Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

a na pieluszki patrzyłyście na allegro są taniej?
Od wtorku za te opakowanie pampers premium care nie zaplace 41 zł a prawie 47 zł chodziarz pampers zastrzegł sobie że nie będzie podnosił cen...

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tyminka napisał(a):
te nievei też są fajne ale jakos jestem przekonana do tych cleanica wczoraj zapłaciłam za nie 8 zł. cena taka przystępna to będę je pewnie cały czas kupować ale rzeczywiście teraz mi sie o tych nivei przypomniało one sa takie fajne też bo są karbowane lekko, ale jakos podpasywały mi bardziej te http://www.cleanic.pl/44 na samym dole. a pampersy kupiłam jedynki i pomyłka nie 72 szt a 78. wahałam sie między 1 a 2 ale jedynki są od 2kg do 5kg to nawet jak urodze 4 kg kobietkę to przez miesiąc i tak będzie akurat.

ja jedynek nie kupuję, stwierdziłam, że nie ma sensu, raczej nie urodzę dziecka poniżej 3 kg, na razie mam paczkę dwójek i będę systematycznie dokupywać bo dziecko tak szybko rośnie, że wolałabym żeby mi nie zostało.
Te chusteczki NIVEA Baby Sensitive New Born, których ja używam nie są karbowane - oni mają kilka rodzajów chusteczek - te akurat są gładkie 🙂
A myślisz, że paczka Pampersów 78 szt starczy Ci na miesiąc? 😮 Hihihihihi - nie wydaje mnie się - myślę, że max na tydzień 🙃

alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
te nievei też są fajne ale jakos jestem przekonana do tych cleanica wczoraj zapłaciłam za nie 8 zł. cena taka przystępna to będę je pewnie cały czas kupować ale rzeczywiście teraz mi sie o tych nivei przypomniało one sa takie fajne też bo są karbowane lekko, ale jakos podpasywały mi bardziej te http://www.cleanic.pl/44 na samym dole. a pampersy kupiłam jedynki i pomyłka nie 72 szt a 78. wahałam sie między 1 a 2 ale jedynki są od 2kg do 5kg to nawet jak urodze 4 kg kobietkę to przez miesiąc i tak będzie akurat.

ja jedynek nie kupuję, stwierdziłam, że nie ma sensu, raczej nie urodzę dziecka poniżej 3 kg, na razie mam paczkę dwójek i będę systematycznie dokupywać bo dziecko tak szybko rośnie, że wolałabym żeby mi nie zostało.
Te chusteczki NIVEA Baby Sensitive New Born, których ja używam nie są karbowane - oni mają kilka rodzajów chusteczek - te akurat są gładkie 🙂
A myślisz, że paczka Pampersów 78 szt starczy Ci na miesiąc? 😮 Hihihihihi - nie wydaje mnie się - myślę, że max na tydzień 🙃

tak tak wiem że to na tydzień dlatego wiem że wykorzystam wszystkie te jedynki i tak bo np jak sie urodzi max 4 kg to kilogram nabiera przez miesiąc więc na pewno zdąży je zużyć. dwie kumpele urodziły ponad 3kg i dzieci maja 2 m i dalej jedynki są dobre, tak sie tym zasugerowałam. Są takie jeszcze nivei chusteczki tak pięknie pachną mmm
jeszcze te kosmetyki pokupuje i bepanthen

• Mamusia
Tutliputli - a propos kropli na kolki to ja mam te:

http://www.bangla.pl/zdrowie/dla-dzieci/kolka/pfizer-krople-sab-simplex-p2046.htm

Same pozytywne opinie i moja kuzynka mieszkająca w Berlinie też ich używała i poleca, w razie co to moja mama może zakupić i przesłać do Warszawy - oby nie ale jakby zaszła potrzeba to postaram się pomóc 🙂

• Mamusia

Pytałam o Bepanthen wczoraj - nie ma sensu go stosować, tak jak Tutliputli mówiła i położna w szkole wczoraj - Linomag maść jest najlepsza i stosuje się ją tylko wówczas gdy zajdzie potrzeba a nie po każdej zmianie pieluchy. Ale zrobisz jak zechcesz 🙂
Powiedziała też, żeby stosować zasadę - im mniej kosmetyków tym lepiej.. Do kąpieli też powiedziała, żeby kupić delikatne mydełko i Oilatum i nic więcej 🙂

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Dzień doberek 🙂 ja dzisiaj spac nie moglam w nocy tak mnie meczyla zgaga to byla najgorsza noc jaka mi sie przytrafila;/;/ palilo mnie tak strasznie ze nawet reni nie pomoglo;/;/

a ja slyszalam nie wiem czy to prawda, ze jak jest zgaga to dziecku zaczynaja wloski rosnac:P moj chyba bedzie lysol bo jeszcze ani razu zgagi nie mialam 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Dzień doberek 🙂 ja dzisiaj spac nie moglam w nocy tak mnie meczyla zgaga to byla najgorsza noc jaka mi sie przytrafila;/;/ palilo mnie tak strasznie ze nawet reni nie pomoglo;/;/

a ja slyszalam nie wiem czy to prawda, ze jak jest zgaga to dziecku zaczynaja wloski rosnac:P moj chyba bedzie lysol bo jeszcze ani razu zgagi nie mialam 🙂

taak,moj tez bedzie łysy, bo nie mialam zgagi ani razu jeszcze 😁

• Mamusia
Heej Dziewczynki!!! nie uwierzycie co się stało,leze sobie rano przed tv i patrze przez okno ktos przyjechal,ale nie zdazylam doleciec do okna i obczaic kto,slysze ktos puka to poszlam otworzyc ...Otwieram i tu karp-Moj Karol stoi!!!! no mysłam ze zemdleje z wrazenia 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Ale jestem szcześliwa,przyleciał na dwa dni!!!!!! Ale super!!!!!!
Potem w marcu dostał wolne na tydzień!!!!! 😁 😁 😁 😁:

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Heej Dziewczynki!!! nie uwierzycie co się stało,leze sobie rano przed tv i patrze przez okno ktos przyjechal,ale nie zdazylam doleciec do okna i obczaic kto,slysze ktos puka to poszlam otworzyc ...Otwieram i tu karp-Moj Karol stoi!!!! no mysłam ze zemdleje z wrazenia 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

No to super Frytus, będziecie się pewnie seksić non stop 😁 zazdroszczę!

Frytus150 napisał(a):

no kurde niespodzianka fajna ale nie wiem czy ja bym taką chciała

tylko ostrożnie z tym sekxikiem bo POLA coraz większa 😉

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
Frytus150 napisał(a):

no kurde niespodzianka fajna ale nie wiem czy ja bym taką chciała

tylko ostrożnie z tym sekxikiem bo POLA coraz większa 😉

Taaa później jak podrośnie to popuka tatę w czoło i zapyta: I co fajnie tak? 😜