Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze to napiszę i spadam
Lena dziś spędziła 2 godziny w towarzystwie 10 kotów i 3 psów ( oczywiście nie bezpośrednim) ale jak jej pokazałam kota z bliska tj kociaka to myślałam że z wózka wyskoczy , chciała go łapać wytarmosić , żałuję że aparatu nie miałam
no ale jak tylko wróciła do domu cała "mordka" tj prawy policzek wysypany- wygląda jakby jej ktoś tam wrzątek wylał - więc dzisiaj znowu sterydowanie
ehhh
poszłam

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

gdzie wy jesteśta??? was o nie można wyczuć
ma jeszcze jedno pytanie tylko proszę tu na mnie nie zmeścić bo jak coś nas nie dotyczy to się nie czyta uwaznie- wiem że ta sprawa była poruszana ze sto razy i wiem że Wiola i Dorka miały z tym problem ale ich NIET więc napiszę to wielkimi literami żeby me pytanie było zauważalne
[color=red]co można zastosować na odparzenie - pytam o jakiś domowy sposób bo te chuje muje typu linomag, bepanthen, sudocrem nie pomagają- zamiast wysuszyć to jeszcze "nawilżają" i niebawem zrobią jej się tam rany PLEASE HELP [/color]

• Mamusia
gizelda napisał(a):
gdzie wy jesteśta??? was o nie można wyczuć
ma jeszcze jedno pytanie tylko proszę tu na mnie nie zmeścić bo jak coś nas nie dotyczy to się nie czyta uwaznie- wiem że ta sprawa była poruszana ze sto razy i wiem że Wiola i Dorka miały z tym problem ale ich NIET więc napiszę to wielkimi literami żeby me pytanie było zauważalne
[color=red]co można zastosować na odparzenie - pytam o jakiś domowy sposób bo te chuje muje typu linomag, bepanthen, sudocrem nie pomagają- zamiast wysuszyć to jeszcze "nawilżają" i niebawem zrobią jej się tam rany PLEASE HELP [/color]

mąka ziemniaczana 🙂

• Mamusia
w temacie zupek : dzisiaj mojemu ugotowałam pierwszy raz zamiast słoiczka, marchewke z ziemniaczkiem i kuźwa wszystko wyrzygał 🤢 🤢 🤢 nie wiem o co chodzi, ziemniaki były wsiowe, marchewka z ryneczku.. 🤔 🤔 no nic, lepiej ze wyrzygał niz mialby go brzuch potem bolec

mi ze względu na skazę zamiast masła kazała doktorka dodawać parę kropli oliwy z oliwek, aa i co do alergenów to cielecina tez bardzo uczula

Matylda ja już też jestem w połowie pierwszego opakowania 2jki no i faktycznie nie wali juz tak strasznie i w smaku lepsze od 1. Ja nie piłam żeby nie było, moja teściowa musi we wszystkim gębe umoczyć i zawsze jak sie małym zajmuje to próbuje czy oby nie mdłe 😁 😁

a na te odparzenia to jakiś wywar z kminku bodajże ktoś tu coś wspominał

no dzięki zara będzie i mąka i wywar
a ja już nie mam mdłości jak młodej mleko podaję he he 😉 capi ale nie tak jak jedynka
Ewelina z Łochowa dziś pisałaś że palisz w piecu- ja nawet w piecu nie mogę palić tzn mogę ale rano , na wieczór absolutny zakaz bo wysusza jej błonę śluzową 😞 także przy kąpieli marzniemy a ja nie wiem jak to będzie w mieście w ogóle to wszystko mnie przeraża 😞

• Mamusia
gizelda napisał(a):
a ja już nie mam mdłości jak młodej mleko podaję he he 😉 capi ale nie tak jak jedynka
Ewelina z Łochowa dziś pisałaś że palisz w piecu- ja nawet w piecu nie mogę palić tzn mogę ale rano , na wieczór absolutny zakaz bo wysusza jej błonę śluzową 😞 także przy kąpieli marzniemy a ja nie wiem jak to będzie w mieście w ogóle to wszystko mnie przeraża 😞

a jakbys nawilżacze powietrza kupiła?

• Mamusia
ewelinka1007 napisał(a):
gizelda napisał(a):

przy alergi nie można bo roztocza pleśniowe ☺️

• Mamusia
Matylda ja bym jeszcze poleciła fiołka trójbarwnego (bratka): zrób po prostu z tego herbatę ^^ i podmywaj pupcię, no i najlepiej przy każdej zmianie pampka umyć czy przemyć małej pupkę wodą czy tam tym bratkiem czy tym wywarem z kopru, kminku czy co to tam było. No i nie wolno mieszać kremu na odparzenia i zasypki- albo to, albo to.

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
gizelda napisał(a):

przy alergi nie można bo roztocza pleśniowe ☺️[/qu
no to współczuje