Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Ojej jak się objadłam 😮 Ale nie mogłam się oprzeć pasztetowi teściowej, na to nawaliłam ćwikły i chrzanu, no i herbatka z cytrynką mniam 😉

a weź nie kuś ja muszę iść do sklepu sama nie wiem na co mam ochotę, na pewno będzie jakiś batonik, muszę sobie trochę energii dodać bo kawusia nie pomogła

Nie boisz się tak pić tej kawy? 😮 Ja jeśli piję to może raz na tydzień-dwa jakaś słabiutką z mlekiem, a Ty widzę codziennie i to na czczo 🤔 biedna ta Twoja kruszynka...
Ps. kup sobie coś zdrowego a nie wcinasz tylko batony.. marchewki z jabłuszkiem sobie zetrzyj, twarożku z bułeczką albo ciemnym chlebkiem.. Ja bym Ci tam dała popalić 😉

no dobrze że nie jesteś moją mamą bo miałabym przechlapane hehe(żart)
alexia ja nie mogę zmienić niektórych przyzwyczajeń, zwłaszcza jeśli wiem że moje ciśnienie jest niskie i ja bez tek kawy nie funkcjonuję i zaraz boli mnie głowa, wiadomo na jednej się nie kończy, są dwie albo trzy ale to są rozpuszczalne pół na pół z mlekiem i dodam że bardzo słabiutkie,prawdziwej czarnej nigdy nie lubiłam a twarożek i ciemne pieczywo też się czasem zdarzy no marchewka też sporadycznie ale jakoś o tej porze roku mi nie smakuje, zjadłabym taką soczystą z letniego ogródka mniam ..............................................

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tez ide cos zjesc na sile zeby dzidzia miala co zjesc.. ale mowie wam nie mam wogole apetytu nic mi sie nie chce ;( mam katar boli mnie gardlo wogole jedna wielka masakra nie mam ochoty na nic i co tu caly dzien robic.. ;( dzidzia sie nie rusza troche sie martwie bo jak kaszle to mocno mi sie brzuch napina i nie wiem czy jej moja choroba nie zaszkodzi ;( szkoda mi tej kruszynki w srodku.. ;(

• Mamusia
Ojjj tam, nie ma rzeczy niemożliwych, ja też mam niskie ciśnienie i też codziennie piłam kawę i w dodatku sypaną, rozpuszczalna jakoś przestała mi smakować, ale jak myślę o dziecku to daję radę. W ogóle pierwsze 3 miesiące to nawet zwykłej herbaty nie piłam tylko owocowe, zieloną ewentualnie gorącą wodę z miodem i cytrynką. Jak się bardzo chce to wszystko można kochana 😉

• Mamusia
Agusiaa napisał(a):
Ja tez ide cos zjesc na sile zeby dzidzia miala co zjesc.. ale mowie wam nie mam wogole apetytu nic mi sie nie chce ;( mam katar boli mnie gardlo wogole jedna wielka masakra nie mam ochoty na nic i co tu caly dzien robic.. ;( dzidzia sie nie rusza troche sie martwie bo jak kaszle to mocno mi sie brzuch napina i nie wiem czy jej moja choroba nie zaszkodzi ;( szkoda mi tej kruszynki w srodku.. ;(

Mi na katar, przynajmniej chwilowo pomaga chrzan, jak masz taki tarty ostry w domu to sobie zjedz łyżeczkę, trudno - łzy pociekną ale lepiej Ci się będzie oddychać 🙂 Może i Tobie pomoże 🙂

• Mamusia
Ja to pije normalne herbaty 😉 kawy wogole nie pije nie lubie bleee ;D bo po kawie śpie 😉 wcinam faszerowanego kurczaka na kanapce babcia robiła na swieta mmm pychota 😉 nie moge sie doczekac kiedy poznam w koncu plec dzidzi 😉 ciekawe czy intuicja mnie zawiedzie ..

