Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Magda - moja Lenka już dużo umie powiedzieć świadomie, tyle że nie bardzo jej to wymawianie wychodzi, już mówiłam że zazwyczaj pierwszą sylabę mówi, ale ja wiem o co jej chodzi i tak:
buty to u niej "bu"
buju buju też "bu"
😁 😁 😁

pada deszcz - "pa"
daj wymawia ładnie
baba to baba
pa pa - mówi ładnie bo pa pa
da da to da da jak idziemy na dwór
mama to mama
tata to idealnie mówi tata
koko na kurę - to to 😁
bach to "ba"
baja też "ba" 😁
no i dźwięki typu miau, chau itd po swojemu ale podobnie 😉
zazwyczaj jak nie wie jak coś nazwać to pokazuje palcem i mówi "to" i próbuje naśladować wszystko co mówię ogólnie, pocieszna teraz jest 🙂
😁

• Mamusia
no i nikogo nie ma 😞
wszystkie zajęte
a moi wszyscy w kościele a ja dalej sie nudzę 😠
tak sobie pomyślałam że przecież w WIELKI PIĄTEK rodziła się jeszcze LENKA i MIKOŁAJ , pamiętam pamiętam 😉
no a ja niestety mam BIRTHDAY PARTY w niedzielę tzn LENA ma bo ja już swoje miałam 😉
ale kicha
miejsca nie ma
stołów nie ma
obrusów nie ma
NIC NIE MA
a co najśmieszniejsze ja nie umiem gotować i nie mam z czego bo u mnie na WIELKANOC to tylko barszcz biały się wcina ale przecież tego gościom nie podam ( dodam gościom którzy sami się wprosili - szkoda tylko że sami reszty sobie nie zorganizowali 😠 😠 😠:angry 🙂
no i to jest właśnie mój świąteczny dylemat 😉
a jutro może z rańca pójdę jajca poświęcić 😉 a co tam raz na dwa lata może pójść do kościoła 😉 chyba 🥴
myślałam o tym żeby w niedzielę z LENIEM pójść ale chyba NIE OCHRZCZONYM nie wypada do kościoła chodzić 😮 nie wiem 🥴

• Mamusia
Witam po nadgodzinach i lekarzu.

ZAczynam 4dniowe wolne 😁

WSZYSTKIEGO NAJ DLA LIWECZKI I FABIANKA-ZDROWKA 😘 😘

Moja Ala malo mowi tylko:
ba ba - babcia
zie ta ta-gdzie ta ta?
ta ta- tata albo jak cos pokazuje
mammmmma- mama pomoz jak ryczy bo tak mama nie powie
i inne tam malo zrozumiale sylaby ale za to duzp robi i bardzo duzo rozumie 🙂 Dzis biegala mi po koruytarzach u lekarza, wyciagnela sama ciezka szuflade, przenosi 1,5 litrowe pelne butelki sama przez caly pokoj. Malo mowi ale jest silna i duzo potrafi sama. Sama sobie otworzy butelke z piciem swoja dziecieca, sama wchodzi do wanienki do kapieli jak stoi na podlodze i potrafi jak dorosly wejsc po schodach jak trzymamy ja za rece i o dziwo nie robi to jak wiekszosc dzieci ze ciagle ta sam anoga tylko tak jak dorosly raz jedna i od razu druga noga i znow jedna i drugi i wchodzi po schodach i wiele wiele innych. Jestem z niej dumna 😎
Za to rosnie mi straszna histeryczka bo jak cos nie jest po jej mysli to od razu rzuca sie i marudzi i ryczy 😞

jak i gdzie spedzacie swieta??
Ja jtro do cioci i chrzestnego Ali ktorzy z niemiec przyjechali na swieta, w niedzile do tesciow a w poniedzilek robimy Ali urodziny u nas 🙂
i kupilismy jej takie cos na prezent-moje znajome sobie chwala. Nowe jest drogie ale ja za 100zl uzywane w bdb stanie kupilam 🙂
o taki cos-idealne i do domu i na ogrod dla 12-36 miesiecy:
http://allegro.pl/fisher-price-skoczek-zebra-sklep-wysylka-24h-i2237129158.html

• Mamusia
Ja jajek nie idę święcić bo nie mam koszyczka ☺️ Nosić dziecku nic nie pozwalam choć się rwie do tego bo nie chcę żeby nabawiła się przepukliny.
Pierwszy dzień świąt u teściów a poniedziałek zostajemy w domu i odpoczywamy bo wbrew pozorom umęczę się tam u teściów z tym dzieciakiem, gdzie na jednym małym pokoju będzie 9 osób i na podłogę Leny tam puścić nie mogę 🥴 Najchętniej nigdzie bym nie jechała ooo

Aha Matylda - w moim słowniku nie ma słów "wypada, nie wypada" więc jak masz ochotę to idź z dzieckiem do kościoła, nic komu do tego, Twoje dziecko, Twoje życie, Twoja sprawa, a jak się tak wszyscy interesują to niech CI też na chleb dają ooo tyle mam do powiedzenia w tym temacie 😉

• Mamusia
super nigdzie nie jedziemy, mój P, skręcił noge zaraz wraca od lekarza!
no to do nas sie zjada wszyscy 🤢

No nic.

