Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joma napisał(a):
Anonimosia jeju...ale się wystraszyłam!
A jaki powód tego krwawienia?

Niestety nie wiedza. Moze z powodu zakupow, ktore troche za ciezkie byly w piatek. Ogolnie w sobote mialam bardzo spulchniona szyjke, krwawienie nie wiadomo skad i wszystko jakies takie nie bardzo a dzis juz wzorcowo.

• Mamusia
Hej dziewuszki! chata ogarnieta, na spacerze doladowalam sie tym sloncem jak nie wiem, bylam tez u weterynarza z pieskiem - biedak ma problemy zoladkowe ale juz mu lepiej lezy obok i patrzy na lapka 🙂
Manki super ze z dzidiusiem i cisnieniem juz ok wierzylam w was caly czas 🙂
Aneczko ja tez mam czasem taki twardy brzuch ale nie jest to codziennie i nie trwa tez za dlugo wiec sie nie martwie, organizm powoli sie przygotowuje do maluszka i tyle 🙂
Mamcia1990 glowa do gory, jestes w szpitalu wiec jestes pod kontrola, mi troszke tez sie skrocila szyjka ale nie szkodliwie a termin mam na kwiecien mimo to jako majoweczka wystepuje 🙂 glowa do gory jestesmy z toba!
Anonimosia no nie strasz ciotek brzuchatek 🙂 najwazniejsze ze juz w miare sytuacja ustabilizowana mysle ze do maja damy rade, wszystkie 😘

• Mamusia
joma napisał(a):
Aha, bo myślałam, że to tylko u mnie, a lubię te opisy tygodni na Brzuszku 🙂
Jakie stronki możesz polecić?

Ja czytam jeszcze tutaj http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79949,4039742.html

http://www.ciazatydzienpotygodniu.medserwis.pl/
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=92&Itemid=40
http://www.ciazowy.pl/kalendarz,tydzien-28.html

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
Hej Dziewczyny,
A u mnie sie porobilo. W sobote wyladowalam na patologii ciazy z poowodu obfitego krwawienia. Cale szczescie z Malym wszystko OK i dzis wreszcie mnie wypisali. Troche mam stracha po tym wszystkim, bo dostawalam sterydy na przyspieszenie rozwoju pluc i antybiotyk na infekcje, ktora w miedzyczasie sie u mnie pojawila i ktory mam kontynuowac jeszcze 10 dni. I oczywiscie teraz juz stanowczo musze zwolnic tempo. Ojejku, byle do maja.

Anonimosiu - głowa do góry. lekarze wiedzą co robią i na pewno dali Ci jakies bezpieczne leki. ale musisz już na siebie bardzo uwazac. żadnego dzwigania czy dużego sprzątania

• Mamusia
no i jestem.. bylismy na 1 spotkaniu w szkole rodzenia.. hehe załapalismy sie nawet na gratisy, w tym buteleczka avent 😁 heehe ale to cieszy.
Anonimosia.. ale sie zestrachałam..ale dobrze ze juz wszytsko sie unormowalo.
Joma łóżeczko no co tu mówić b.ładne.. sama zaczełam sie zastanawiac 😁

• Mamusia
A no ok.. 44 pary były szok, za tydzien juz na 2 grupy bedzie podział 1godzina cwiczen, 1 godzina zajec teoretycznch, prowadził lekarz ze szpitala naszego. Ogolnie mówił jak to wszytsko wyglada, ale poki co zawsze sie czegos człowiek dowie.. i jakos tak oswoi z tematem, oczywicie wycieczki po szpitalu tez beda 😁

• Mamusia
Ja właśnie wróciłam z basenu, wypływałam się trochę przez prawie godzinę a później 15 min w saunie posiedziałam. Teraz przyszłam wam powiedzieć dobranoc i zmykam do wyrka z książeczką

hussi31 a na którego kwietnia masz termin to zmienię w tabelce jak chcesz

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
aha , każdy sie przedstawiał mówił płec i jak na imie da.. hehe i przeważały MAjki 😁

No Majki i Julki to najpopularniejsze teraz imiona dla dziewczynek. kolezanka się smieje ze w piaskownicy teraz co druga dziewczynka to Maja lub Jula. Mój maz na to nie zwaza i upiera się przy Mai 🙂 ja niby jesczze oponuje ale przez to jego gadanie przyzwyczaiłam sie do mysli że mam w sobie Małą Maję

• Mamusia
Aneczko powiem szczerze ze jak by byla dziewczynka to tez miala byc Julka 🙂 hehe pospolicie ale mi sie podoba. No a wyszlo ze chlopczyk i bezimienny zostal...
Jolajcik 28 kwietnia mozesz zmienic ale i tak z wami zostane.
A poki co leze juz w lozeczku maly szaleje a ja szykuje sie do spanka. Milej nocy kochane, buzka

• Mamusia
witajcie Kochane 😘

dzis tylko dzionek mnie nie bylo, wchodze teraz i....

ponad 30 stronek do nadrobienia!!! szalejecie 🙃

po wizycie OK! Glukoza wypita bez problemowo! dalam rade 😜
pozniej 2 godzinki czekania i trzy razy klocie w paluszek, ale przezylam 🙂
test wyszedl OK! 90mg%, pozniej 124mg%, a na koniec 113mg%
Pani Dr powiedziala, ze nie musze sie juz zamartwiac 🙂 powyzej 140 moglabym sie troszke martwic, ale sie ciesze!!!

Dzis tez pierwsze KTG mialam, 25 minutek sluchalam serduszka Synusia 🙃
USG kolejne, normalne i tez widzialam w obrazie 3D, Pani Dr przelaczyla na chwilke 😜
dostalam tez zdjecie 3d raczki- jak rozlozyl cala dlon i widac wszystkie paluszki 🙂
Synus wazy 1250 kg! rosnie jak na drozdzach 🙃 dlugosc przypuszczalna, gdyz juz nie mozna zmierzyc- okolo 36 cm 🙂
przytylam 8 kg! 😜