Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gizelda napisał(a):
dzięki Ola
już nikt mnie na pocztę nie wlezie 😁

my mamy jednego zęba od miesiąca i jeszcze nie czyszczony
ej czy to normalne że ona ma jednego zęba ???? 😮
już prawie pół zęba ma a drugiego ani widu ani słychu 🤢

Nie martw się U nas tak właśnie było
U mnie Anielka pierwszego ząbka miała w 9 mies.

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
dzięki Ola

No trochę to dziwne.. z reguły rosną dwa jednocześnie, a przynajmniej drugi wychodzi zaraz po pierwszym.. 🤔

no to mnie pocieszyłaś 🤢
u lekarza będę dopiero za tydzień to zapytam
ale poważnie ma już pół dolnej prawej jedynki - obok pukam i nic ,na górze nic
dziwne to moje dziecię jak i rodzice ☺️

Przestań! Nie dziwne tylko wszystko w swoim czasie(chyba) Jest najnormalniejsza na swiecie, na dodatek piękna! ☺️

marinka napisał(a):
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
dzięki Ola

No trochę to dziwne.. z reguły rosną dwa jednocześnie, a przynajmniej drugi wychodzi zaraz po pierwszym.. 🤔

no to mnie pocieszyłaś 🤢
u lekarza będę dopiero za tydzień to zapytam
ale poważnie ma już pół dolnej prawej jedynki - obok pukam i nic ,na górze nic
dziwne to moje dziecię jak i rodzice ☺️

Przestań! Nie dziwne tylko wszystko w swoim czasie(chyba) Jest najnormalniejsza na swiecie, na dodatek piękna! ☺️

nie no ja rozumiem że można mieć zęby późno ale żeby przez tak długi czas mieć tylko jednego 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
ej ja wiem że moja jest piękna, normalnie cud malina ale WY nie wiecie jaka ona jest śmieszna ☺️
jak rano się do mnie uśmiecha z tym jednym zębem i odstającymi uszami to normalnie taki mały TROLIK ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

szyszka napisał(a):
marinka napisał(a):
szyszka napisał(a):
a rano? 🤪

Szyszka rano mąż. Ale my to świra mamy. I za duzo znajomych dentystów 🤪 🤪

my tak samo 🤪

a ja ogólnie mam mało znajomych a dentysty żadnego 😮
dlatego sama małymi kroczkami usuwam sobie ósemkę
jedynki też sobie sama piłowałam 😁

• Mamusia
Matylda!!!! leniuszek cud miod, taki zadowolony z zycia bobasek 🙂 i jeszcze sie sam udypia 🙂 🙂

ze co zrobilas z zebami??? ze jak usuwasz sobie zeba sama??? 🙂 🙂 😲 😲 😲 😲

gizelda napisał(a):
szyszka napisał(a):
marinka napisał(a):
szyszka napisał(a):
a rano? 🤪

Szyszka rano mąż. Ale my to świra mamy. I za duzo znajomych dentystów 🤪 🤪

my tak samo 🤪

a ja ogólnie mam mało znajomych a dentysty żadnego 😮
dlatego sama małymi kroczkami usuwam sobie ósemkę
jedynki też sobie sama piłowałam 😁

Dagi nic po prostu mam 4 ósemki które i tak są do wywalenia i jakieś dwa mce temu jedna ( ta która miała być pierwsza out) się ukruszyła a że ja za darmo do dentysty ni chodzę bo im nie ufam a kasy na razie nie mam to sama go ukruszam do reszty bo mi język uraża 😮
może wiosną się wybiorę to się tego cholerstwa pozbędę a jedynki piłowałam pilnikiem do paznokci bo mi się za duże zawsze wydawały ale jak po kilku latach zaczęło boleć to przestałam ☺️

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Dagi nic po prostu mam 4 ósemki które i tak są do wywalenia i jakieś dwa mce temu jedna ( ta która miała być pierwsza out) się ukruszyła a że ja za darmo do dentysty ni chodzę bo im nie ufam a kasy na razie nie mam to sama go ukruszam do reszty bo mi język uraża 😮
może wiosną się wybiorę to się tego cholerstwa pozbędę a jedynki piłowałam pilnikiem do paznokci bo mi się za duże zawsze wydawały ale jak po kilku latach zaczęło boleć to przestałam ☺️

matylda ja czytam i nie wierzę
przepraszam nie chce cię straszyć ale takie samemu robię takich rzeczy to głupota nie obraź się za to stwierdzenie!
zęby mają korzenie a ósemki już wogóle.... nie usuniesz sama wszystkiego mało tego krusząc go utrudniasz wyrwanie później dentyście i narobisz sobie problemu bo będziesz musiała usuwać chirurgicznie 😮
pozatym korzenie które mogą zacząć gnić doprowadzają do STANU ZAPALNEGO i czasami ŚMIERCI......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! właśnie przez zęby i ich stany zapalne więc może idź do dentysty a nie sama dłubiesz

