Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja dzis padam. Maja znow od 4 plakala. pozniej byla polozna. po poludniu bylysmy na pobraniu krwi i niestety zoltaczka cofa sie powoli 😞 strasznie sie splakalam jak polozna powiedziala ze mam na razie nie karmic piersia. w ciazy mi nie zalezalo na karmieniu a jak doszlo co do czego to histeria. poszlam jeszcze do lekarza ktory powiedzial ze takie maja procedury i mam odstawic na 2 doby.

ale inna lekarka powiedziala zeby ja wystawiac na slonce i to na golaska i chyba na razie tego sprobuje. w kazdym razie po ciezkim dniu Maja nie chce mi sie od piersi odkleic. i wszedzie chodze ze spiacym dzieckiem na brzuchu. klade do lozka to placz. i tak chodzimy razem dwie przylepy. oj ta chusta by sie przydala

• Mamusia
Gosia, ale Vanessa już duża! Ale co się dziwić, to już miesiąc 🙂 🤪
Monalissa Szczęściaro, u mnie mąż się boi, pomimo przyzwolenia od lekarza (w końcu! ponad 15 tygodni abstynencji...), więc seks nie wchodzi w grę. Ech...
Marta, nie wiem jak z tym tętnem - u mnie Mały ma zawsze pomiędzy 120 a 160. Pójdziesz do szpitala 7 dni po terminie, ja idę 8 dni po, Jolacik poszła chyba w 9. dniu. więc tu się nic nie martw, termin porodu to +/- 14 dni od wyznaczonej daty, więc masz jeszcze czas 🙂 A podobno lepiej jak się samoistnie zacznie poród, bo wywoływany bardziej boli. Ale co ja tam wiem 😁

• Mamusia
monalissa napisał(a):
Jamargaretko współczuje bo odebrannie piersi dziecku tak boli chyba bardziej mame niz dziecko ale miejmy nadzieje ze słoneczko pomoze szybciutko 🙂

planuje 2 dni terapii slonecznej - w piatek sprawdzimy krew i jesli nie bedzie lepiej to na wekend odstawimy od cyca. ale jak to uslyszalam to bylam zalamana- zaraz w glowie mysli ze jestem do d...i skoro moje mleko nie pozwala malutkiej wyzdrowiec. mysle ze odstawienie to szok juz dla nas obu bo Maja zaczyna traktowac piers jak smoczek 🙂

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
monalissa napisał(a):
Jamargaretko współczuje bo odebrannie piersi dziecku tak boli chyba bardziej mame niz dziecko ale miejmy nadzieje ze słoneczko pomoze szybciutko 🙂

planuje 2 dni terapii slonecznej - w piatek sprawdzimy krew i jesli nie bedzie lepiej to na wekend odstawimy od cyca. ale jak to uslyszalam to bylam zalamana- zaraz w glowie mysli ze jestem do d...i skoro moje mleko nie pozwala malutkiej wyzdrowiec. mysle ze odstawienie to szok juz dla nas obu bo Maja zaczyna traktowac piers jak smoczek 🙂

Kochana mój Stas tez mz jeszcze zółtaczke wystawiam go do słoneczka przez szybe balkonowa i to bardzo pomaga zaczeła ładnie schodzic

• Mamusia
bea29 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
monalissa napisał(a):

Kochana mój Stas tez mz jeszcze zółtaczke wystawiam go do słoneczka przez szybe balkonowa i to bardzo pomaga zaczeła ładnie schodzic

a jaki macie poziom bilirubiny i kiedy się urodził Twój Staś?

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
bea29 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
monalissa napisał(a):

a jaki macie poziom bilirubiny i kiedy się urodził Twój Staś?

miał 9 i dzis skonczył dwa tyg.

• Mamusia
Marta - to my mamy większą. w 4 dobie z krwi wyszło 14,6 (z aparatu było mniej ale ta z krwi bardziej wiarygodna). po naswietlaniach spadło i w 8 dobie jak wychodzilismy ze szpitala to było 11,8. i powiedzieli ze juz bedzie ok
dzis wyszło 10,6
jakby nie było spada ale ponoć za wolno. martwię się ale jesczze powalczę za pomocą słońca a jak się nie uda to wtedy trzeba z tym mlekiem pomyslec 😞

