Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
to niezle ale to wogole kazala nie uzywac czy tylko tego ze szpitala ?

w ogóle nie, powiedziała że Linomag maść jest najlepsza ewentualnie Alantan jak już się ktoś uprze

dziwne bo tak jest polecany

może i jest ale wolę jej posłuchać, pracuje jako położna 30 lat więc pewnie wie co mówi, kupię Linomag i już 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
to niezle ale to wogole kazala nie uzywac czy tylko tego ze szpitala ?

w ogóle nie, powiedziała że Linomag maść jest najlepsza ewentualnie Alantan jak już się ktoś uprze

dziwne bo tak jest polecany

może i jest ale wolę jej posłuchać, pracuje jako położna 30 lat więc pewnie wie co mówi, kupię Linomag i już 🙂

pewnie teraz to ja tez kupie ale jestem tego zdania ile poloznych tyle opinii

• Mamusia
a ja jeszcze oklaska ci dalam brechti a ponizej post Oli :

UWAGA!!! WAŻNA INFORMACJA DLA MAM DZIEWCZYNEK!!!

Dzisiaj dowiedziałam się w szkole rodzenia, że często zdarza się iż po porodzie z dróg rodnych dziewczynek wypływa krew - to jest tak jak u nas okres a spowodowane jest to obecnością naszych hormonów w organiźmie dziecka. To jest podobno zupełnie normalne i nie należy się martwić. Dobrze, że nam dziś o tym powiedzieli bo jakbym po wyjściu ze szpitala coś takiego ujrzała to zeszłabym na zawał Po ok 3 dniach powinno to ustąpić. Może też wystąpić obrzęk sutków u noworodków - zdarza się to u obu płci

szyszkonella napisał(a):
a ja się ubieram i spadam do swoich rodziców.. mój pojechał do Szczecina, więc prędko nie wróci.
Trzymajcie się, mamuśki 😎

ta gdzie idziesz zostań

Halo 🙂

Tak, Ola jest w szkole, ale potem z tego co pamiętam wraca do domu, nie jedzie na obiad do teściów, więc nie smutaj się, będzie, będzie.

Cofnęłam się raptem 6 stron, przyznam szczerze, że z lenistwa nie dalej ☺️
No i zabiorę głos w temacie tych Linomagów: sama w grudniu przechodziłam mega problemy skórne i ze względu na ciąże nie mogłam się standardowo leczyć sterydami. W necie polecano właśnie Sudocrem jako jedną z opcji: i powiem Wam, że chyba wiem dlaczego położna nie kazała tego używać: po 1. ciężko się rozsmarowuje, zostawia przez to bardzo grubą warstwę, po 2. Zawiera tlenek cynku, ale nie wiem jakiej jakości, bo tak wysusza skórę, że masakra !
zakupiłam zatem w zamian Linomag: stary, dobry Linomag. I stał się cud: super się wchłania, łatwo rozsmarowuje, nie zostawia plam i zawiera alantolinę (?) co dodatkowo łagodzi podrażnienia. Śmiem twierdzić, że po kuracji Linomagiem całe to moje paskudztwo zaczęło się cofać. Innego już nie kupię 🙂

SZYSZKONELLA - to pulsowanie z tego co wiem (a tez tak mam bardzo czesto) to ucisk dziecka i to jest Twoj puls 🙂 U mnie zaczelo sie to baaaaaardzo wczesnie, bo chyba juz w 12 tygodniu... Myslalam, ze to ruchy 😁 Ale szybko ginka uswiadomila mi, ze to nie to 😁

A co do kolczyka - tez kiedys mialam, ale mi sie nie przyjal, mialam blizne przez kilka lat i teraz ta blizna mi sie rozciagnela.... 😞 a swedzi tak, ze wyrapala bym ja.... Ogolnie caly brzuch mnie tak nie swedzi jak ona 😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Ojjjj pisałam wczoraj o tym, że dzisiaj nigdzie nie idę, nawet do szkoły bo odrobiliśmy zajęcia jakoś 2 tyg temu - siedzę dziś calutki dzień w domku i się obżeram 😜 Wymyśliłam, że zrobię karpatkę ale pod warunkiem, że mój mąż po masło pójdzie - na obiadek w końcu pieczeń z karkówki z ziemniaczkami. Teraz pochłonęłam kanapeczki z łososiem wędzonym i póki co niczego więcej do szczęścia mi nie trzeba 🙃