• Mamusia
Ja kawy wogole nie pije 😉 hi bierzecie jakies witaminy w ciazy ? ja brałam folik a teraz biore Pharmaton Matruelle i do tego Urinal... zjadłam dwie kanapeczki dzidzia przynajmniej glodna nie bedzie i pije ciepła herbatke 😉 troche sie boje jak mi wyniki wyjda z ta krzywa cukrowa bo lekarz do mnie ze za duzo przytyłam...

dziewczyny weźcie się opanujcie ja przez trzy tygodnie na początku czytałam te wszystkie artykuły i mam dość przecież nam nic nie wolno, przecież herbaty zielonej też a malinowej tym bardziej
ta ciąża i tak jest dla mnie pełna wyrzeczeń i nie za dobrze się z tym czuję, co ma być to bedzie, przeznaczenia nie będzie, może nie otruję dziecka kubkiem kawy
pisałam kiedyś że u mnie zjedzeniem kiepsko dlatego sukcesem jest jeśli w ogóle wezmę coś do ust
teraz zajadam się chipsami i to kupiłam trzy różne paczki o różnych smakach bo wiem ze nic innego bym nie zjadła, no wcisnęłam jeszcze bułeczkę z szynką i pomidorem i o mało się nie poryczałam bo zwyczajnie o tej porze nie jem tylko tak sugeruję się moją Alexią która mnie tu karci
ja przy stole wigilijnym prawie po całym dniu głodówki zjadałam trzy pierogi z kapustą i dwa śledzie a wy wszystkie pisałyscie że takie objedzone czasem nawet wam zadroszczę

Frytus150 napisał(a):
Cześć Mateczki 🙂
Ja też kawy nie pije...W miare sie dzisiaj wyspalam ...Wczoraj przez smsy sie z mioim poklocilam,dzisiaj od rana tez...Bo ja nie rozumiem po co ten debil do mnie pisze;/

wyłącz telefon ja tak zrobiłam wczoraj i pewnie włącze go w Nowy Rok

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
dziewczyny weźcie się opanujcie ja przez trzy tygodnie na początku czytałam te wszystkie artykuły i mam dość przecież nam nic nie wolno, przecież herbaty zielonej też a malinowej tym bardziej
ta ciąża i tak jest dla mnie pełna wyrzeczeń i nie za dobrze się z tym czuję, co ma być to bedzie, przeznaczenia nie będzie, może nie otruję dziecka kubkiem kawy
pisałam kiedyś że u mnie zjedzeniem kiepsko dlatego sukcesem jest jeśli w ogóle wezmę coś do ust
teraz zajadam się chipsami i to kupiłam trzy różne paczki o różnych smakach bo wiem ze nic innego bym nie zjadła, no wcisnęłam jeszcze bułeczkę z szynką i pomidorem i o mało się nie poryczałam bo zwyczajnie o tej porze nie jem tylko tak sugeruję się moją Alexią która mnie tu karci
ja przy stole wigilijnym prawie po całym dniu głodówki zjadałam trzy pierogi z kapustą i dwa śledzie a wy wszystkie pisałyscie że takie objedzone czasem nawet wam zadroszczę

a to dlaczego nie wolno herbaty malinowej czy zielonej? 🤪 już kiedyś słyszałam o tych rewelacjach i jak pytałam ginekologa to parsknął śmiechem 🙂

• Mamusia
Ja to wogole przez ta chorobe apetytu nie mam ;( zjem na sile sniadanie bo biore witaminy a ich na czczo nie moge wiec zjadlam dwie kanapki i pije ciepla herbatke nawet narzeczonemu obiadku nie zrobie ehh tak bym cos juz pichcila a tak chora jestem i nic mi sie nie chce.. ;(

alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):

a to dlaczego nie wolno herbaty malinowej czy zielonej? 🤪 już kiedyś słyszałam o tych rewelacjach i jak pytałam ginekologa to parsknął śmiechem 🙂

no własnie ja jak zapytałam mojego o kawę to parsknął śmiechem
zielona ponoć ma właściowości uspokajające co też jest szkodliwe a malinowa tak jak czosnek powoduje skurcze co moze dprowadzić do przedwczesnego porodu co jest paranoją bo chybya trzeba by pić tą herbatę hektolitrami a czosnek zajadać kilogramami
przeczytałam artykuł i według niektórych znawców mieszcze sie jeszcze w limicie bo piję 1 lub dwie i bardzo rzadko trzy, poza tym ograniczyłam ją z 7 albo 6 więc to chyba sukces
jak pracowałam co godzinę spotykałam sie z kims innym i wszędzie piłam kawę i to za każdym razem inną czasem nieźle namieszałam