Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
haj
ustałam 😮
najadłam się jak dzika świnia teraz trzeba pozmywać a później musze się z Leonem na podwórku pobawić bo od rana na łańcuchu stoi
mąż kupił regał na ciuchy małej ale trzeba czekać dwa tygodnie, nic specjalnego zwykły słupek ale w kolorze łóżka w sypialni więc na razie będzie a później sie to na coś przerobi np na drzewo na opał
poleżę 10 minutek i idę a później zajmuję się papierami w końcu no i poupycham tymczasowo gdzieś to co już uprane i wyprasowane
a torby też nie mam i do torby też nic
a co z reklamówką nie można iść????????????

można 😁 ej kobieto Ty 14 marca masz znów imieniny z Leonem!

Ha. I jestem.

Tyska, witaj z powrotem !! 🙂 🙂

Brechti, przepraszam, ale TAK się uśmiałam z Twojej opowieści o praniu, że oplułam jogurtem monitor 😁 😁 😁 moja babcia jest podobna, choć mieszka sama i daleko, ale w zeszłym roku weszła sobie na drzewo czereśnie zrywać 🤢 🤢 ma 86 lat 😁 😁

Co do Tymoteusza: bardzo podoba mi się to imię. Ale Mój ma już jedno dziecko z poprzedniego związku: Mateusza... No i dziwnie by się wołało ich razem 🙂

A co do wyprawki, to ja chyba wyjątek jestem, bo:
1. łóżeczko stoi już od miesiąca złożone ( z materacem w folii ) a wynika to z tego, że brakowało miejsca na składanie rzeczy dla synka i łóżeczko świetnie służyło mi za podręczny magazyn ☺️ ☺️ a po drugie: z przyczyn lokalowych mam wydzielony kącik dla dziecka a nie pokój i musiałam już wizualnie przygotowywać się do tego mebla 😁 ☺️ Samą ramę przetrę wilgotną szmatką, materac jest nadal w folii, więc nie kurzy się a ja już przywykłam.

2. jestem już spakowana do szpitala: i siebie i dziecko już zapakowałam. Świadomość, że mam już to ogarnięte jakoś umniejsza mi strach porodu 😁 no i niech to się dzieje kiedy już chce...
Poza tym obiecałam, że chciałabym urodzić pierwsza 😁 😁

brechti napisał(a):
matyldusia napisał(a):
haj
ustałam 😮
najadłam się jak dzika świnia teraz trzeba pozmywać a później musze się z Leonem na podwórku pobawić bo od rana na łańcuchu stoi
mąż kupił regał na ciuchy małej ale trzeba czekać dwa tygodnie, nic specjalnego zwykły słupek ale w kolorze łóżka w sypialni więc na razie będzie a później sie to na coś przerobi np na drzewo na opał
poleżę 10 minutek i idę a później zajmuję się papierami w końcu no i poupycham tymczasowo gdzieś to co już uprane i wyprasowane
a torby też nie mam i do torby też nic
a co z reklamówką nie można iść????????????

można 😁 ej kobieto Ty 14 marca masz znów imieniny z Leonem!

no własnie wtedy świętujemy RAZEM a trzy dni później jest mój BIRTHDAY 🤪

idę będę około 17.00
a ja się boję miec tego małego bibi przy sobie taka ze mnie matka jak z koziej dupy coś tam (zapomniałam co:blink 🙂
ja za nerwowa jestem i cierpliwości zero, tatuś tak samo więc czarno to wszystko widzę

Tutliputli napisał(a):
jak z koziej dupy trąbka 😜 😜

Zobaczysz, ze swoim dzieckiem jest inaczej niż z cudzym: jeszcze ci kupy pachnieć będą 😁 😁

Pierdzielisz????
sugerujesz że będę niucha w pełnego żółtego pampersa wkładać żeby se przyjemność sprawić????

kto wie?????????????????

Oj jak dobrze, że chciało mi się wczoraj zrobić obiad na dzisiaj i dziś tylko do podgrzania wstawię 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃
Mam leniwe gołąbki: cały wielki gar 😮
Bo przyznam się do czegoś: ale pomyślałam sobie: jak ja będę w tym szpitalu to co na litość boską będzie Mój jadł?? 🤢 🤢
Nie, on nie jest z tych co sami gotują 😁 😁
No i zaczęłam masową produkcję jedzenia do zamrożenia 😁 😁 😁 ☺️ ☺️ ☺️

matyldusia napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

Zobaczysz, ze swoim dzieckiem jest inaczej niż z cudzym: jeszcze ci kupy pachnieć będą 😁 😁

Pierdzielisz????
sugerujesz że będę niucha w pełnego żółtego pampersa wkładać żeby se przyjemność sprawić????

kto wie?????????????????
oj znam takie mamy co jak widzą, że mi się zbiera na wielki wymiot na zapach i wyobrażenie podcierania okupanej doopki, to mi mówią: " oj przecież to jak masełko, jak krem czekoladowy" 😮 😮 😮 😮 😮 🥴 🥴 🥴

Kaśka ty mnie rozbrajasz tym podejściem
tzn zdrowym podejściem
ja nie mam takiej natury żeby o wszystkim myśleć i wszystko zaplanować
chociaż powiem że jak Tyska trafiła do szpitala to oprócz tego że się o nią martwiłam to ciągle myślałam o tym co by sie stało z Leonem gdybym ja musiała leżeć 😲
chyba schronisko 😲

• Mamusia
dżizyz haha, ja nie chcę myśleć o tych brudnych śmierdzących sprawach 😜
ja też się boję o to jaką matką będę, bo co jak co i twarda babka ze mnie 😁 😁 😁 ale jak mi się takie małe rozbeczy to ja nie wiem co zrobię! wszystkooooo tylko nie płacz dziecka!!! a że nie chcę za bardzo rozpieszczać mojego szkraba ciągłym kołysaniem niańczeniem i byciem na każde zaszlochanie to jestem PRZERAŻOOOONA.
Dlatego właśnie psy są fajne- NIE BECZĄ

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
matyldusia napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

Pierdzielisz????

kto wie?????????????????
oj znam takie mamy co jak widzą, że mi się zbiera na wielki wymiot na zapach i wyobrażenie podcierania okupanej doopki, to mi mówią: " oj przecież to jak masełko, jak krem czekoladowy" 😮 😮 😮 😮 😮 🥴 🥴 🥴

o fuuuujjjjjjj.............

Ola, nie podejrzewam Mojego o taki entuzjazm, żeby zapomniał o jedzeniu 😁
Syna już ma, więc czy drugi sprawia tyle samo radości i daje powodów do dumy i picia ? 🤔

i wolałabym żeby ze sprawami urzędowymi to on tak nie szalał, bo jeszcze zamiast Witolda, będę miała Ryszarda 😁 😁

nie mam tv 😞 😞

"jedzik" mi się włączył i rozpoczęłam masowe pochłanianie pokarmu 🥴

spadam poleżeć z książką i jedzeniem zatem, będę wieczorem 🙂