitali akademii medycznych, medycznych
jednostek badawczo-rozwojowych i innych jednostek uprawnionych do kształcenia
studentów nauk medycznych, lekarzy oraz innego personelu medycznego w zakresie
niezbędnym do celów dydaktycznych.

już powiedziałam że nie wypowiadam się na ten temat więcej dopóki nie pogadam ze swoim prawnikiem. Ale nawet w takich klinikach lekarz ma obowiązek powiadomić cię o tym co będzie robił jego student i jak będzie wyglądało badanie i zapytać o twoje pozwolenie!

Ewelinaaleks napisał(a):

już powiedziałam że nie wypowiadam się na ten temat więcej dopóki nie pogadam ze swoim prawnikiem. Ale nawet w takich klinikach lekarz ma obowiązek powiadomić cię o tym co będzie robił jego student i jak będzie wyglądało badanie i zapytać o twoje pozwolenie!

Jeżeli mogę się wtrącić - ja pamiętam z mojego poprzedniego porodu, że jakoś wogóle nie zwracałam uwagi czy przychodzi ktoś jeszcze z lekarzem, czy nie, byli chyba jacyś praktykanci, ale ja naprawdę ich nie zauważałam, poród - wiadomo - nie myśli się o niczym innym, tylko żeby z dzidzią było wszystko dobrze, a później - też tylko czekałam żeby powiedzieli - ok, wszystko dobrze, możemy wypisywać i martwiłam się jak badali dzieciątko, czy zdrowe, czy nie, a to, że mnie przy okazji oglądali od tej czy innej strony - jakoś takie było mało istotne

• Mamusia
mamamichala napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):

Jeżeli mogę się wtrącić - ja pamiętam z mojego poprzedniego porodu, że jakoś wogóle nie zwracałam uwagi czy przychodzi ktoś jeszcze z lekarzem, czy nie, byli chyba jacyś praktykanci, ale ja naprawdę ich nie zauważałam, poród - wiadomo - nie myśli się o niczym innym, tylko żeby z dzidzią było wszystko dobrze, a później - też tylko czekałam żeby powiedzieli - ok, wszystko dobrze, możemy wypisywać i martwiłam się jak badali dzieciątko, czy zdrowe, czy nie, a to, że mnie przy okazji oglądali od tej czy innej strony - jakoś takie było mało istotne

no tak, punkt widzenia zależy od kąta patrzenia... 🙂

• Mamusia
ALE JA JUŻ PISAŁAM ja też byłam na ginekologii i to nie ze względu ciąży tylko PCO byli studenci i mi to nie przeszkadzało ale teraz bedzie zemną mój mąż i wiem że on też nie bedzie zachwycony gdyby taka sytuacja miała miejsce lekarz to lekarz a nie każdy praktykant musi mnie dotykać i oglądać. Byłam sama na operacji to mi to nie przeszkadzało gdyby jednak każdy by mnie badal to bym zaprotestowała. czytałam ostatnio posty dziewczyny którą badano i potraktowano jak rzecz naciągnięto jej koszule prawie na oczy i każdy badał no żenada. druga sytuacja moja macocha rodziła miała położenie pośladkowe i też badani ją 3 studentów i mówi że to strasznie krępujące i ma złe skojarzenia wiec ja tego chce uniknąć i tyle mojego zdania

• Mamusia
a mnie gardlo boli i juz nie mam cierpliwosci wyslalam swojego po ten syrop dla ciezarnych ale w zadnej aptece tego nie ma nie wiem czy w koncu znalazl czy nie 🙂 to sie okaze jak wroci 🙂 nawet jesc mi sie nie chce 🙂 dotego mala mnie cisnie i od wczoraj jest strasznie nadpobudliwa

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
dziewczyny może któraś z was wie chciałam wystawić aukcje na allegro ale mam problem ze zdjeciami czy istnieje opcja dodania wiecej niż 8 szt zdjęć??

nie dodawaj miniaturek bo za to placisz ja sprzedaje na allegro i jest lepszy sposó wejdz sobie na http://www.iv.pl/ powczytuj zdjecia i powklejaj w tresc aukcji nie jako galeria