no niestety stało się........ 😞 pewnie że będę tu zaglądać 🙂 W nocy w środę wstałam do łazienki i znalazłam się w kałuży krwi i skrzepów.......
Trafiłam do szpitala z takim bardo obfitym krwawieniem (w zasadzie co kilka kroków tak mnie zalewało 😞😞😞😞😞😞😞 ) ale niestety nic nie dało się zrobić...........
Teraz trwa oswajanie się z tą myślą.......... 😞
Kocie, nie trać wiary, wiem, że może to źle zabrzmieć ale może tak właśnie miało być..? Moja bratowa straciła pierwszą ciąże w 15 tygodniu, teraz cieszy się macierzyństwem 🙂 Mam nadzieję, że szybko dołączysz do nas i zapraszam na majowy wątek bez względu na nowy termin 🙂
Ja z mezem staralam sie 3 lata o nasze malenstwo, niestety albo po prostu na testach pojawiala sie jedna kreseczka, albo po 6-8 tygodniach dzieciatko ode mnie uciekalo... ale nie poddawalismy sie no i jest 🙂 choc to dopiero 14 tydzien i codziennie zyje troche w strachu, troche w niepewnosci ale wierze ze wszystko bedzie ok, dlatego Luwa u ciebie bedzie podobnie, zobaczysz, trzymam kciuki.
No i czekamy z niecierpliwoscia na wyniki Adki. Buziaki w brzuszki
Dziewczyny a czy stosujecie już jakieś kremy przeciw powstawaniu rozstępów? Ja w zasadzie od samego początku używam krem "Mustella" bo mój małż przeczytał gdzieś, że to najlepszy kosmetyk tego typu i już tydzień od wyniku testu kupił mi ten kremik. Chyba jestem z niego zadowolona, brzuch już rośnie, piersi cały czas wielkie a ja ani jednego rozstępu nie mam. A Wy? Używacie już czegoś? Jak tam Wasze brzuszki, widać już coś?
Ja z mezem staralam sie 3 lata o nasze malenstwo, niestety albo po prostu na testach pojawiala sie jedna kreseczka, albo po 6-8 tygodniach dzieciatko ode mnie uciekalo... ale nie poddawalismy sie no i jest 🙂 choc to dopiero 14 tydzien i codziennie zyje troche w strachu, troche w niepewnosci ale wierze ze wszystko bedzie ok, dlatego Luwa u ciebie bedzie podobnie, zobaczysz, trzymam kciuki.
Luwa, trzeba byc dobrej mysli. Wiem co mowie, pierwsza ciaze stracilam w 12 tyg, druga w 9.. 😞 serce pekalo ale zawsze pozostaje nadzieja. Ja przynajmniej nie tracy wiary. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i wracaj do nas szybko z pozytywnymy wiadomosciami.
My też na swoje Szczęście czekaliśmy około roku, więc teraz truchlejemy, żeby wszystko było ok i powiem szczerze, że takie smutne wiadomości wzbudzają we mnie jeszcze większy lęk...
Luwa trzymaj się 😘
U mnie powoli powoli zaczyna pokazywać się brzuszek, szczególnie wieczorem no i po jedzeniu 😉 Rozstępów na razie brak i fajnie by było jakby tak zostało, ale to dopiero się zacznie 😉 Smarowałam taką emulsją dla kobiet w ciąży, którą można stosować od początku, ale chyba mnie uczuliła i przestałam, ale o Musteli słyszałam i planuje kupić...
Barakuda którą dokładnie masz?
