Skocz do zawartości

ile przytyłyście? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 776
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja jestem w 16 tyg. ciąży i nie przytyłam ani kilograma.... co mnie w sumie dziwi, gdyż brzuszek jest już widoczny, tłuszczyk sie gromadzi tu i ówdzie 😉 a waga nic.... Nie dość tego internista mówi, ze to nie zbyt dobrze... ale ja uważam, ze nie wszystkie kobiety muszą przytyć wg książki 😁

• Mamusia
e tam nie zbyt dobrze 😜 ja jestem w 19 tygodniu i ani kilograma w górę, a wręcz schudłam, mój gin powiedział że tak czasami bywa i że mam się nie przejmować, jak na razie, chyba że taki stan będzie się utrzymywał dalej
moja mama w ciąży przytyła 30 kg, siostra to samo, więc myślałam że u mnie będzie podobnie, ale jak widać każda kobieta ma inny organizmy, chyba że jeszcze nadrobię te 30 kg przez te 21 kolejnych tygodni 🤪

• Mamusia
Na początku ciąży straciłam parę kilo. Teraz mam 22 tydzień ciąży i 2 kg do przodu od "nowej wagi" czyli 1,5 mniej niż przed ciążą.
Choć wizualnie może się wydawać, że mam więcej.
Lekarz natomiast mi powiedział, że wolno przybieram a moje dzieciątko jest dość duże... Co mnie troszeczkę martwi...

• Mamusia
Aduś napisał(a):
38 tydzień i mam +14 kg...do +15 dobiję na pewno,bo mam ostatnio wilczy apetyt,no ale niedługo się skończy obżarstwo 😁

Aduś, a ile przytyłaś w tych ostatnich 8 tygodniach? tj od 30-go? Tak sobie myślę co mnie jeszcze może czekać zanim przerzucę się na gotowanego kurczaka z marchewką przy odrobinie szczęścia.hehehe.

annd napisał(a):
Aduś napisał(a):
38 tydzień i mam +14 kg...do +15 dobiję na pewno,bo mam ostatnio wilczy apetyt,no ale niedługo się skończy obżarstwo 😁

Aduś, a ile przytyłaś w tych ostatnich 8 tygodniach? tj od 30-go? Tak sobie myślę co mnie jeszcze może czekać zanim przerzucę się na gotowanego kurczaka z marchewką przy odrobinie szczęścia.hehehe.

Ojej dokładnie Tobie nie powiem,ale jakieś 3 kg chyba,gdzieśtuna pewno pisałam,może jak poszukasz to znajdziesz 😁
no ja właśnie ostatnio sie objadam,bowiemco mnie czeka po porodzie

• Mamusia
Aduś napisał(a):
annd napisał(a):
Aduś napisał(a):

Ojej dokładnie Tobie nie powiem,ale jakieś 3 kg chyba,gdzieśtuna pewno pisałam,może jak poszukasz to znajdziesz 😁
no ja właśnie ostatnio sie objadam,bowiemco mnie czeka po porodzie

Dziekuję za odp! To pocieszające w sumie.
Objadaj się objadaj! Smacznego 🙂 Ja poszaleję w święta B.N.. zjem wszystkie pierogi i cały bigos!

• Mamusia
Studio Energia w Rudzie Śląskiej serdecznie zaprasza kobiety w ciąży do udziału w nowych zajęciach.

Od 26 listopada ruszają zajęcia AKTYWNA MAMA – jest to autorski program ćwiczeń dla przyszłych mam, które aktywnie chcą przygotować się do porodu.

Zajęcia z elementami Pilates, Body Ball, Jogi, są zakończone ćwiczeniami oddechowymi i relaksem. Proponowany trening jest bezpieczny, nie zagraża zdrowiu matki jak i dziecka.

Panie, które są aktywne, dużo łatwiej znoszą ciążę i wolniej się męczą. Ruch usprawnia układ krążenia i oddechowy. W trakcie ćwiczeń zwiększa się przepływ krwi przez macicę i łożysko, co wpływa pozytywnie na rozwój płodu.

Wszelkie informacje dotyczące zajęć są dostępne na stronie internetowej www.studioenergia.com.pl
oraz pod numerami telefonów: 32 244 58 94 lub 0 600 384 268
lub
[email protected]
Studio Energia
ul. Obrońców Westerplatte 36
41 - 710 Ruda Śląska