Matylda, miej wszystkich gdzies! Ciesz sie tym, że masz cudna córeczke i nikomu nic do Twojego zycia o! I Kochana, czemu mnie ze znajomych fb wyrzuciłas?? 😮 😲 😞

• Mamusia
marinka napisał(a):
My jajca idziemy swięcić, bo Anielka sama dekorowała koszyczek 🙂 I jest bardzo ładny. zonkilami je ozdobimy 🙂

Też chętnie bym poszła ale nie mam koszyczka ani serwetki do niego, ani tasiemki.. ani nic zielonego.. No zupełnie nic ☺️ W tamtym roku miałam kupić ale oglądałam i wybierałam i tak wybierałam że dostałam skurczy i Lenka przyszła na świat oooo ☺️
Może pojadę późnym wieczorem do Tesco i coś znajdę a jak nie to trudno, jakoś przeżyjemy.. Tylko nie wiem jak ja bez kwiatków przeżyję.. S. wyślę i nie pozwolę bez żonkili albo tulipanów wracać 😉

• Mamusia
bazie to u mnie na podwórzu rosną 😁
fajnie żeście się trochę rozpisały 😉
Alice no ja tak jak pisałam niestety niedziela w domu ale za jaka ??? 😠 😠 😠 😠
wiecie że my to domatorzy jesteśmy i najlepiej "świętujemy" sami z dzieckiem i z psem na spacerze no ale niestety wyszło jak wyszło nie będę się tu rozpisywać
w ogóle nie wiem jak to będzie bo od lat niedzielę Wielkanocną spędzaliśmy chociaż godzinkę u moich dziadków no taka niby "tradycja" bo tam się ludzie zjeżdżają ale wypadły nam te nędzne urodziny ( prawie o dwa tyg za wcześnie ale ciul) i wychodzi na to że spędzę je tylko z Pawła rodziną bo przecież moi dziadkowie będą mieć swoich gosci a zaprosić wszystkich nie mogę bo z nami będzie nas już 10ro dorosłych i 3 dzieci a z tamtymi byłoby nas 17 dorosłych i 5 ro dzieci 😮
a ja nie mam miejsca, nie mam talerzy no tak jak pisałam nie mam NIC ☺️
mniejsza z tym
nie wiem jak będzie , na pewno niedziela w domu a w poniedziałek może na chwilę do moich dziadków albo przywiozę ich tu na tort , a P. już po południu jedzie do pracy
aha WARSZAWIANKI tort będzie z sweet home czy jakoś tak , znacie??? co myślicie ????
Ola wiesz że ja sie tam głupotami nie przejmuję tylko ja kurwa mieszkam w zabitej dechami dziurze i i tak już mam dosyc ględzenia a co dopiero po takim wyjściu do kościoła 😮, pamiętam jak rodzina z USA przyjechała ( muzułmani ???? - jak to się pisze bo mi podkreśla ???- never mind) to ten nasz chciał iść do kościoła - bo czasem chodzi to sobie nie wyobrażacie jak tu babki na niego naskoczyły - że nie ochrzczony, że bez sakramentów że coś tam i bidak nie poszedł 😮
ehhhhhhhhhhhh nie wiem
i miałam jeszcze sto innych rzeczy napisać ale mi przerwano i teraz nie wiem co ☺️

• Mamusia
Ja nie znam Sweet Home, tzn nie znam ich produktów tzn nie jadłam ☺️ .. A kto Ci tego torta będzie kupował? Jest ich cukiernia niedaleko mnie na Powstańców Śląskich 🙂
No i oni mają takie "wybajerzone" te torty a ja chcę zwykły najzwyklejszy 🙂 I chyba kupię w Auchan bo mają pyszne, może mi na zamówienie zrobią większy i napiszą roczek Lenki czy cuś... Muszę się tam przejechać ale to jak mama przyjedzie za tydzień 🙂

• Mamusia
Ola P. siostra przywiezie , wczoraj zamawiany ( nie chcieli bo za późno bo coś tam ale udało się ) ma być gotowy na jutro na 12.00 , wybrały taki zwykły prostokątny z ozdobami i nadrukiem PUCHATKA I tych jego przyjaciół
bo reszta to faktycznie przebajerzona 😉
ja jadłam od nich trzy torty i nie powiem w "smaku" dobre ale ta sztuczna polew/masa /skorupa ( nie wiem jak to nazwać ) to na wierzchu nie nadaje się do jedzenia
nasz będzie tiramisu 😉
ja też bym wolała skromną imprezę z malenkim swoim torcikiem no ale ...........................

