Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie jest książkowo z ostatniego usg ( 17.01) wynika tak jak z OM czyli na 13.05 🙂
Ale jak będzie to się okaże w maju może bobo zechce zobaczyc ten świat ciut wcześniej albo 2 tyg. później kto to wie??
A swoja droga dlaczego wiek człowieka liczy się od dnia narodzin a nie dnia poczęcia pżeciez ta istotka juz jest bije jej serduszko i w ogóle 😁 Nie rozumiem tego...
A ile ważą obecnie Wasze pociechy ??

• Mamusia
Witajcie dziewuszki! nie mialam pradu caly dzien w domu to i dostepu do brzuszka nie bylo, wiec wybralam sie do mojej kolezanki ktora mieszka troszke od wroclawia.Niedawno wrocilam i jestem padnieta. Jesli chodzi o wybor wozka to wciaz zastanawiam sie czy kupic na paskach, a jesli chodzi o wybor lozeczka i materacyka to lozeczko napewno bedzie firmy klupś a materacyk piankowo-gryczano-kokosowy.
Co do ruchow dziecka to faktycznie sa chwile kiedy czuje je rzadziej i mniej ale nie martwie sie tym,wystarczy ze chwile odpoczne na lezaco i maluszek od razu szaleje.
Faktycznie termin mam ten sam co justiks, ciekawe ktora pierwsza 🙂 ja obstawiam z ostatnich badan u ginekologa siebie i fijolka 🙂
No to chyba tyle, mialam troche do nadrobienia jakies 34 strony, a teraz ide odpoczac.buziaki milego wieczoru.

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):
U mnie jest książkowo z ostatniego usg ( 17.01) wynika tak jak z OM czyli na 13.05 🙂
Ale jak będzie to się okaże w maju może bobo zechce zobaczyc ten świat ciut wcześniej albo 2 tyg. później kto to wie??
A swoja droga dlaczego wiek człowieka liczy się od dnia narodzin a nie dnia poczęcia pżeciez ta istotka juz jest bije jej serduszko i w ogóle 😁 Nie rozumiem tego...

mój bąbel 21 stycznia ważył 595 gram.

• Mamusia
kasidelko88 napisał(a):

Moja Niunia 13 stycznia ważyła 430g. 🙂

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
Ja przyznam Wam się szczerze przez pierwsze 3 miesiące czyli od samego początku musiałam leżeć i wtedy myślałam że oszaleje nic nie wolno mi było robić... 😞
W dodatku miałam do dyspozycji tylko net i radio bo z mężem nigdy TV nie był nam do szczęścia potrzebny.
Teraz już z bobo jest wszystko OK i mogę sprzątać gotować wychodzić na spacery jakoś daje radę.
Przed świętami robiłam własnoręcznie kartki i ozdoby świąteczne 😜 😉 była zabawa..
A dzis wpadł mi do głowy pomysł żeby nauczyć sie robic na drutach 🤪
Mam nie całe 23 lata ale zawsze to jakieś pożyteczne zajęcie...co Wy na to ??

Świetny pomysł ja powiem wa ze jak poszłam na zwolnienie tez przez pierwsze 2 tygodnie sprzatałam cały dom 😜 nie moglam usiedziec w miejscu teraz siedze w domku juz 2 miesiace i jest super...i tez myslslam o drutach wkoncu na zime maluszkowi mozna by bylo jakis sweterek wydziergac a jaka radosc ze samemu nawqet jesli raz sie zalozy mu hehe i czas szynciej plynie w dzien....
Także pomysł masz super... 🙂

ja od 16 grudnia na zwolnieniu jestem i na poczatku tez robiłam generalne porządki. teraz juz nie - aczkolwiek cały czas ze scierą latam bo ciągle mi sie balagan wkrada.

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
Barakuda, Joasia1988, justyna_88 wasze dane już są umieszczone w tabelce, zaktualizowana tabelka jest też już umieszczona na serwerze - co raz więcej nas 🙂

Tak, wieeem, już sobie ściągnęłam i spoglądam od czasu do czasu 🙂 Serdeczne dzięki jeszcze raz 🙂
Mam nadzieję, że mogę liczyć na przesyłanie ew. zmienionych kopii ( aktualizacjie itd...) ?

• Mamusia
witajcie wieczornie Brzuszki 😘
nie bylo mnie dzis caly dzionek iiii.... 55 stronek do nadrobienia!, ale juz dzis brak mi sil, jutro to zrobie 🙂
chce tylko Wam napisac, ze dzis mialam USG 3d- niesamowite wrazenia! mam zdjecia i plytke DVD z 15 minutowym nagraniem 🙃
taki sliczniutki Nasz Synus! ladnie pozowal, pokazywal siusiaczka, tzn nogami tak ruszal w gore, jak przy przewijaniu, wiec widac bylo ladnie 🙂
pod koniec juz chyba mu sie znudzilo, bo raczka zakrywal sobie buzke 😜
a jak ladnie sie usmiechal 🙂
super uczucie!!!
skorzystalismy rowniez z dnia urlopu mojego meza i pojechalismy wybrac mebelki i wybralismy!
mezowi sie spodobaly i mi rowniez najbardziej!
oto one, tyle, ze szafe zamowilismy nie podwojna, a potrojne drzwi, bo jednak podwojna troche mala :/ ale w takim kolorku 🙂 jesli macie zyczenie zobaczcie 🙂

http://www.holzwolke.de/oxid.php/sid/3739f661f9b4141d25d498b7185572cb/cl/details/cnid/71f42b7d169bddfc3.44810848/anid/3b6492d21ea6fb9d5.55700385/pgNr/1/Kinderzimmer-FLASH-von-Schardt/

i zamowilismy tez juz wozeczek! jednak tego 3 Tec z ABC Design- czekoladowy brazik z jasnym niebieskim 🙂
takze teraz tylko cierpliwie czekac 🙂

• Mamusia
Mamusia20 napisał(a):
Moja mała 12.01 ważyła 655gram. To chyba dużo 🙂 będzie duża po mamusi :P

Mamusia20, a ile miała wtedy tygodni?
kasiagwiazdka, mebelki superowe 🙂 Ja prawie codziennie oglądam sobie nagranie z USG, tak jakoś łatwiej mi wytrzymać do kolejnego badania 🙂 Wyślij maila do jolajcik żeby dopisała Cię do listy Majóweczek 🙂

• Mamusia
Barakuda napisał(a):
Mamusia20 napisał(a):
Moja mała 12.01 ważyła 655gram. To chyba dużo 🙂 będzie duża po mamusi :P

Mamusia20, a ile miała wtedy tygodni?
kasiagwiazdka, mebelki superowe 🙂 Ja prawie codziennie oglądam sobie nagranie z USG, tak jakoś łatwiej mi wytrzymać do kolejnego badania 🙂 Wyślij maila do jolajcik żeby dopisała Cię do listy Majóweczek 🙂

24 tygodnie mial nasz Babelek i wazyl 680 gram 🙂
a jaki jest mailik do jolajcik?, i co mam konkretnie podac?? 🙂