• Mamusia
A ja Ci powiem Matylda, że ja miałam 3 ósemki tzn. jednej już nie mam bo usunęłam, drugą mam ale krzywo rośnie a trzecia się wyżyna. I pamiętam jak dziś ten ból kiedy mi ósemkę lekarz z asystentką dłutem usuwali bo mam zakrzywione korzenie, nigdy więcej dobrowolnie z własnej nieprzymuszonej woli nie dam se ósemki usunąć. Ja jestem jak Twój P. odnośnie leków - zwłaszcza tych przeciwbólowych ale wtedy brałam kilka razy dziennie przez 2 tygodnie ibuprom max. Możesz sobie porównać, że po cesarce tylko jeden dzień prosiłam o coś przeciwbólowego a z tą pier*****loną ósemką tzn tym bólem nie dało się żyć po wyrwaniu 🤢 To była ta dolna a podobno wyrwanie dolnych zębów boli o wiele bardziej, nie wiem nie znam się - tak mi dentysta powiedział. Anyway - ósemki to jakiś wybryk natury 🥴

co do zębów to wszystkp rawda co napisałyście
dla mnie wyżynanie tych ósemek było Ola gorsze od porodu tj ból i jestem świadoma tego co pisze
ale ta moja jedna dola ósemka to totalny nie wypał
ona już zepsuta się wykluła
ukruszam to co nie jest unerwione , do środka się nie zbliżam
moje wszystkie 4 mają być usuwane chirurgicznie i bojam się jak cholera 😮
no ale co ma być to będzie będę tak chodzić ile wytrzymam
buziaki spadam

• Mamusia
gizelda napisał(a):
co do zębów to wszystkp rawda co napisałyście
dla mnie wyżynanie tych ósemek było Ola gorsze od porodu tj ból i jestem świadoma tego co pisze
ale ta moja jedna dola ósemka to totalny nie wypał
ona już zepsuta się wykluła
ukruszam to co nie jest unerwione , do środka się nie zbliżam
moje wszystkie 4 mają być usuwane chirurgicznie i bojam się jak cholera 😮
no ale co ma być to będzie będę tak chodzić ile wytrzymam
buziaki spadam

a moje osemnki tak rosną ze nawet chirurg rece załamał i powiedział ze puki nie bolą to nnie ruszać bo trzeba usunąć pod narkozą i dużo kości musiał by usunąć i boi sie o nerwy 🤢
narazie nic nie ruszamy 🤢

• Mamusia
bry 🙂
uczłowieczyłam się w końcu mi teściowa włosy ogarnęła no i moge powiedzieć, że ja ram się tym, jaka jestem ładna, faaajna i zajebista 😁 😁 😁
dołączam do klubu "zarwanych nocy", mój tez sie budzil ze 4 razy i nie dało sie go ugłaskać w łóżeczku, musialam go tulic z 10min po czym jak go odlozylam to i tak zaraz sie przebudzał i wył. yyyyyyyyh. no i przez ten katar mleka za bardzo niet, no ale póki to sam katar to się jeszcze tak bardzo nie stresuje, przeinhaluje go dzisiaj jeszcze solidnie i modlę sie żeby z tego kaszel nie wyniknął bo przeciez dopiero z 10dni temu skonnczył antybiotyk brac na zapalenie oskrzeli. 🤢 🤢

dziewczyny te, których dzieci kaszlą - oklepujcie im plecki zeby im nie spływało na oskrzela. tylko nie tak normalnie - trzeba polozyc sobie dziecko na kolanach tak, zeby głowa była niżej niż pupa i oklepywac ręką złożoną w "łódeczkę" od dołu do góry.

co to ja jeszcze miałam... aaaa Matylda ty masz mistrza z tymi zębami 😁 😁 chyba bym nie wpadła na to żeby je opiłować chociaż tez mam sporawe jedynki 😁 😁 przypomniala mi sie teraz taka laska ode mnie z klasy która sobie uszy na super glue przykleiła bo jej odstawały 😁 😁

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Marta - Maja fajowa śmieszka, widać że zadziora jak moja łobuziara, ma to samo "coś" w oczach 😉
Nóżka się rusza, rączka z boku coś skrobie a główka pracuje 😁 Nie jest tak samo u Mai? 😉
Ładna dziewuszka, mała dama 🙂

dokładnie tak jak mówisz 😉
a co do opasek, to dzięki - super - już młodej też zamówiłam

• Mamusia
Anika_77 napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
Mam takie małe pytanko do Was .Wy juz jesteście po szczepieniach dzieciaczków,czy któraś szczepiła na ROTAWIRUSY jak przechodziły przez to dzieciaczki?Dzięki za odpowiedzi
Hej 🙂Ja szczepiłam w trzech dawkach,moja Polka w ogole bez objawowo przeszla szczepienie,zero goraczki,rozdraznienia 🙂

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Anika_77 napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂
Mam takie małe pytanko do Was .Wy juz jesteście po szczepieniach dzieciaczków,czy któraś szczepiła na ROTAWIRUSY jak przechodziły przez to dzieciaczki?Dzięki za odpowiedzi
Hej 🙂Ja szczepiłam w trzech dawkach,moja Polka w ogole bez objawowo przeszla szczepienie,zero goraczki,rozdraznienia 🙂

A podawałas moze pierwszą dawke równocześnie z podstawowymi szczepieniami ?bo ja bede szczepić DTPa-IPV-Hib-HBV (heksa) i nie wiem czy w jednym dniu jedna i druga podac czy jednak w odstepach dniowych

• Mamusia
Anika_77 napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
Anika_77 napisał(a):
Cześć dziewczyny 🙂

A podawałas moze pierwszą dawke równocześnie z podstawowymi szczepieniami ?bo ja bede szczepić DTPa-IPV-Hib-HBV (heksa) i nie wiem czy w jednym dniu jedna i druga podac czy jednak w odstepach dniowych

Podawalam rotawirusy z Hexą... 🙂