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Ola P. siostra przywiezie , wczoraj zamawiany ( nie chcieli bo za późno bo coś tam ale udało się ) ma być gotowy na jutro na 12.00 , wybrały taki zwykły prostokątny z ozdobami i nadrukiem PUCHATKA I tych jego przyjaciół
ja jadłam od nich trzy torty i nie powiem w "smaku" dobre ale ta sztuczna polew/masa /skorupa ( nie wiem jak to nazwać ) to na wierzchu nie nadaje się do jedzenia
nasz będzie tiramisu 😉
ja też bym wolała skromną imprezę z malenkim swoim torcikiem no ale ...........................

Ja też nie lubię spędów domowych, najchętniej to zaprosiłabym moją mamę i teściów i koniec, a tak zjadą się chrzestni, siostra S. z mężem i dziećmi i będzie zadyma w chałupie, a ja kocham spokój i ciszę ☺️

• Mamusia
No właśnie Ola i ten TWÓJ tak świeżo i apetycznie wygląda a tamte ze sweet home takie sztuczne 😮
no ale bedzie co bedzie ja tam i tak tego nie jem
co gorsza mama upiekła już 3 ciasta i jeszcze ją w sernika wkopałam i chyba właśnie musze iść pomóc 😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
No właśnie Ola i ten TWÓJ tak świeżo i apetycznie wygląda a tamte ze sweet home takie sztuczne 😮
no ale bedzie co bedzie ja tam i tak tego nie jem
co gorsza mama upiekła już 3 ciasta i jeszcze ją w sernika wkopałam i chyba właśnie musze iść pomóc 😉

Ja nic też się za sernik muszę wziąć jak tylko S. wróci, tzn dziś tylko ciasto na kruchy spód zrobię i do lodówki na noc włożę a jutro resztę zrobię 🙂 W tym roku już muszę bo w tamtym obiecałam że zrobię, teściowa ciasta nie kupiła a ja se rodzić poszłam ☺️

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
nasz będzie tiramisu 😉

Ja też nie lubię spędów domowych, najchętniej to zaprosiłabym moją mamę i teściów i koniec, a tak zjadą się chrzestni, siostra S. z mężem i dziećmi i będzie zadyma w chałupie, a ja kocham spokój i ciszę ☺️

no j ajuż pisałam rozumiem jak ktoś ma dużą rodzinę, wielu znajomych a ludzie mają ze sobą kontakt i maja o czym gadać - to można i 30 osób zaprosić
ale ja już wiem że będzie drętwo i sztucznie bo nie raz coś takiego przerabiałam i tak jak pisałaś ze będzie u teściowej tak będzie u mnie -mały pokik , trzy pożyczone stoły , i skrawek dywanu dla dzieci w przedziale 7mcy- 5 lat , których ciągle ktoś będzie musiał pilnować , żeby np obrusa nie zdarły 😉 😉
no ale mniejsza z tym - ja przeżyje , nie wiem jak goście 😁

a mój sernik taki zwykły nie chciałam tego Olowego 😉i żadnego z rosami i spodami , mama ostatnio zrobiła taki sam SER z rodzynkami bez ciasta 😮 i było pyszne , tj wiadomo tam jakieś jajca, budynie , srynie, ale sama masa serowa bez spodu i wierzchu i taki fajny duży, pulchny wychodzi 😉
idem bo młoda w końcu zasneła- LEON tak ją wymęczył że padła dopiero teraz a już powinna wstawać 😉

• Mamusia
a moj tort bedzie robiony przeze mnie. Bedzie mial 3 czesci czyli 2 przekladania masa. Jedna brzoskwiniowa a druga smietanowa i cala reszta tez smietanowa. Na gorze bedzie moj robiony z lukru plastycznego kubus puchatek i obiok swieczka i rozyczki rozowe w kolo. Boki obsypane beda kakao.
A jak podoba Wam sie moj prezent skoczek zebra dla Ali?

• Mamusia
bry
ja zapitalam od rana jak dziki osioł, w dodatku mój syn pospał aż całe 40min. 😠 😠 😠

U Ju;lki szybkie przemeblowanie zrobilysmy, teraz młoda kończy jajca malować bo zaczęłysmy razem ale musiałam Szymka zabrac bo sie rzucał tam za bardzo. Bigos pyrkocze, kiełbaska biała sparzona. Wieczorkiem koszyczek zrobimy i jutro pójde albo tylko z Julką albo wszyscy. I ja się tam Matylda nie stresuje w ogóle tym, że Szymik nie ochrzczony 😉 Jutro jeszcze 2 babki drożdżowe bede piekła i ten tort czekoladowy na bezie, którego sie troche obawiam no ale cóż, wyjdzie to wyjdzie a jak nie wyjdzie to tez sie zje 😁 😁
O właśnie, żonkili nie mam - przypomniało mi sie - ale to juz jutro R. wyśle żeby zakupił 😜