Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
anus321 napisał(a):
alexia_79- ja co do tego duphastonu, nie powinien zaszkoddzic dzidziusiowi, prawda?

no raczej nie - ten lek bierze wiele kobiet w ciąży i chyba jest dla nich przeznaczony jeśli się nie mylę, ale nie wiem, znam przynajmniej 3 osoby które są w ciąży i go biorą - ja też brałam i z dzidzią ok 🙂

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tutliputli napisał(a):
idę do sklepu po coś.
Bo chce mi się CZEGOŚ 😁
popatrzę na półki to może zachcianka mi się skonkretyzuje 😁

ja nawet jakbym weszła do sklepu to by mi się nie skonkretyzowało
mam ochotę na coś co jest niedostępne np sushi , big mac...............dalej nie będę wymieniać

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
idę do sklepu po coś.
Bo chce mi się CZEGOŚ 😁

ja jem karpatkę, wiedziałam że tak będzie - mężuś chciał a teraz ja muszę jeść i mi w dupsko idzie 😁

Może nie chciał, żebyś się nudziła jak siedzisz tak sama w domu 😁 😁
A jeszcze coś pożytecznego zrobiła 😁

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
idę do sklepu po coś.
Bo chce mi się CZEGOŚ 😁

ja jem karpatkę, wiedziałam że tak będzie - mężuś chciał a teraz ja muszę jeść i mi w dupsko idzie 😁

Ola ja mam taką wielką dupę że szok nie mogę w ogóle na siebie patrzec
jak leże w wannie to z zamkniętymi oczami żeby na uda nie patrzeć nienawidzę siebie takiej

ja tez czytalam, ze powoduje u chlopcow spodziectwo a ja spodziewalam sie chlopca wiec panikowalam, ale pytalam sie kilku lekarzy i mowili ze sie jeszczze nie spotkali z tym po duphastonie

• Mamusia
ewelinka1007 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
A Ola pewnie już w lodówce siedzi 😁 😁 bidulka wygłodniała po poszczeniu 😁 😁

Ola, tak swoją drogą to Ty kiedyś mówiłaś, że nie ma lenistwa, trzeba wszystko czytać ?! 😜 😜 😜 😜

W lodówce siedziałam jak tylko weszłam, zrobiłam sobie kanapeczki z łososiem żeby mieć co robić podczas czytania tych Waszych 30 stron i czasu nie marnować 😜
No ja ja mówiłam o nadrabianiu i sumienności ale nie mówiłam że to lubię 😁

co z tymi wodami kurcze dałas mi do myslenia bo ja cały dzien chodze z wkładka bo caly czs bym miała majty mokre i nie wiem co teraz myslec myslałam ze to normalne

najlepiej to sobie poczytaj, ale przyjrzeć się temu co wypływa nie zaszkodzi, ja też mam sporo wydzieliny z pochwy ale to co mi chlusnęło podczas zakupów wydzieliną nie było bo miałam mokre rajty do połowy ud a poza tym to była woda a nie kleista maź... Popatrz co tam masz na wkładce, jak będziesz miała przeźroczystą, bezwonną ciecz to pakuj siatki i na izbę

to jst woda na początku mi sie wydawało ze to moze nie trzymanie moczu czy cos bo to było zazwyczaj przy kichaniu 🥴 ale od niedawna po prostu m leci co jakisz czas tak po prostu bez kichania najbardziej rano

to zrób to samo co ja i nie czekaj... mnie dzisiaj moja gin nastraszyła i powiedziała że jeśli jest wyciek to się może jakieś wewnątrzmaciczne zakażenie zrobić i dupa... nie ma sensu iść do ginekologa bo on ambulatoryjnie niczego nie jest w stanie stwierdzić prócz tego co widzi czyli np otwartego/zamkniętego kanału, rozpulchnienia czy skracania szyjki. Załóż wkładkę i jak nasiąknie tą cieczą to jedź do szpitala i tyle.

• Mamusia
raczek88 napisał(a):
ja tez czytalam, ze powoduje u chlopcow spodziectwo a ja spodziewalam sie chlopca wiec panikowalam, ale pytalam sie kilku lekarzy i mowili ze sie jeszczze nie spotkali z tym po duphastonie

O dokladnie to mnie przerazilo. Ja tez bralam wczesniej ten lek, ale to tak 4 lata temu na uregulowanie miesiączki

raczek88 napisał(a):

ja się juz chłopca nie spodziewam ale co to takiego to spodziectwo???

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
idę do sklepu po coś.
Bo chce mi się CZEGOŚ 😁

Może nie chciał, żebyś się nudziła jak siedzisz tak sama w domu 😁 😁
A jeszcze coś pożytecznego zrobiła 😁

pożytecznego? a to zrobienie karpatki to pożyteczne? ja mam wskazanie leżeć - więc to było poświecenie z mojej strony a w dodatku drugie poświęcenie to takie że teraz to ciasto jem, co by się nie zmarnowało 😁

raczek88 napisał(a):
wlasnie tak mnnie naszlo zeby zobaczyc jak wygladaja dzieci w naszych tygodniach 🙂 znalazlam filmik przesle wam jak nie bedziecie plakac 🙂

pokaż
ale ja już wszystkie na youtube obejrzałam od tych najwcześniej urodzonych tak po koleii
ostatnie które oglądałam to z 30 tygodnia
ale tak serio to ze dwa mnie wzruszyły , jeden maluch był rewelacyjny , strzelał takie miny u may na kangurowaniu że szok

raczek88 napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=y-7fuEXPO78&feature=related

no ten też oglądałam
one są takie niesamowite
ale szkoda mi ich , często są jakieś komplikacje
mnie to się wydaje ż e dla nich każdy oddech to wielki wyczyć

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
A ja mam dzisiaj niepohamowaną ochotę na truskawki - mam mrożone więc zaraz coś wymyślę. Jeszcze lody truskawkowe też mam - hmmmmm, chyba zgrzeszę tak trochę. Sama nie wiem 🥴

A ty masz diete, ze mowisz ze zgrzeszysz? 🙂

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
A ja mam dzisiaj niepohamowaną ochotę na truskawki - mam mrożone więc zaraz coś wymyślę. Jeszcze lody truskawkowe też mam - hmmmmm, chyba zgrzeszę tak trochę. Sama nie wiem 🥴

ja wlasnie dzwonie po poradniach diabetologicznych i kurwica mnie bierze, podaja numery na necie a potem sie okazuje ze albo juz nie istnieje albo nie maja kontraktu podpisanego i wez tu sie nie stresuj
mialam w koncu te obciazenie glukozą 75 g i wynik wyszedł w normie ale górna granica (130) i gin moja stwierdziła ze dietka mi nie zaszkodzi
a ty Wiolu tak na własną ręke robisz diete, czy gdzieś była i ktoś ci ją ustalił czy jak?

• Mamusia
anus321 napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):

A ty masz diete, ze mowisz ze zgrzeszysz? 🙂

Lekarz powiedział że mam ograniczyć potrawy bogate w cukry proste. Dlatego truskawki to pal licho ale lody to już grzech 🙂