• Mamusia
Witam mile Panie, moja zona dala mi dzis na swiat moja mala ksiezniczke 😁 Ma 52cm długości i 3030 wagi i wszyscy sa heepy! 🤪 🙃 😁 🤪 🙃 😁 szczegoly po powrocie zony ze szpitala. Zycze milych snow i dobrej nocy. pozd. Rafal

• Mamusia
Witajcie kochane! widze ze sie troche tu posypalo po drodze kiedy mnie nie bylo, wszystkim mamom gratuluje! a u nas z dnia na dzien coraz lepiej jutro ostatnie kontrolne badania i jak wyjda dobrze to w czwartek do domu, a powinny wyjsc dobrze tak pani doktor powiedziala. a Piotrus jest juz w pelni taki moj,taki kochany nie moge sie doczekac az na stale bede go miala przy sobie, tylko bidulek dostal tradziku niemowlecego na szczescie to nic strasznego i niedlugo powinien zejsc, ehh wychodzmy juz do domu bo im dluzej w tym szpitalu to cos sie co chwile do nas przypaleta! no nic lece spac i zycze dobrej spokojnej nocki dla mam i owocnej dla brzuchatek. buziaki

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
Witajcie kochane! widze ze sie troche tu posypalo po drodze kiedy mnie nie bylo, wszystkim mamom gratuluje! a u nas z dnia na dzien coraz lepiej jutro ostatnie kontrolne badania i jak wyjda dobrze to w czwartek do domu, a powinny wyjsc dobrze tak pani doktor powiedziala. a Piotrus jest juz w pelni taki moj,taki kochany nie moge sie doczekac az na stale bede go miala przy sobie, tylko bidulek dostal tradziku niemowlecego na szczescie to nic strasznego i niedlugo powinien zejsc, ehh wychodzmy juz do domu bo im dluzej w tym szpitalu to cos sie co chwile do nas przypaleta! no nic lece spac i zycze dobrej spokojnej nocki dla mam i owocnej dla brzuchatek. buziaki

hussi kochana bardzo sie ciesze oby do czwartku 🤪 😘 dla synusia

• Mamusia
OUROdziłam wczoraj o 21.15. Szymek ma 57cm i waży 3600. Urodziłam sn i poród miałam łatwy i szybki. Chwilowo nie mam Szymka przy sobie bo ulewa mu się z krwią ale ponoć wszystko jest ok i to jest moja krew której napił się w trakcie porodu. GRatulacje dla pozostałych. NIe dam rady nadrobić was bo mam za słaby internet w telefonie, więc musi wam starczyć ten wpis 😁

• Mamusia
marinka napisał(a):
Martynka 3mam kciuki.
My już mamy 2, ponieważ bardziej plecy chronią nam 🙂 🙂 Ale dopiero używamy 2 od 2 dni. A 1 nam się skończyły

no wlasnie ja chce wykorzystac jedyneczki do konca i przechodze na 2. Na opakowaniu jest napisane ze sa do 5kg a Hania wazy juz 4,4kg 🤪 w ciagu 2tyg przytyla kilogram.. 🙃 🤔

• Mamusia
Jamargaretka napisał(a):
Marta - to my mamy większą. w 4 dobie z krwi wyszło 14,6 (z aparatu było mniej ale ta z krwi bardziej wiarygodna). po naswietlaniach spadło i w 8 dobie jak wychodzilismy ze szpitala to było 11,8. i powiedzieli ze juz bedzie ok
dzis wyszło 10,6
jakby nie było spada ale ponoć za wolno. martwię się ale jesczze powalczę za pomocą słońca a jak się nie uda to wtedy trzeba z tym mlekiem pomyslec 😞

wiesz co tak sobie mysle ze kazdy lekarz mowi inaczej. Jak lezalam w szpitalu to w pokoju mialysmy dziewczyne z synkiem tez z zoltaczka. naswietlany non stop. Mial 14,6 potem 14,4 a kolejnego dnia 10! ALE ona karmila caly czas piersia!! i lekarze pytali ciagle czy napewno tylko piersia.. wiec ciekawe czemu Ty masz odstawic.. ? 😮

• Mamusia
Werona napisał(a):
Witam mile Panie, moja zona dala mi dzis na swiat moja mala ksiezniczke 😁 Ma 52cm długości i 3030 wagi i wszyscy sa heepy! 🤪 🙃 😁 🤪 🙃 😁 szczegoly po powrocie zony ze szpitala. Zycze milych snow i dobrej nocy. pozd. Rafal

REWELACJA!!!
GRATULUJEMY!!! [/Size]