Dziewczyny a czy stosujecie już jakieś kremy przeciw powstawaniu rozstępów? Ja w zasadzie od samego początku używam krem "Mustella" bo mój małż przeczytał gdzieś, że to najlepszy kosmetyk tego typu i już tydzień od wyniku testu kupił mi ten kremik. Chyba jestem z niego zadowolona, brzuch już rośnie, piersi cały czas wielkie a ja ani jednego rozstępu nie mam. A Wy? Używacie już czegoś? Jak tam Wasze brzuszki, widać już coś?
ja od poczatku ciazy korzystalam ze zwlyklej dzieciecej oliwki. Wszystko czego nie bralam do reki bylo od 4 miesiaca ciazy zatem czekalam. Wiem ze Mustela jest chwalona i ceniona przez "ciężarówki". 🙂 Obecnie zaczelam korzystac z kremiku na rozstepy Clarins'a. Nie zapominam jednak o oliwce. Przed sama ciaza dosc powaznie schudlam wiec niestety ciemne paseczki na ciele sa 😞 ale moj mąż je kocha, zatem i ja staram sie je akceptowac. Brzucho dzielnie rosnie, piersi w koncu przestaly bolec, ale sa pieknie duże.. 🙂
My też na swoje Szczęście czekaliśmy około roku, więc teraz truchlejemy, żeby wszystko było ok i powiem szczerze, że takie smutne wiadomości wzbudzają we mnie jeszcze większy lęk...
tez się boję... ale staram sie odpędzać zle mysli. Wieczorem jest bosko... moge stać przed lustrem i się miziać po brzucholku godzinami... tylko nogi nie chcą wspólpracować.. ehh
fijolek u nas wieczór to też taki szczególny czas...
Mąż wraca z pracy, kładzie się koło nas, całuje brzuszek i rozmawia z Dzidkiem...
Cudowne chwile 🙂 A ja dumnie jeszcze bardziej go wypinam 😉
fijolek u nas wieczór to też taki szczególny czas...
Mąż wraca z pracy, kładzie się koło nas, całuje brzuszek i rozmawia z Dzidkiem...
Cudowne chwile 🙂 A ja dumnie jeszcze bardziej go wypinam 😉
oj tak, u nas sa juz pogawędki bo Fasola podobno 4-5 miesiąc rozpoznaje już glos mamy i taty :]
poza tym, widzę spojrzenie mojego Ukochanego jak dumnie paraduję w samej bieliźnie po mieszkaniu, z brzucholem i o dwa rozmiary większym biustem. I tylko slyszę: Ależ TY będziesz duuuuża 🙂 a ja cieszę się jak mala dziewczynka :]
Joma Ja mam Mustela " podwójnie działający krem przeciw rozstępom" http://www.mustela.pl/pl/main.html#/gamy-produktow/dziewiec-9-miesiecy/grossesse/vergetures-double-action
i powiem Wam dziewczynki, że skóra jest po nim boska! 🤪 Mój małż nie może się powstrzymać, żeby nie pomiziać tego i owego... ☺️ Tylko ta cena... ałć! 🤢 Co do brzuszka to ja ja mam już całkiem pokaźny jak na 12 tydzień i mój szef jak go dzisiaj zauważył to aż krzyknął "Aga! Ale tobie brzuch urósł!!!" 😉😜 Też wypinam go dumnie a w sklepach kurtkę rozpinam, ze niby mi ciepło ... 😉
To u mnie jeszcze ten brzuszek mało widoczny, pewnie dlatego, że przed ciążą nigdy nie miałam płaskiego i teraz pewnie jeszcze to wszystko się gubi 😉
Ja ostatnio pod sklepem chciałam wykorzystać miejsce parkingowe dla kobiet w ciąży - myślę sobie - brzucha jeszcze nie widać, ale jakby co to mam kartę ciąży 😁
wczoraj jechalam tramwajem z moja mama i bylo jedno wolne miejsce wiec moja mamusia powiedziala ze mam siadac. Ludzie jak to ludzie, spojrzeli się na mnie jak na jakąś okropną babę.. ale co zrobić...
To u mnie jeszcze ten brzuszek mało widoczny, pewnie dlatego, że przed ciążą nigdy nie miałam płaskiego i teraz pewnie jeszcze to wszystko się gubi 😉
Ja ostatnio pod sklepem chciałam wykorzystać miejsce parkingowe dla kobiet w ciąży - myślę sobie - brzucha jeszcze nie widać, ale jakby co to mam kartę ciąży 😁
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
marinka
Przepraszam, że Cię o to pytam a w którym tygodniu byłaś?
Gość
12 i 1 dzień 😞 😞
marinka
adka101
marinka
Czekamy 🙂
Barakuda
Kocie, nie trać wiary, wiem, że może to źle zabrzmieć ale może tak właśnie miało być..? Moja bratowa straciła pierwszą ciąże w 15 tygodniu, teraz cieszy się macierzyństwem 🙂 Mam nadzieję, że szybko dołączysz do nas i zapraszam na majowy wątek bez względu na nowy termin 🙂
Barakuda
Koniecznie napisz jak wyniki 🙂
hussi31
Barakuda
Barakuda
Oklask from me 🙂
fijolek
Luwa, trzeba byc dobrej mysli. Wiem co mowie, pierwsza ciaze stracilam w 12 tyg, druga w 9.. 😞 serce pekalo ale zawsze pozostaje nadzieja. Ja przynajmniej nie tracy wiary. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i wracaj do nas szybko z pozytywnymy wiadomosciami.
joma
Luwa trzymaj się 😘
U mnie powoli powoli zaczyna pokazywać się brzuszek, szczególnie wieczorem no i po jedzeniu 😉
Rozstępów na razie brak i fajnie by było jakby tak zostało, ale to dopiero się zacznie 😉
Smarowałam taką emulsją dla kobiet w ciąży, którą można stosować od początku, ale chyba mnie uczuliła i przestałam, ale o Musteli słyszałam i planuje kupić...
Barakuda którą dokładnie masz?
fijolek
ja od poczatku ciazy korzystalam ze zwlyklej dzieciecej oliwki. Wszystko czego nie bralam do reki bylo od 4 miesiaca ciazy zatem czekalam. Wiem ze Mustela jest chwalona i ceniona przez "ciężarówki". 🙂 Obecnie zaczelam korzystac z kremiku na rozstepy Clarins'a. Nie zapominam jednak o oliwce. Przed sama ciaza dosc powaznie schudlam wiec niestety ciemne paseczki na ciele sa 😞 ale moj mąż je kocha, zatem i ja staram sie je akceptowac. Brzucho dzielnie rosnie, piersi w koncu przestaly bolec, ale sa pieknie duże.. 🙂
fijolek
joma
Cudowne chwile 🙂
A ja dumnie jeszcze bardziej go wypinam 😉
fijolek
oj tak, u nas sa juz pogawędki bo Fasola podobno 4-5 miesiąc rozpoznaje już glos mamy i taty :]
poza tym, widzę spojrzenie mojego Ukochanego jak dumnie paraduję w samej bieliźnie po mieszkaniu, z brzucholem i o dwa rozmiary większym biustem. I tylko slyszę: Ależ TY będziesz duuuuża 🙂 a ja cieszę się jak mala dziewczynka :]
Barakuda
i powiem Wam dziewczynki, że skóra jest po nim boska! 🤪 Mój małż nie może się powstrzymać, żeby nie pomiziać tego i owego... ☺️ Tylko ta cena... ałć! 🤢
Co do brzuszka to ja ja mam już całkiem pokaźny jak na 12 tydzień i mój szef jak go dzisiaj zauważył to aż krzyknął "Aga! Ale tobie brzuch urósł!!!" 😉 😜 Też wypinam go dumnie a w sklepach kurtkę rozpinam, ze niby mi ciepło ... 😉
fijolek
Barakuda
Mi czasami zdarza się podjechać gdzieś autobusem i zastanawiam się kiedy ktoś w końcu ustąpi mi miejsca 😉 Walnięte? Tak! Ale jak słodko 🙂 😉
joma
fijolek
fijolek
he he!! na to jeszcze nie wpadlam 🙂
Barakuda
😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 Podoba mi się!!! 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